- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα αρνήθηκε την πρόταση Μακρόν για άσυλο
Δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα αρνήθηκε την πρόταση Μακρόν για άσυλο στη Γαλλία - Δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα που διέκοψε τη Δευτέρα ένα δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία αρνήθηκε την πρόταση που της έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να της χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία διότι «δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της».
«Θα παραμείνουμε στη Ρωσία», δήλωσε ο Οβσιάνικοβα αναφερόμενη στην ίδια και τα παιδιά της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η δημοσιογράφος έχει έναν 17χρονο γιο και μία 11χρονη κόρη. «Είμαι πατριώτισσα και ο γιος μου ακόμη μεγαλύτερος πατριώτης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε πουθενά», τόνισε.
Ο Μακρόν δήλωσε την Τρίτη έτοιμος να προσφέρει «προξενική προστασία» στην Οβσιάνικοβα, είτε στη γαλλική πρεσβεία, είτε προσφέροντάς της άσυλο στη Γαλλία.
«Η ζωή μου άλλαξε για πάντα, σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή», σχολίασε η 43χρονη δημοσιογράφος στο Spiegel.
Η Οβσιάνικοβα εμφανίσθηκε τη Δευτέρα το βράδυ κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal (1ο Κανάλι) πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».
Αφού συνελήφθη καταδικάστηκε σε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο κινδυνεύει να της ασκηθούν ποινικές διώξεις με βάση τον νέο νόμο που υιοθετήθηκε στη Ρωσία και ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών για όσους διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».
«Είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός αδελφού λαού! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τον δεχθεί», εξήγησε η δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στην Οδησσό της Ουκρανίας από Ουκρανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα.
Ο Οβσιάνικοβα, που αυτή την περίοδο κρύβεται με φίλους, εκτίμησε ότι η παρέμβασή της ήταν «μια ειρηνική ενέργεια: είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και όλου του κόσμου να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό αυτός ο πόλεμος».
«Ήθελα επίσης να δείξω ότι και οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου αυτού, κάτι που πολλοί άνθρωποι στη Δύση δεν κατανοούν. Η πλειονότητα των έξυπνων και μορφωμένων ανθρώπων εδώ είναι αντίθετοι σε αυτό τον πόλεμο», εκτίμησε.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται για την κρατική τηλεόραση κατανοούν πολύ καλά τι συμβαίνει (…) Δεν είναι πεπεισμένοι προπαγανδιστές, συχνά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», τόνισε.
«Δίνουν εσωτερική μάχη μεταξύ της εργασίας τους και του ηθικού του κώδικα (…) Όμως οι συνάδελφοι πρέπει να θρέψουν τις οικογένειές τους, γνωρίζουν ότι στο υφιστάμενο πολιτικό κλίμα δεν θα βρουν άλλη δουλειά», διευκρίνισε η δημοσιογράφος, η οποία δήλωσε «χαρούμενη» που πολλοί Ρώσοι δημοσιογράφοι σε κρατικά δίκτυα παραιτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για να εκφράσουν στην αντίθεσή τους στους περιορισμούς στην ενημέρωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα μίλησε για τις πιέσεις που δέχονται ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ από τον βρετανικό Τύπο
Η Ελλάδα του 2026 δεν είναι εκείνη του 2010. Είναι στο χέρι μας να πάμε στο επόμενο επίπεδο για να προστατευτούμε καλύτερα από ό,τι μέλλει να έρθει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκατέλειψε το Καμπ Ντέιβιντ
Η νέα πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου έρχεται ενώ ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
Και τα δύο μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν την κίνηση ως παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος
Τι περιλαμβάνουν οι όροι
Προειδοποιεί ότι η πραγματική έκταση των παραβιάσεων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη
Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρνακα
Στο προσκήνιο μια συνομιλία που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγο μετά τον θάνατο της αδελφής του
Έρευνα διεξάγουν οι Αρχές του Λουξεμβούργου
Η ανάρτηση έρχεται καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου
Η Κομισιόν καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα
Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο εξοπλισμών
Κάτοικοι τρέχουν άρον άρον να σωθούν
Πώς η Αμερική ισχυροποιεί την παρουσία της στην Αρκτική
Τι ψηφίζουν οι Αμερικανοί τον Νοέμβριο και γιατί το αποτέλεσμα έχει σημασία για την επόμενη διετία
Γιατί η αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων εξελίσσονται σε κρίσιμο ζήτημα για την Ευρώπη
Οι υβριδικές επιθέσεις της Ρωσίας και ο αγώνας δρόμου για το φυσικό αέριο
Το αμερικανικό μπλόκο στις ξένες στρατιωτικές βάσεις
Νέο μεγάλο μπλακάουτ σε όλο το νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.