Tip of the day

Εδώ θα βρεις τα πιο αθηναϊκά T-shirt

Στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου θα βρεις ντιζαινάτα T-shirt από την Αθήνα, την ελληνική κουλτούρα και με εκφράσεις της αργκό

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο koukoutsi θα βρεις τα πιο αθηναϊκά t-shirt
© Koukoutsi

Koukoutsi: Ένα graphique store με t-shirt, κοσμήματα, χρηστικά αντικείμενα και έργα τέχνης εμπνευσμένα από την Αθήνα 

Το ξενοδοχείο Hilton, το Ωδείο Αθηνών, την Αμερικάνικη Πρεσβεία, την μπλε πολυκατοικία της πλατείας Εξαρχείων και πολλά άλλα εμβληματικά αθηναϊκά κτίρια μπορείς να βρεις πάνω σε t-shirt στο Koukoutsi, ένα μοντέρνο μαγαζί στην Σκουφά, στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου.

Τ-shirt από το koukoutsi.
© Koukoutsi

«Διότι είμεθα ερασταί του ωραίου αλλά και φίλοι συγχρόνως της απλότητας», γράφουν στην είσοδο και σε προδιαθέτουν για τα t-shirt, τα κοσμήματα, τα χρηστικά αντικείμενα και τα έργα τέχνης που θα ανακαλύψεις, τα οποία είναι τόσο μα τόσο αθηναϊκά και φυσικά πολύ ελληνικά, με έναν δικό τους ντιζαινάτο, μίνιμαλ, σύγχρονης αισθητικής τρόπο. Τα σχέδια των t-shirt απευθύνονται και στα δύο φύλα, και είναι εμπνευσμένα από την ελληνική κουλτούρα, την μυθολογία και την αργκό.

Το λιλιπούτειο αυτό μαγαζί είναι ο σίγουρος προορισμός για να βρεις αυτό το «διαφορετικό» που ψάχνεις αλλά παράλληλα και τόσο χαρακτηριστικό της Αθήνας. Γεννήθηκε από μια ιδέα δυο φίλων το 2004. Ο Νίκος Μαϊνάρης και ο Τάσος Τζαλαζίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν το πρώτο κατάστημα τον Μάρτιο του 2005.

Το εξωτερικό του μαγαζιού koukoutsi.
© Koukoutsi

Το πιο επιτυχημένο T-shirt που έχει βγάλει το «Koukoutsi»​ ήταν το «Ιch bin ein Αthener», ένα σχέδιο που προέκυψε στα χρόνια της κρίσης. Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν τη φράση του John F. Kennedy που όταν πήγε στο Βερολίνο το 1963, μετά τον αποκλεισμό του Δυτικού Βερολίνου από τους Σοβιετικούς, στην ομιλία του στους Βερολινέζους είπε την φράση: Ich bin ein Berliner (Είμαι ένας Βερολινέζος) για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αποκλεισμένους πολίτες. Πήραν λοιπόν την φράση αυτή και την προσαρμόσανε. Ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της κρίσης το Τ-shirt είχε μεγάλη επιτυχία στους ξένους που επισκεπτόντουσαν την Αθήνα, αλλά και στους Έλληνες που μεταναστεύανε στο εξωτερικό.

Koukoutsi - urban graphique store , Σκουφά 81, Αθήνα, τηλ. 2103614060

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ