Κοσμος

Ρωσία - Οβσιανίκοβα: Δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 255 ευρώ

Για το μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα
Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα © Twitter

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα οδηγήθηκε σε δίκη και δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο για το αντιπολεμικό πλακάτ.

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία έκανε παρέμβαση κατά του πολέμου στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας, προσήχθη σε δικαστήριο και κατηγορήθηκε για «παράνομη διαδήλωση».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ρωσικό δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ), αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Μέχρι στιγμής η Οβσιανίκοβα δεν κατηγορείται για διάδοση «ψευδών πληροφοριών» που αφορούν τον στρατό. Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Το πλακάτ της δημοσιογράφου έγραφε: «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο με την παρέμβαση της δημοσιογράφου:

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η πρώτη φωτογραφία μετά τη σύλληψή της

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία της Οβσιανίκοβα μετά τη σύλληψή της. Είχε προηγηθεί ένα μυστήριο με το πού βρισκόταν η δημοσιογράφος.

Η δημοσιογράφος της Washington Post στη Ρωσία, Mary Ilyushina, ανάρτησε tweet με φωτογραφία της Μαρίνας Οβσιανίκοβα, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή χθες, όταν έκανε παρέμβαση κατά του πολέμου στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας.

Η δημοσιογράφος γράφει: «Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, συντάκτρια στο Channel One, η οποία εισέβαλε στο κρατικό τηλεοπτικό στούντιο με μια αντιπολεμική αφίσα, κατηγορείται για διοικητικό αδίκημα βάσει των νόμων για τις διαδηλώσεις και όχι των νόμων για ψεύτικες ειδήσεις. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει έως και 10 ημέρες σύλληψης, αναφέρει το RBC. Εδώ είναι η πρώτη της φωτογραφία από χθες το βράδυ».

Παρέμβαση Μακρόν για την Οβσιάνικοβα -Της προσφέρει προξενική προστασία

Νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία επιθυμεί να θέσει υπό την προστασία της τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιανίκοβα.

«Θα προβούμε σε διπλωματικές ενέργειες για να προσφέρουμε προστασία είτε στην πρεσβεία μας είτε δίδοντας άσυλο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής ουκρανών προσφύγων στην Γαλλία.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχει με τον Πούτιν θα του προτείνει ευθέως και με σαφήνεια αυτή τη λύση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ