- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραλία χωρίς άνδρες: Το νέο project εκατομμυρίων στο Ντουμπάι
Διαθέτει αποκλειστικά γυναικείο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ναυαγοσωστών
Το Ντουμπάι άνοιξε παραλία μόνο για γυναίκες με νυχτερινό κολύμπι και αυστηρούς κανόνες
Μία νέα παραλία αποκλειστικά για γυναίκες εγκαινιάστηκε στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης, δημιουργώντας έναν χώρο με αυξημένη ιδιωτικότητα, γυναικείο προσωπικό και δυνατότητα πρόσβασης όλο το εικοσιτετράωρο.
Η νέα παραλία μόνο για γυναίκες Ντουμπάι βρίσκεται στην περιοχή Αλ Μαμζάρ, στα βορειοανατολικά του εμιράτου, και ξεκίνησε ήδη να υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτριες.
Πρόκειται για την πρώτη παραλία του είδους της που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ διαθέτει αποκλειστικά γυναικείο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ναυαγοσωστών και υπευθύνων ασφαλείας.
Ο χώρος περιβάλλεται από ειδικές κατασκευές προστασίας της ιδιωτικότητας, ενώ ισχύουν αυστηροί κανόνες απαγόρευσης φωτογραφιών. Παράλληλα έχουν εγκατασταθεί συστήματα παρακολούθησης και φωτισμού υψηλής τεχνολογίας, ώστε οι επισκέπτριες να μπορούν να κολυμπούν ακόμη και τη νύχτα.
Η παραλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της παραλιακής περιοχής Αλ Μαμζάρ, το οποίο εντάσσεται σε πρόγραμμα ανάπτυξης ακτών συνολικού προϋπολογισμού 3 δισ. ντιρχάμ — περίπου 610 εκατ. λίρες.
Στην έκταση των 125.000 τετραγωνικών μέτρων προβλέπονται επίσης χώροι αναψυχής και παιδική χαρά. Η πρόσβαση επιτρέπεται και σε αγόρια ηλικίας έως έξι ετών, εφόσον συνοδεύονται από γονέα. Σύμφωνα με τις αρχές του Ντουμπάι, με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου αναμένεται η περιοχή να προσελκύει έως και 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη στρατηγική της πόλης για την ενίσχυση του παραθαλάσσιου τουρισμού και τη δημιουργία νέων εμπειριών για κατοίκους και επισκέπτες.
Πηγή: The Independent
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Οι άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές
Ο ιρανικός ενεργειακός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σίγουρη η Ουάσιγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μία καθημερινή σκηνή σε ένα ασυνήθιστο μέρος
Σαν έφηβος φαίνεται να συμπεριφέρεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
Τα πλήγματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια
Βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του
Προειδοποιεί για 300.000 νέους Ρώσους στρατιώτες
Όλα τα μέλη της Βουλής και το ένα τρίτο των γερουσιαστών θα διεκδικήσουν επανεκλογή τον Νοέμβριο
O πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ αρνήθηκε την «κακή συμφωνία» για το εμπόριο που προτάθηκε από την Ουάσινγκτον
Αν και άντεξε στον χρόνο, το Giant’s Causeway κινδυνεύει από τα «κύματα» των επισκεπτών
Τρεις ώρες οι γονείς προσπαθούσαν να πείσουν τον νεαρό να μην αυτοκτονήσει
Η Ρωσία θα απαντήσει πλήττοντας «τους πιο ευαίσθητους οικονομικούς τομείς» της Ουκρανίας
Οι λουόμενοι συνέλαβαν και παρέδωσαν τον ύποπτο στην αστυνομία
Αν και η γυναίκα δεν υπέβαλε καταγγελία εναντίον του, το δικαστήριο τον έθεσε υπό εποπτεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.