- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε το τέλος των ερευνών για τον μικρό Μπεν μετά από 35 χρόνια
Σοκαρισμένη η μητέρα του - «Δε θα σταματήσω να ψάχνω»
«Κλείνει» άδοξα η έρευνα για τον μικρό Μπεν Ντίναμ: «Δε θα σταματήσω να ψάχνω» επιμένει η μητέρα
Την απόφαση να σταματήσει την ενεργή εμπλοκή της στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ γνωστοποίησε η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στη μητέρα του παιδιού, έπειτα από σχεδόν 35 χρόνια ερευνών χωρίς αποτέλεσμα.
Ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 από την Κω, σε ηλικία μόλις 21 μηνών, σε μία υπόθεση που εξακολουθεί να παραμένει ανεξιχνίαστη και να συγκλονίζει τη Βρετανία.
Η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, ενημερώθηκε από την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ότι οι βρετανικές αρχές δεν θα συνεχίσουν πλέον να έχουν κεντρικό ρόλο στις έρευνες, επικαλούμενες περιορισμούς σε χρόνο και πόρους. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε νέα διερεύνηση θα εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές.
«Σαν να μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω»
Όπως ανέφερε στη βρετανική The Sun, θεωρεί ότι η υπόθεση κινδυνεύει πλέον να εγκαταλειφθεί οριστικά. «Εδώ και σχεδόν 35 χρόνια παλεύουμε καθημερινά για να μείνει ζωντανή η υπόθεση του Μπεν και να μη χαθεί η ελπίδα. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η εξαφάνιση που δε διαλευκάνθηκε ποτέ
Το καλοκαίρι του 1991 η Κέρι είχε μετακομίσει στην Κω μαζί με τον μικρό Μπεν, προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα ζωή κοντά στους γονείς της, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στο νησί.
Την ημέρα της εξαφάνισης, ο μικρός βρισκόταν στο αγρόκτημα των παππούδων του, όπου γίνονταν εργασίες ανακαίνισης. Η μητέρα του εργαζόταν τότε σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Το παιδί έπαιζε μέσα και έξω από το σπίτι, μέχρι που περίπου στις 2:30 το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος.
Η «θεωρία του εκσκαφέα» και οι ανασκαφές χωρίς αποτέλεσμα
Για χρόνια η μητέρα του Μπεν πίστευε ότι το παιδί είχε απαχθεί και ίσως βρισκόταν ακόμη εν ζωή.
Ωστόσο, το 2012 ήρθε στο προσκήνιο η λεγόμενη «θεωρία του εκσκαφέα», σύμφωνα με την οποία το παιδί ενδέχεται να σκοτώθηκε κατά λάθος από μηχάνημα έργου κοντά στο αγρόκτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρχές, ο χειριστής του εκσκαφέα φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί πριν πεθάνει ότι εμπλεκόταν στο δυστύχημα και ότι είχε θάψει το σώμα του παιδιού.
Πηγή: Sky News
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Παράλληλα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.000 ευρώ
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία
Η ρύθμιση αφορά τόσο νέες αιτήσεις όσο και άδειες παραμονής
Αναμένεται άμεση αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης στο Στενό του Ορμούζ
Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
H κόρη και γιατρός Σόνια Μπέινς έχει συνεργαστεί με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Για συνεργασία με την ICE κατηγορείται ο τεχνολογικός γίγαντας
Οι απαγωγές στο Αφγανιστάν είναι καθημερινότητα και η Σαμπνάμ Νασίμι γράφει γι' αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες
Η απόφαση οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 υποστηρικτών της
Οι διαμαρτυρίες δεν επικεντρώνονται στο περιεχόμενο των γυρισμάτων
Tο συμβάν σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κοντά στα βουνά Σαϊέν
Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση
Το κόστος της υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 13,5 δισ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.