Αρχειο

Sunday mornings #1

Gipsy jazz swinging

34585-78037.jpg
Δήμητρα Γκρους
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123076-277639.jpg

Gipsy jazz swinging

 

Django Reinhardt & Stephane Grappelli - Minor Swing

Η gypsy jazz κατάγεται από τη μουσική του κιθαρίστα Django Reinhardt και έρχεται από το Παρίσι της δεκαετίας του ’30. Στην πιο διάσημη μπάντα του, το Quintette du Hot Club de France, ο Django έπαιζε μαζί με τον Ιταλό βιολονίστα Stephane Grappelli. Το Minor Swing θεωρείται ο πιο δημοφιλής σκοπός της Gypsy jazz περιόδου, τον συνέθεσαν μαζί και ηχογραφήθηκε αρχικά από το θρυλικό The Quintet of the Hot Club of France το 1934.

Gaucho with Tamar Korn - Lover Come Back to Me 

Η Νεοϋρκέζα τραγουδίστρια Tamar Korn και οι Gaucho, ένα από τα καλύτερα Django σουίνγκ γκρουπ, πηγαίνουν πίσω στις ρίζες της Gypsy jazz διασκευάζοντας το «Lover, Come Back to Me», ένα jazz standard του 1928.

Cafe Accordion Orchestra - L’ Ιndifference

Η μουσική που ακουγόταν στα παρισινά καφέ και μπιστρό τις δεκαετίες 1920s έως 1950s από ένα γκρουπ με έδρα τη Μινεσότα. Μία μείξη gypsy, latin και ευρωπαϊκής μουσικής, ή αλλιώς βαλς, φοξτρότ, πόλκα, μπολερό, τάνγκο, ρούμπα, όλα σε ένα.

Pearl Django - The Conversation

Τζαζ κουιντέτο που από το 1994 ανακατεύει Django Reinhard, Stephane Grappelli και σουίνγκ μουσική.

Tin Hat Trio - Daisy Bell

There is a flower within my heart, Daisy, Daisy... τραγουδάει η Carla. Προσωπικό ύφος, κάπου ανάμεσα στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, με στοιχεία κλασικής και σύγχρονης μουσικής, τζαζ, φολκ, μουσικής του κόσμου. Βιολί, ακορντεόν/πιάνο, κιθάρα – μουσική δωματίου για τον 21ο αιώνα.

Quintet of the Hot Club of San Francisco - Jitterbug Waltz 

Ο Paul Mehling, leader των HCSF, είναι ο νονός της αμερικάνικης gypsy jazz. Ανακάλυψε τη μουσική του Django Reinhardt και των Quintette du Hot Club de France όταν ήταν έφηβος και έφερε το Παρίσι στο Σαν Φρανσίκο. Το Hot Club of San Francisco έγραψε τη δική του ιστορία, όντας το μακροβιότερο σουίνγκ gypsy jazz σχήμα της Αμερικής.

Hot Club of San Francisco - And I love her

Ξανά. Διασκευάζουν Beatles.

Peter Pupping Quartet - Malaguena

Samba Nights. Ρυθμός και ρομάντσο. Τζάζι μπόσα νόβα με ακουστικό μπάσο, κιθάρα και κρουστά. Σε σημεία, σουινγκάρει.

Django Reinhardt - All The Things You Are

Επιστρoφή στην πηγή. Ο Django σε ένα από τα πιο ωραία jazz standards που γράφτηκαν ποτέ. «Όλα τα πράγματα που είσαι». Αφιερωμένο.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ