Tip of the day

Το πιο νόστιμο ψαροκόκαλο για καλωσόρισμα

Όταν οι σεφ έχουν μικρές, νόστιμες ιδέες

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστιατόριο Μουράγιο

Στο Μουράγιο στη γραφική Ερμιόνη Αργολίδος τρως ωραία πιάτα με θέα θάλασσα

Όταν προσγειωθεί μπροστά σου ένα βότσαλο που πάνω του έχει ένα μαύρο ψαροκόκαλο - μινιατούρα με τέσσερις λευκές σταγόνες θα αναρωτηθείς αν διακτινίστηκες σε ένα ακριβό εστιατόριο της Γαλλικής Ριβιέρας. Και όμως, όχι! Βρίσκεσαι στην πελοποννησιακή Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο γραφικό λιμανάκι της Ερμιόνης στην Αργολίδα κι έχεις μπροστά σου ένα από τα πιο εντυπωσιακά «καλωσορίσματα» που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Πρόκειται για ένα νοστιμότατο τραγανό μπισκοτάκι φτιαγμένο με μελάνι σουπιάς σε σχήμα ψαροκόκαλου το οποίο έχει πάνω του (χορταστικές) σταγόνες αέρινης ταραμοσαλάτας. Σερβίρεται στο εξαιρετικό, ελληνικής – γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας εστιατόριο «Μουράγιο» που έχει ανοίξει πάνω στην Ακτή Μητσαίων, στην πίσω πλευρά της Ερμιόνης που τόσο θυμίζει νησί, εδώ και μερικούς μήνες.

Το γραφικό λιμανάκι της Ερμιόνης στην Αργολίδα
Ο Έκτορας Σαλογιάννης με τη μαμά του, Μαριβόν

Εμπνευστής του ο Έκτορας Σαλογιάννης, ο γιος της Μαριβόν. Όπου Μαριβόν, όπως γνωρίζουν όλοι οι ψαγμένοι και γνώστες της περιοχής, είναι η Γαλλίδα ιδιοκτήτρια του ομώνυμου φημισμένου εστιατορίου στο Ηλιόκαστρο, ένα ορεινό χωριουδάκι 7χλμ. από την Ερμιόνη που τα τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που άνοιξε η Μαριβόν, γνωρίζει μεγάλες δόξες. Στο Μουράγιο πάντως οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται στο καλωσόρισμα. Όλα τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Αντρέας είναι ιδιαίτερα, φίνα και πολύ πολύ νόστιμα. Από τους ψαρομεζέδες, το ceviche και το carpaccio ως το καλαμάρι ή τις ολόφρεσκες (και διάσημες) γαρίδες που καταφθάνουν από τη γειτονική Κοιλάδα.

Γαρίδες από την Κοιλάδα

Εξαιρετική και η λίστα κρασιών και βεβαίως το σέρβις από τον ευγενέστατο Βαγγέλη Ηλιού, που όπως μάθαμε φτιάχνει και εξαιρετική ψαρόσουπα. Όσο για το γαλλικό άγγιγμα στα πιάτα, αυτό προέρχεται από τις συμβουλές του φίλου του Έκτορα, του Jean-Marie Hoffmann, του γλυκύτατου ελληνογάλλου chef de cuisine της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τον γνωρίσαμε πέρυσι και από το βιβλίο «Μαζί|Ensemble» με υπέροχες συνταγές που δημιούργησε με τον Στέλιο Παρλιάρο, εκδόσεις ΙΑΝΟΣ).

Info: Mourayio Restaurant & lounge, Ακτή Μητσαίων, Ερμιόνη, 697 924 8649

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ