Ελλαδα

Έξι τραυματίες με εγκαύματα στη Χίο - Καίγεται ξανά 1 μήνα μετά (video)

Σε κρίσιμη κατάσταση μία ηλικιωμένη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136235-311507.jpg

Αντιμέτωπη με τις φλόγες είναι η Χίος και πάλι έναν μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε τα Μαστιχοχώρια.

Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Σιδηρούντας η οποία μέσα στη νύχτα εκκενώθηκε, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα στο χωριό από σημείο το οποίο δεν ήταν δυνατόν να προκαλέσει την επέμβαση των εθελοντών. Η κατάσταση που επικρατούσε τη νύχτα της 25ης προς 26η Αυγούστου, σύμφωνα με το politischios.gr, ήταν απελπιστική.

Οι κάτοικοι με αυτοκίνητα και οποιαδήποτε άλλο μέσο απομακρύνονταν καθώς, όπως περιέγραφαν στο τοπικό μέσο, ο καπνός είναι απίστευτος και οι δυνατότητες παραμονής τους ελάχιστες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε νύχτα, έκανε το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στη Χίο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 28 εθελοντές, 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Από τη φωτιά, έξι άτομα έχουν τραυματιστεί με εγκαύματα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού, εκ των οποίων μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 70 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Μπουρνού, η φωτιά είναι πολύ δύσκολη με ανέμους θυελλώδεις και οι φλόγες «σχεδόν πέρασαν μέσα από το χωριό Σιδηρούντα». Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, οι έξι τραυματίες είναι όλοι από το χωριό Σιδηρούντα και νοσηλεύονται με εγκαύματα, άλλοι ελαφρά κι άλλοι πολύ σοβαρά.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα πρώτα βίντεο από τη μεγάλη πυρκαγιά

ΦΩΤΟ: Politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ