Κοσμος

Ρωσία: Δημοσιογράφος σε δελτίο ειδήσεων με πλακάτ κατά πολέμου

Κρατώντας πλακάτ στα χέρια διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώτρια με πλακάτ κατά του πολέμου στην Ουκρανία πίσω από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Ρωσίας
Διαδηλώτρια με πλακάτ κατά του πολέμου στην Ουκρανία πίσω από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Ρωσίας © Twitter / Ярослав Конвей

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοσιογράφος διέκοψε το δελτίο ειδήσεων στη Ρωσία κρατώντας πλακάτ υπέρ της Ουκρανίας.

Δημοσιογράφος διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Ρωσίας. Η 44χρονη γυναίκα μπήκε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού και τη στιγμή που η παρουσιάστρια εκφωνούσε το δελτίο, στάθηκε ακριβώς πίσω της, κρατώντας πλακάτ με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην επιγραφή, που ήταν γραμμένη στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα, αναφερόταν: «Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ!»

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με το περιστατικό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS.

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πότε θα εκδοθεί η απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο

Το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) ανακοίνωσε σήμερα (14/3) ότι θα εκδώσει την απόφασή του την Τετάρτη σχετικά με τη διαδικασία που κίνησε το Κίεβο, ζητώντας να διαταχθεί η Μόσχα να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Η δημόσια συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 16.00 (τοπική ώρα, 17.00 ώρα Ελλάδας) στη Χάγη, οπότε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, η Τζόαν Ε. Ντόναχιου, θα διαβάσει την ετυμηγορία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στις 26 Φεβρουαρίου η Ουκρανία προσέφυγε στο ΔΔ ζητώντας να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα και να διαταχθεί η Ρωσία να σταματήσει την εισβολή, προτού να αποφανθεί για την ουσία της υπόθεσης, κάτι που θα μπορούσε να πάρει χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία αρνήθηκε να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

Στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωνε την επέμβαση στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωνε ότι ήθελε να προστατεύσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό από μια γενοκτονία εκ μέρους του καθεστώτος του Κιέβου. Η Ουκρανία χαρακτηρίζει «παράλογο και γελοίο ψέμα» αυτόν τον ισχυρισμό, αρνείται κατηγορηματικά ότι διαπράχθηκε γενοκτονία και εκτιμά ότι η ρωσική εισβολή στερείται νομικής βάσης.

Το ΔΔ ιδρύθηκε το 1946 για να επιλύει τις διαφωνίες μεταξύ κρατών. Οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές και δεν επιδέχονται έφεσης, όμως το Δικαστήριο δεν έχει κανέναν τρόπο ώστε να επιβάλει την εφαρμογή τους. Οι αποφάσεις του βασίζονται κυρίως στις διεθνείς συνθήκες. Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν και οι δύο υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Γενοκτονία, του 1948, την οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, παραβιάζει η Μόσχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις      

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ