- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ωραιότερο δημόσιο μπαλκόνι με θέα είναι στην Αιξωνή
Ένα στολίδι στην κορυφογραμμή της πόλης, ένα σημείο ξεκούρασης, αναψυχής, υψηλής αισθητικής αξίας
«Μπαλκόνι με θέα» στην Αιξωνή, ένα καινούργιο σημείο συνάντησης στην πόλη - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Η Αιξωνή έχει πλέον το δικό της «μπαλκόνι με θέα», δημόσιο, προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ένα σημείο για ρομαντικούς περιπάτους, ξέγνοιαστα διαλείμματα, ωραίες φωτογραφήσεις. Ένα καταφύγιο για όλους. Με σχεδιασμό και φροντίδα η δημοτική αρχή έκανε πάλι τη διαφορά. Η καινούργια πλατεία και ο περιβάλλων χώρος, με κυβόλιθους και φωτιστικά τελευταίας γενιάς, δίνουν το στίγμα μιας πόλης πανέμορφης που εκτείνεται από το βουνό ως τη θάλασσα και παντού υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη με δημιουργικές παρεμβάσεις και πολλή αγάπη. «Η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. Η Γλυφάδα και ο Σαρωνικός. Μέχρι και η Αίγινα! Όλα μπορεί να τα απολαύσει κανείς, από το πιο ωραίο δημόσιο “μπαλκόνι”. Έτσι μοιάζει η πλατεία που δημιουργήσαμε στο τέρμα της οδού Σερρών στην Αιξωνή. Ένα στολίδι στην κορυφογραμμή της πόλης μας, στους πρόποδες του Υμηττού. Ένα σημείο ξεκούρασης, αναψυχής, υψηλής αισθητικής αξίας, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή. Η ανάπλαση της ξεχωριστής αυτής γωνιάς της Γλυφάδας έγινε στο πλαίσιο παρεμβάσεων ανάπλασης της γειτονιάς, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο και πάλι ευχαριστούμε θερμά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Και προσθέτει: «Με πράσινο και βιοκλιματικά υλικά, με φώτα LED τελευταίας γενιάς, με παγκάκια και σκίαστρα, με πολλές ακόμα μικρές και μεγάλες “πινελιές”, φτιάξαμε ένα καινούργιο σημείο συνάντησης στην πόλη μας - και όπως μου λένε και κάποιοι φίλοι, ένα καινούργιο σημείο για υπέροχες φωτογραφίες. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Vintage φωτιστικά, ρομαντικά σερβίτσια και κάθε λογής διακοσμητικά για το σπίτι
Boba Milk, matcha latte, corn dogs, sandos και πολλά ακόμα
Αρωματικό χαρμάνι καφέ με πλούσια γεύση τσουρεκιού
Το φετινό Πάσχα στάζει καραμέλα και μπισκότο
Το αφράτο ιταλικό γλυκό του Πάσχα που (ίσως) δεν ήξερες ότι υπάρχει
Είναι λαχταριστά, κάνουν «κρατς» και εξαντλούνται σε λιγότερο από ώρα (...τρέχα)
Λαχταριστό ιταλικό γλυκάκι με βελούδινη κρέμα και άρωμα καφέ
Αν όχι καλύτερη και από αυτήν της Θάσου, μπορεί και της Καβάλας
Σπιτικό φύλλο, τραγανό, πλούσιο, με πολλές «γωνίες» και πλουσιοπάροχη γέμιση
Wellness, χαλάρωση και φροντίδα σε ένα ήσυχο καταφύγιο ευεξίας
Σε ζαχαροπλαστείο παραδοσιακό αλλά και με εντελώς μοντέρνες απόψεις
Είναι καλά κρυμμένο, έχει θέσεις για λίγους και καλούς και την ησυχία που δύσκολα βρίσκεις
Αν έψαχνες φθηνό μαγειρευτό φαγητό όπως της μαμάς, το βρήκες
Ένα μυστικό βασιλικό κτήμα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από άλλη εποχή
Μαλακά, αφράτα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα
Vintage ρομαντισμός και μπόλικη δόση ποπ κουλτούρας
Ξηροί καρποί, όσπρια, δημητριακά και γλυκά και ότι άλλο θες
Παιχνίδι, άφθονη μπύρα και καλή παρέα
Αλλά κυρίως «ορίστε που έχουνε πάει όλοι οι άντρες» - αν αναρωτιέστε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.