- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραλία χωρίς άνδρες: Το νέο project εκατομμυρίων στο Ντουμπάι
Διαθέτει αποκλειστικά γυναικείο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ναυαγοσωστών
Το Ντουμπάι άνοιξε παραλία μόνο για γυναίκες με νυχτερινό κολύμπι και αυστηρούς κανόνες
Μία νέα παραλία αποκλειστικά για γυναίκες εγκαινιάστηκε στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης, δημιουργώντας έναν χώρο με αυξημένη ιδιωτικότητα, γυναικείο προσωπικό και δυνατότητα πρόσβασης όλο το εικοσιτετράωρο.
Η νέα παραλία μόνο για γυναίκες Ντουμπάι βρίσκεται στην περιοχή Αλ Μαμζάρ, στα βορειοανατολικά του εμιράτου, και ξεκίνησε ήδη να υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτριες.
Πρόκειται για την πρώτη παραλία του είδους της που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ διαθέτει αποκλειστικά γυναικείο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ναυαγοσωστών και υπευθύνων ασφαλείας.
Ο χώρος περιβάλλεται από ειδικές κατασκευές προστασίας της ιδιωτικότητας, ενώ ισχύουν αυστηροί κανόνες απαγόρευσης φωτογραφιών. Παράλληλα έχουν εγκατασταθεί συστήματα παρακολούθησης και φωτισμού υψηλής τεχνολογίας, ώστε οι επισκέπτριες να μπορούν να κολυμπούν ακόμη και τη νύχτα.
Η παραλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της παραλιακής περιοχής Αλ Μαμζάρ, το οποίο εντάσσεται σε πρόγραμμα ανάπτυξης ακτών συνολικού προϋπολογισμού 3 δισ. ντιρχάμ — περίπου 610 εκατ. λίρες.
Στην έκταση των 125.000 τετραγωνικών μέτρων προβλέπονται επίσης χώροι αναψυχής και παιδική χαρά. Η πρόσβαση επιτρέπεται και σε αγόρια ηλικίας έως έξι ετών, εφόσον συνοδεύονται από γονέα. Σύμφωνα με τις αρχές του Ντουμπάι, με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου αναμένεται η περιοχή να προσελκύει έως και 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη στρατηγική της πόλης για την ενίσχυση του παραθαλάσσιου τουρισμού και τη δημιουργία νέων εμπειριών για κατοίκους και επισκέπτες.
Πηγή: The Independent
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θέλουμε να δούμε πράξεις και όχι υποσχέσεις», δηλώνει το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης εμβέλειας ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος
Λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Το νέο επεισόδιο στη ρήξη με τον Κάρολο
H προχειρότητα, η ελαφρότητα και οι υπεραπλουστεύσεις στη δημόσια συζήτηση για την εξωτερική μας πολιτική
«Κανένα παιδί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο μιας μη ρυθμισμένης ΤΝ», τονίζει ο Γκουτέρες
Το Κανάλι 5 στο Κίεβο καταστράφηκε από ρωσική επίθεση. Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές μίλησαν στην ATHENS VOICE
Δραματικές στιγμές στα συντρίμμια
Προειδοποίηση: Το άρθρο περιλαμβάνει περιγραφές κακοποίησης
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η επόμενη μέρα των Ηνωμένων Πολιτειών
Το φέρετρο του Χαμενεΐ εκτέθηκε σε υπαίθριο χώρο, κάτω από γυάλινη προθήκη
Όσα έγιναν στη λαμπερή βραδιά για τα 250 χρόνια Ανεξαρτησίας
Η ανοχή μας στην αναρχία και την ανομία είναι ένας αυτοτραυματισμός, ένας ευνουχισμός του πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού και πολιτισμικού μας κεφαλαίου ως μελών της κοινωνίας
Οι κόλακες του Ντόναλντ Τραμπ, η ερωτοτροπία μερικών ευρωπαϊκών χωρών με την Τουρκία και οι προοπτικές της Ατλαντικής Συμμαχίας
Σε περίπου 38.500 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
Θα ήταν η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που θα πήγαιναν όλοι μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ιράν τον αποχαιρετά - Δείτε live εικόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.