Κοσμος

Ουκρανικές πηγές: Υπό τον πλήρη έλεγχό μας το Χάρκοβο

Mετά την πρωινή εισβολή των Ρώσων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβάρδισαν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο
Χάρκοβο - Μάχες © EPA Pool

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το Χάρκοβο, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Nωρίς το πρωί της Κυριακής (27/2) Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο Χάρκοβο με τις μάχες στο κέντρο της κέντρο της πόλης να είναι σφοδρές. Έκρηξη ακούστηκε δυτικά του κέντρου του Κιέβου μερικά λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες ενώ ρωσικά πυρά έπληξαν τον περίβολο κέντρου αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι «η πόλη ελέγχεται πλήρως από εμάς».

 

 

Πριν από τις δηλώσεις του, βίντεο είχε εμφανιστεί να δείχνει ρωσικά στρατιωτικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

 

 

Οι ουκρανικές αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα, λέγοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

«Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αφανίζουν τον εχθρό. Οι πολίτες καλούνται να μην βγαίνουν στους δρόμους».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολυκατοικία εννέα ορόφων.

Βομβάρδισαν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram, διακρίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

 

 

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ