Κοσμος

Μαρίνα Οβσιάνικοβα: Ο Μακρόν δίνει άσυλο στη Ρωσίδα δημοσιογράφο

Η στιγμή που παρεμβαίνει στο δελτίο ειδήσεων στη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιάνικοβα
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιάνικοβα © Marina Ovsyannikova/Facebook

Τη Μαρίνα Οβσιάνικοβα, τη Ρωσίδα δημοσιογράφο που παρενέβη σε δελτίο ειδήσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέλει να προστατεύσει ο Μακρόν.

Τη δημοσιογράφο από τη Ρωσία, η οποία μπήκε στο δελτίο ειδήσεων με πλακάτ κατά πολέμου στην Ουκρανία, θέλει να προστατέψει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα είναι η Ρωσίδα δημοσιογράφος που έστειλε το αντιπολεμικό μήνυμα κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα (14.03) στο Channel One, το μεγαλύτερο κανάλι της Ρωσίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μακρόν της προσφέρει προξενική προστασία μέσω της γαλλικής πρεσβείας στη Μόσχα. Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων. Όπως είπε, θα κινηθεί η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου από τη Γαλλία στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα, ενώ δεσμεύτηκε να κάνει νύξη για το θέμα αυτό και σε επόμενη συνομιλία του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα ξεκινήσουμε διπλωματικές προσπάθειες με στόχο να της προσφέρουμε προστασία. Είτε στην πρεσβεία αλλά και με χορήγηση ασύλου. Θα έχω την ευκαιρία στις επόμενες συνομιλίες μου με τον πρόεδρο Πούτιν να προτείνω αυτήν τη λύση με πολύ άμεσο και συγκεκριμένο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πλακάτ της Ρωσίδας δημοσιογράφου έγραφε: «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα». Στο βίντεο που ακολουθεί, είναι η στιγμή της παρέμβασης στο δελτίο ειδήσεων.

Μαρίνα Οβσιάνικοβα: Κρίθηκε ένοχη - Η ποινή που της επιβλήθηκε

Μετά την παρέμβασή της στο δελτίο ειδήσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα προσήχθη στο δικαστήριο. Κατηγορήθηκε για «παράνομη διαδήλωση».

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο τής επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ), καθώς κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το RIA Novosti.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα αφέθηκε ελεύθερη στη συνέχεια. Στα social media ανέβηκε φωτογραφία της μαζί με τον δικηγόρο της λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, Ρωσίδα δημοσιογράφος, σε παρέμβασή της στο δελτίο ειδήσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σημειώνεται ότι λίγο πριν συλληφθεί η Ρωσίδα δημοσιογράφος άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ της στο Facebook, επιλέγοντας ένα πλαίσιο με το περιστέρι της ειρήνης και την ίδια να φορά ένα κολιέ στα χρώματα της ρωσικής και της ουκρανικής σημαίας.

Η νέα εικόνα στο προφίλ της Ρωσίδας δημοσιογράφου λίγο πριν συλληφθεί μετά την παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων

Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα

H Μαρίνα Οβσιάνικοβα είναι Ρωσίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο Channel One. Στο προφίλ της στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες τόσο από τον χώρο εργασίας της όσο και από στιγμές της καθημερινότητάς της.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα βγάζει selfie στον καθρέφτη

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα στο control room στο ρωσικό κανάλι Channel One

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ