- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταϊβάν: Τουλάχιστον 48 νεκροί από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας
«Ήταν τρομακτικό. Ήταν εκεί ολόκληρες οικογένειες»
Το τρένο στην Ταϊβάν εκτροχιάσθηκε αφού φαίνεται πως έπεσε πάνω του ένα φορτηγό - Τουλάχιστον 48 νεκροί
Μια επιβατική αμαξοστοιχία, που μετέφερε σχεδόν 500 ανθρώπους στην Ταϊβάν, εκτροχιάσθηκε σήμερα σε σήραγγα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 48 επιβαίνοντες και να τραυματισθούν 66, στη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που έχει σημειωθεί στο νησί εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Εικόνες από τη σκηνή της καταστροφής δείχνουν βαγόνια στη σήραγγα να έχουν διαλυθεί από τη σύγκρουση, ενώ άλλα έχουν συνθλιβεί και εμπόδιζαν τους διασώστες να φθάσουν σε παγιδευμένους επιβάτες. Ωστόσο στα μέσα του απογεύματος (τοπική ώρα) δεν υπήρχαν πλέον παγιδευμένοι στα συντρίμμια.
«Άνθρωποι έπεφταν κάτω και ο ένας πάνω στον άλλον», είπε στην τοπική τηλεόραση μια γυναίκα που επέζησε της σύγκρουσης. «Ήταν τρομακτικό. Ήταν εκεί ολόκληρες οικογένειες».
Η συντριβή σημειώθηκε βόρεια της ανατολικής πόλης Χουάλιεν. Στοίχισε τη ζωή του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας, η οποία μετέφερε πολλούς τουρίστες και ανθρώπους που πήγαιναν στα σπίτια τους για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο που οι άνθρωποι στην Ταϊβάν περνούν παραδοσιακά φροντίζοντας τους οικογενειακούς τάφους.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως, καθώς στο τραίνο επικρατούσε συνωστισμός και πολλοί επιβάτες ήταν όρθιοι, εκτινάχθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις κατά τη σύγκρουση του τρένου. Μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από επιζήσαντες να βγαίνουν από τη σήραγγα.
Το τρένο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Ταϊπέι προς τη νοτιοανατολική πόλη Ταϊτούνγκ, εκτροχιάσθηκε αφού φαίνεται πως έπεσε πάνω του ένα φορτηγό που γλίστρησε σε πρανές από εργοτάξιο κοντά στις σιδηρογραμμές.
Ο υπουργός Μεταφορών Λιν Τσια-λουνγκ, που μετέβη επιτόπου, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η αμαξοστοιχία μετέφερε περίπου 490 ανθιρώπους, περισσότερους από τους 350 που είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Πυροσβεστική.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency μετέδωσε πως το φορτηγό φαίνεται πως γλίστρησε σε πρανές και βρέθηκε πάνω στο δρόμο του τρένου, επειδή ο οδηγός δεν είχε τραβήξει σωστά το χειρόφρενο. Ο οδηγός του φορτηγού ανακρίνεται από την αστυνομία.
Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που φαίνεται ότι δείχνει συντρίμμια του φορτηγού δίπλα στο εκτροχιασμένο τρένο, ενώ σε αεροφωτογραφία φαίνεται το πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας να εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω στις σιδηρογραμμές δίπλα από το εργοτάξιο.
«Το τρένο μας συγκρούσθηκε με ένα φορτηγό», λέει ένας άνδρας σε βίντεο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Ταϊβάν και δείχνει εικόνες από τα συντρίμμια. «Το φορτηγό έπεσε επάνω μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.