Ελλαδα

Στον εισαγγελέα ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας του 14χρονου Τάσου (video)

«Ήταν φίλοι», λέει κάτοικος της Γέφυρας, γείτονας και οικογενειακός φίλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130887-296839.jpg

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε για να απολογηθεί στον εισαγγελέα ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας του 14χρονου Τάσου από την Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Με καπέλο για να κρύψει το πρόσωπό του, ο 14χρονος έφτασε συνοδευόμενος από άνδρες της αστυνομίας στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

image

Ο ανήλικος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι σκότωσε τον φίλο και συμμαθητή του Τάσο με τον οποίο επέστρεφαν μαζί από το αναψυκτήριο του χωριού όπου διασκέδαζαν μαζί και με τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει λίγο νωρίτερα. Ως κίνητρο επικαλέστηκε ότι την τελευταία διετία δεχόταν απανωτές μειωτικές και προσβλητικές λεκτικές επιθέσεις από το θύμα, συνεχή πειράγματα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Φέρεται δε να είπε ότι το θύμα τον πείραζε ακόμα και για την παλαιότητα του τρακτέρ του αγρότη-αρτοποιού πατέρα του. Φίλοι και των δύο οικογενειών και γείτονες δηλώνουν σε ΜΜΕ πως τα παιδιά ήταν φίλοι και αμφισβητούν το ενδεχόμενο σχολικού εκφοβισμού.

Η σορός του 14χρονου εντοπίστηκε από τον πατέρα του δράστη και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, σε αγροτική έκταση, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού Γέφυρα, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, σε σημείο που δεν φαινόταν εύκολα από τον δρόμο, το πρωί της Κυριακής, μετά από ώρες ερευνών.

Από χθες στο σπίτι του θύματος έχουν φτάσει και ψυχολόγοι, για να παράσχουν την απαραίτητη στήριξη. Η συγκεκριμένη οικογένεια, που διατηρεί αρτοποιείο στο χωριό Γέφυρα, έχει άλλα δύο παιδιά, έναν δίδυμο με τον 14χρονο Τάσο κι άλλο ένα 15χρονο αγόρι. Τρίτεκνη είναι και η οικογένεια του δράστη, ο πατέρας του οποίου είναι αγρότης-εργάτης.

Η κηδεία του 14χρονου Τάσου θα γίνει το απόγευμα στη Γέφυρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.