Ρωσία: Συνελήφθη ακτιβιστής που «κάρφωσε» τον Πούτιν
Τι έγραφε το πανό του που τον οδήγησε στη σύλληψη - Η παλιά δήλωση Πούτιν
Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε ακτιβιστή για πανό που έγραφε την παλιά δήλωση του Πούτιν: «Εάν είσαι πρόεδρος επτά χρόνια, μπορεί να τρελαθείς».
Στην Αγία Πετρούπολη η αστυνομία συνέλαβε τον ακτιβιστή Αντρέι Ολιβιέρι ο οποίος σε ατομική διαμαρτυρία, κρατούσε πανό με δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε ο ιστότοπος OVD-Info, επικαλούμενος την σύζυγό του ακτιβιστή.
Ο Ολιβιέρι έκανε ατομική διαμαρτυρία στις 21 Ιουνίου λέξω από την στάση του μετρό «Άφτοβο». Στο πανό έγραφε «Εάν είσαι πρόεδρος επτά χρόνια , μπορεί να τρελαθείς», δήλωση που είχε κάνει ο Ρώσος πρόεδρος το 2004.
Ο ακτιβιστής οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού του έγινε αναφορά ότι παραβίασε τους «περιορισμούς λόγω κορωνοϊού».
"If you're president for seven years, you can go crazy."
— NEXTA (@nexta_tv) June 21, 2022
St. Petersburg activist Andrei Olivieri was detained for a poster of a Putin quote that he said back in 2004. pic.twitter.com/d6WqImkLsV
Τον Φεβρουάριο του 2004 σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Πούτιν με τους πληρεξούσιους του, είχε ταχθεί κατά της αύξησης της προεδρικής θητείας στα επτά χρόνια.
«Αυτά όμως είναι παρά πολλά. Θα μπορούσαν να είναι και πέντε, στρογγυλός αριθμός, αλλά τα επτά είναι πολλά. Εάν δουλεύεις επτά χρόνια με όλες σου τις δυνάμεις , μπορεί να τρελαθείς», είχε δηλώσει τότε ο Ρώσος πρόεδρος.
Στις 13 Ιουνίου αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αντρέι Ολιβιέρι, ο οποίος έκανε ατομική διαμαρτυρία ενάντια στην διηνεκή εξουσία. Ο Ολιβιέρι στέκονταν στην είσοδο της στάση του μετρό «Παρκ Πομπιέντι» κρατώντας ένα πανό που έγραφε: « Το πιο φοβερό για έναν πολιτικό είναι να αγκιστρώνεται στην καρέκλα του με χέρια και με δόντια-Β.Β.Πούτιν».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές χαρακτήρισαν το χτύπημα «τρομοκρατικό» και «αντισημιτικό»
Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε γκρεμό
Δεν αναζητείται τρίτο άτομο, ανακοίνωσε η αστυνομία
«Παρά τη λογοκρισία θα συνεχίσουμε να δημοσιογραφούμε ανεξάρτητα», τόνισε η διευθύντρια Μπάρμπαρα Μάσινγκ
Τουλάχιστον 40 οι τραυματίες
Σε επιφυλακή οι Αρχές σε Βερολίνο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Ισραηλινός πολίτης
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης οι Αρχές
12 οι νεκροί και 29 τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί στις έρευνες
Ο πρόεδρος του Ισραήλ καταγγέλλει «σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων»
Σκληρές εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στην παραλία
Στην παραλία Μπόνταϊ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας
Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή
Όσα περιέγραψε γείτονας του ηθοποιού
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη
Το βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει τον μακελάρη
Γιατί η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αποτελεί μια τομή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.