Ελλαδα

Μικρός Μπεν: Έπαιζε με το αυτοκινητάκι του όταν χάθηκε από προσώπου γης (εικόνες, video)

Κατέρρευσαν μητέρα και γιαγιά βλέποντας το παιχνίδι του παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327730-677317.jpg

Απέμεναν μόνο λίγες ώρες μέχρι η αστυνομία του νότιου Γιορκσάιρ να κηρύξει επισήμως μετά από 21 ημέρες τη λήξη των ερευνών στην Κω για την τύχη του μικρού Μπεν Νίνταμ. Έρευνες, οι οποίες απέβησαν άκαρπες χωρίς ούτε ένα στοιχείο για το πώς ένα παιδί 21 μηνών εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια ενώ έπαιζε σε κοντινή απόσταση από το εξοχικό των παππούδων του.

Μικρός Μπεν

Τότε οι Βρετανοί αστυνομικοί διέκριναν μέσα στα μπάζα ένα παιχνίδι, ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες, το οποίο πιθανότατα είχε μαζί του για να παίζει τη μοιραία μέρα ο μικρός Μπεν. Το παιχνίδι βρέθηκε στο σημείο που ο εκλιπών εκσκαφέας Κωνσταντίνος Μπάρκας μετέφερε μπάζα. Ανώνυμη πληροφορία εμφανίζει τον κ. Μπάρκα να ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού. Το αυτοκινητάκι βρέθηκε σκονισμένο και χαλασμένο.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έπρεπε να ελέγξουν το εύρημα με την οικογένεια Νίνταμ. Ήταν το κίτρινο αγωνιστικό ένα από τα παιχνίδια του παιδιού; Η μητέρα του Μπεν, Κέρι, και η γιαγιά του, Κριστίν, μόλις είδαν το παιχνίδι ξέσπασαν σε κλάματα. Αναγνώρισαν το παιχνίδι του Μπεν.

«Είμαι 90% σίγουρη πως ήταν του Μπεν. Περίμενα να μην έχει καν μπογιά πάνω του. Όταν το είδα, ήμουν δύσπιστη. Θα πρέπει να το πέταξε στο σημείο εκείνο ο Ντίνο (σ.σ. Μπάρκας). Δεν “περπάτησε” ως εκεί» είπε η Κριστίν Νίνταμ στη βρετανική εφημερίδα Mirror. Θυμήθηκε πως το κίτρινο αυτοκινητάκι ήταν ένα από τα δύο παιχνίδια που αγόρασε στον Μπεν το καλοκαίρι του 1991 στην Κω.

Μικρός Μπεν

«Ξεχνάς τα παιχνίδια του παιδιού σου μέχρι τη στιγμή που θα τα ξαναδείς. Νομίζω ότι η μητέρα μου δεν θέλει να το πιστέψει. Θυμάμαι αόριστα το αυτοκινητάκι του. Αλλά σίγουρα μοιάζει οικείο. Ήμουν με τη μητέρα μου όταν του το αγοράσαμε από ένα μαγαζί με παιχνίδια στην Κω. Αγοράσαμε μαζί κάποια ζωάκια», είπε η μητέρα του Μπεν, Κέρι.

Το αυτοκινητάκι θα μεταφερθεί στη Βρετανία για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ η αστυνομία του νότιου Γιορκσάιρ θεωρεί ότι η υπόθεση έχει κάνει τον κύκλο της. Εκτιμούν, όπως όλα δείχνουν, ότι ο Μπεν καταπλακώθηκε κατά λάθος από τον εκσκαφέα του Μπάρκα, που τη μοιραία μέρα έκανε χωματουργικές εργασίες στο σημείο, και στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε. Ο επικεφαλής των ερευνών επιθεωρητής Τζον Κάζινς δήλωσε χθες από την Κω: «Ο Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Ο Μπεν είναι νεκρός. Αλλά όσο τα οστά του δεν έχουν βρεθεί, η οικογένειά του δεν μπορεί να βρει γαλήνη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ