Tip of the day

Το πιο «ευλογημένο» μακαρονάδικο της Αθήνας

Κεριά, μανουάλια κι ένας μοναχός να σε σερβίρει

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακάκιος

Το μακαρονάδικο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο εμπνέεται από την παλιά διαφήμιση της Misko και σε σερβίρει σε περιβάλλον ολόιδιο με μοναστήρι.

Βυζαντινή γραμματοσειρά στην επιγραφή, βαριά ξύλινα, μοναστηριακά τραπέζια, μανουάλια στις γωνίες, κρεμασμένες λευκές ποδιές στο ταβάνι, πολυέλαιοι κόσκινα, κεριά που καίνε και ένα παγκάρι (το ταμείο δηλαδή) σε περίοπτη θέση, είναι το σκηνικό στον Ακάκιο, στο Παλαιό Φάληρο. Μπαίνοντας δεν θα ξέρεις αν μπήκες σε εστιατόριο ή σε μοναστήρι στο Άγιο Όρος. Εμπνευσμένο από τον γνωστό σε όλους μοναχό Ακάκιο της διαφήμισης Misko, το μακαρονάδικο που βρίσκεται στην οδό Αγίας Τριάδος, σερβίρει μακαρόνια με κιμά σε πελώριες γαβάθες –όπως ακριβώς η μαμά μας δηλαδή-, χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες με χειροποίητη ζύμη και ανατολίτικα στοιχεία και άλλα νοστιμότατα που θα σε κάνουν να πεις «Ευλόγησον!»

Ακάκιος
Ακάκιος

Το προσωπικό που σε σερβίρει ακολουθεί φυσικά το ύφος του μαγαζιού, φοράει περιβολή μοναχού (σε τρέντι βερσιόν) και σου μιλάει με τον απαραίτητο σεβασμό! Δεν πρόκειται για «καμουφλαρισμένο» ιταλικό εστιατόριο, ίσα ίσα που οι συνταγές είναι αυθεντικά ελληνικές γι αυτό σε κάθε πιάτο θα βρεις παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως πεκορίνο Αμφιλοχίας, κατίκι Δομοκού, παπαρδέλες Ανδρίτσαινας, καπνιστό χοιρινό Τρικάλων. Τόσο οι γεύσεις, όσο και το γραφικό σκηνικό σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στα Νότια Προάστια και σε ταξιδεύουν σε κάποιο μακρινό χωριό, εκεί που γεύεσαι συνταγές πιάτων που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Ακάκιος
Ακάκιος

Από το μενού, που έχει πολλές προτάσεις, ξεχωρίσαμε τη φοβερή σκορδομακαρονάδα με φρέσκα ντοματίνια, κάπαρη, μαΐντανό και καυτερό μπούκοβο, τα λατρεμένα μακαρόνια με μπιφτεκάκια κοκκινιστά, το μοναδικό σπαγγέτι σπετσοφάι με χωριάτικο μοσχαρίσιο λουκάνικο. Αγαπημένη και η πίτσα Ιμάμ με φέτες ψητής μελιτζάνας, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι, φέτα και μαϊντανό. Τόσο για τη γεύση όσο και για το ινσταγκραμικό βίντεο αξίζει να δοκιμάσεις την Πεκορινάδα, δηλαδή μακαρόνια βρασμένα σε μοσχαρίσιο ζωμό που ανακατεύονται μέσα σε κεφάλι πεκορίνο μπροστά στα μάτια σου και σερβίρονται αχνιστά και αρωματικά σε γενναία, -όπως όλα άλλωστε- μερίδα. Ήμαρτον…

Αγ. Τριάδας 1, Παλαιό Φάληρο, 2109803100

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ