Θεατρο - Οπερα

Αυτοί οι άνθρωποι είναι «Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι»

Το γέλιο κάνει bullying στο bullying στο Θεάτρο Άνεσις

329570-681729.jpg
Ραφαήλ Φωτόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331465-686753.jpg
ΡΑΦΑΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν κανονίσαμε με την παρέα να πάμε στο θέατρο Άνεσις να δούμε την παράσταση «Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι», δεν φανταζόμασταν ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα ζήτημα που θα μας άγγιζε τόσο πολύ. 

Η παράσταση «Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι» στο Θεάτρο Άνεσις

Πρωταγωνιστής είναι ένα νεαρό αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying. Την ημέρα των γενεθλίων του καθώς περιμένει τους φίλους του, βρίσκει ανάμεσα στα δώρα του ένα μαγικό αντικείμενο το οποίο μπορεί να του πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των «οδηγιών χρήσης» που υπάρχουν στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι» πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Όμως το μόνο που κατάφερε είναι να γίνουν όλοι άνθρωποι «ολότελα ολόιδιοι».

Μέσω της ανατρεπτικής πλοκής, των «τρελών» χαρακτήρων και των ξεκαρδιστικών διαλόγων μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα που πηγάζουν από την ποικιλομορφία δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σε αυτήν.

Η παράσταση «Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι» στο Θεάτρο Άνεσις

To «ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι» είναι μια παράσταση κατά του bullying για μικρούς και μεγάλους, μια παράσταση - έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού, που διδάσκει πως κάθε είδους εκφοβισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση έχει βραβευθεί από την UNESCO για το μήνυμα που περνάει κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η παράσταση «Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι» στο Θεάτρο Άνεσις

Συντελεστές

Κείμ.: Θεόδωρος Κανδηλιώτης & Κατερίνα Τσατσαράγκου. Σκην.: Θεόδωρος Κανδηλιώτης. Ερμηνεύουν: Σύλβια Δελικούρα, Κατερίνα Τσάβαλου, Έλενα Ασημακοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Ερνέστος Βουτσίνος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Παραστάσεις

Κυρ. 12.00. €10, 7. Δ.: 80΄. Ηλικία παρακολούθησης: +4 ετών. Θεάτρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 2107488881

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άννα Πιρότσι στην Επίδαυρο - Ανασύνθεση της ιστορικής παράστασης «Μήδεια» του 1961
Άννα Πιρότσι: Η Ιταλίδα υψίφωνος μιλάει για τη Μήδεια λίγο πριν τη δούμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».

Ίων, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ο ΘΟΚ επιστρέφει στην Επίδαυρο με τον Ίωνα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY