Tip of the day

Πού θα βρεις το escape room που σε μεταφέρει στο κρησφύγετο της CIA

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA, πραγματικές εφημερίδες της εποχής, τρομοκρατικές επιθέσεις και ντοκουμέντα

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαμπελέτ 16
© Ευτέρπη Μουζακίτη

«Λαμπελέτ 16»: Ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρασαββίδης και ο ηθοποιός Στέφανος Λώλος, DIYer δημιούργησαν ένα escape room βασισμένο σε πραγματικά πολιτικά γεγονότα

Σε ένα εγκαταλελειμμένο από τη δεκαετία του '80 κρησφύγετο της CIA έχει τοποθετηθεί οπλικός μηχανισμός που πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Οι επίδοξοι παίκτες-πράκτορες του escape room θα λύσουν γρίφους που διατρέχουν τα εγχώρια αλλά και παγκόσμια γεγονότα που στιγμάτισαν τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, μέχρι να φτάσουν στο πολυπόθητο στόχο τους, την απενεργοποίηση του μηχανισμού. Ανατροπές κι ένας δυσλειτουργικός πράκτορας που σου κάνει τη ζωή «πατίνι»! Τα έπιπλα, τα αντικείμενα και η εν γένει διακόσμηση έχουν επιλεγεί προσεκτικά, στην προσπάθεια να αναβιώσει όσο το δυνατόν πιο αληθινά η δεκαετία του ΄80. Σχεδόν όλα τα αντικείμενα είναι αυθεντικά της εποχής κι όχι ρέπλικες. Από τις ταπετσαρίες και τη γραφομηχανή μέχρι τον στρατιωτικό εξοπλισμό και το σύνθετο, όλα προσπαθούν να δημιουργήσουν αυθεντικό και εντελώς αληθοφανές κλίμα μυστικής αποστολής.

Λαμπελέτ 16
© Ευτέρπη Μουζακίτη

Κρυφοί φωτισμοί, περάσματα, γρίφοι εμπνευσμένοι από πραγματικά γεγονότα και συνήθειες των πρακτόρων του Ψυχρού Πολέμου καθώς και επιβλητική μουσική υπόκρουση που αλλάζει ανάλογα με την πορεία της ομάδας. Ο Χρήστος Καρασαββίδης, σκηνοθέτης και ο Στέφανος Λώλος ηθοποιός, DIYer και μέλος της ομάδας του Τεχνοχώρου «Fabrica» στον Κεραμεικό δημιούργησαν το «Λαμπελέτ 16», ένα escape room βασισμένο σε πραγματικά πολιτικά γεγονότα. O Χρήστος έχει παίξει πάνω από 250 δωμάτια ενώ ο Στέφανος κάπου στα 100, οπότε είχαν μια σχετική εμπειρία πάνω στους γρίφους και στην escape room λογική. «Θέλαμε να είναι κάτι μυστηριώδες που να μην προδίδει όμως την πλοκή και τις ανατροπές της ιστορίας. Η πρώτη μας επιλογή ήταν να το ονομάσουμε “Libération” από την ομώνυμη πολιτική εφημερίδα της Γαλλίας. Τελικά καταλήξαμε, επειδή πρόκειται περί ενός εγκαταλελειμμένου κρησφύγετου της CIA, να δώσουμε απλώς το όνομα της οδού που βρίσκεται, δηλαδή “Λαμπελέτ 16”», μου λένε.

Χρήστος Καρασαββίδης και Στέφανος Λώλος
Χρήστος Καρασαββίδης και Στέφανος Λώλος

Το «μεγάλο γριφοδωμάτιο κινηματογραφικής αισθητικής» με συνολικά πάνω από 25 γρίφους -χαρακτηρίζεται από δυσκολία 9/10-, ξεπερνά τα 120 τ.μ. ενώ σε διάρκεια αγγίζει τις 2 ώρες αμείωτου game play. Το «Λαμπελέτ 16» είναι στημένο για να μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες από 3 έως 8 άτομα. Τόσο το μέγεθος των χώρων και των περασμάτων όσο και οι γρίφοι είναι φτιαγμένα έτσι ώστε όλοι οι παίκτες να μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα, χωρίς να μένει κανείς άπραγος. Η πλειονότητα των γρίφων εμπνέεται από στοιχεία και πολιτικά γεγονότα που στιγμάτισαν τον 20ο αιώνα. Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA, πραγματικές εφημερίδες της εποχής, τρομοκρατικές επιθέσεις και ντοκουμέντα, συνθέτουν ένα αμάλγαμα κατασκοπίας, μυστηρίου και δράσης που φιλοδοξεί να μεταφέρει του παίκτες σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Λάμπελετ 16, Αθήνα, 6973386630

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ