- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Το Λιμάνι» της απόλαυσης στην Παλαιά Φώκαια
Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, 30 λεπτά από την Αθήνα
Η ψαροταβέρνα «Το Λιμάνι» λειτουργεί από το 1980 περίπου, από την οικογένεια Κοψολαίμη μεταφέροντας «την σκυτάλη της γεύσης» από γενιά σε γενιά. Απέχει μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παλιό λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, από όπου και έχει πάρει την ονομασία του το εστιατόριο.
Στο Λιμάνι θα βρείτε πάντα τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες τιμές και θα έχετε την ευκαιρία ν’ απολαύσετε τις εξαιρετικές του γεύσεις δίπλα στην θάλασσα, σ' ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που σου δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί!
Εκτός από τα θαλασσινά εδέσματα που ανανεώνονται καθημερινά, στο Λιμάνι θα γευθείτε και υπέροχα πιάτα κρεατικών της ώρας ή μαγειρεμένα, πάντα με μεράκι. Με επιλεγμένα φρέσκα υλικά από Έλληνες παραγωγούς, υλικά εποχής και άριστης ποιότητας, αρκετά εκ των οποίων προέρχονται και από τον κήπο των ιδιοκτητών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μακαρόνια με θαλασσινά «Το Λιμάνι», μια θαυμάσια μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, λίγο σκόρδο, πάπρικα και άρωμα κόκκινου κρασιού.
Στα υπέρ του μαγαζιού, το προσωπικό που είναι φοβερά ευγενικό και εξυπηρετικό. Εξαιρετικά γρήγοροι και φιλόξενοι, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια να μείνει κανείς επισκέπτης παραπονεμένος.
Σε πολύ κοντινή απόσταση από το εστιατόριο βρίσκονται οργανωμένες και καθαρές παραλίες όπως της Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας καθώς και το Θυμάρι. Οπότε τι καλύτερο από το να κάνετε το μπάνιο σας και μετά να επισκεφθείτε το Λιμάνι. Ένα πλούσιο μενού με μεγάλη ποικιλία μεσογειακών γεύσεων σας περιμένει για να επιλέξετε, ανάμεσα στα πιο φρέσκα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά.
Fish Restaurant “To Limani” (52ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Αττικής) Τηλ. 22910 41052 www.psarotaverna.com / info@psarotaverna.com. Ανοιχτά καθημερινά 12.00 π.μ. – 12.00μ.μ. FB: To Limani, Instagram: psarotaverna
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.