- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται τα πρωτοβρόχια, πέφτει η θερμοκρασία: Πότε αλλάζει ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινού τύπου σύστημα φέρνει βροχές και καταιγίδες
Έρχονται τα πρωτοβρόχια: Πότε αλλάζει ο καιρός – Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την πτώση της θερμοκρασίας
Καλοκαιρινό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού έως και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Από την Κυριακή, ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει, καθώς ένα οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας φθινοπωρινού τύπου θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα.
Όπως ανέφερε στην πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η μεταβολή θα ξεκινήσει από την Ιταλία και θα κινηθεί προς τα ανατολικά, φέρνοντας μαζί της βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας.
Η προσοχή στρέφεται κυρίως στην επόμενη εβδομάδα, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται σε ορισμένες περιοχές να είναι έντονα και να συνοδεύονται από μεγάλες ραγδαιότητες, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.
Μέχρι το Σάββατο ανεβαίνει η θερμοκρασία
Πριν από την αλλαγή του καιρού, πάντως, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο. Από σήμερα, Πέμπτη, έως και το Σάββατο, θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν κυρίως τις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 37 βαθμούς.
Σήμερα, στα βόρεια και τα δυτικά αναμένονται νεφώσεις αστάθειας, με μπόρες και καταιγίδες κοντά σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση έως 4 μποφόρ, ενώ στα βόρεια και προς την Κρήτη θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-36 βαθμούς, ενώ έως τους 35 βαθμούς αναμένεται να ανέβει στο κέντρο της Μακεδονίας, τη Λάρισα και την Αττικοβοιωτία. Στο εσωτερικό της Πελοποννήσου θα φτάσει τους 33 βαθμούς, στο Αγρίνιο τους 36 και στη Ρόδο τους 34 βαθμούς.
Αύριο, Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο αναμένεται νέα πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας, πριν από τη σημαντική μεταβολή του καιρού.
Από την Κυριακή, το σκηνικό θα αλλάξει, με το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινού τύπου σύστημα να φέρνει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Δεν θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι της χρονιάς
Οι μαθητές σέβονται και χαίρονται τις τοιχογραφίες
Στη μάχη και ένα ελικόπτερο
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί
Το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινού τύπου σύστημα φέρνει βροχές και καταιγίδες
Ποιοι είναι δικαιούχοι του βοηθήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.