- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από το 1821
Τι αναφέρει στο μήνυμα που έστειλε στην ΠτΔ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης
Μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα για τον ελληνικό λαό αλλά και τις σχέσεις της χώρας μας με το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε η Βασίλισσα Ελισάβετ για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης τίμησε με την παρουσία του ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, ο οποίος έφτασε την Τετάρτη στη χώρα μαζί με τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης.
Η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο για την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και τα ελληνικά που χρησιμοποίησε όσο και στην κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη όπου δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.
Ο Πρίγκιπας Κάρολος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, πριν από την αναχώρησή του το απόγευμα της Πέμπτης (25.03), ενώ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης, λίγο πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, από τον Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.
Δεν ήταν, όμως, μόνο η παρουσία του Πρίγκιπα Κάρολου η μοναδική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ με μήνυμά της προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε ειδική αναφορά στην επέτειο και ευχήθηκε τα καλύτερα προς τον ελληνικό λαό.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η συμμετοχή της Βασιλικής Οικογένειας, δια του Πρίγκιπα της Ουαλίας, στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια, ενισχύει τη ζεστασιά στις σχέσεις των δυο κυβερνήσεων και των λαών των δυο χωρών.
«Με τη σημαντική ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας, θα ήθελα να μεταφέρω τα συγχαρητήριά σας στην Εξοχότητά σας, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου στον λαό της Ελλάδας. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, είμαι βέβαιος ότι οι διακοσαετές εορτασμοί θα φέρουν την υπόσχεση για καλύτερες εποχές, ενισχύοντας παράλληλα τη ζεστασιά των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των λαών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Αξίζει να αναφερθεί πως το μήνυμα αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας στο Twitter, μαζί με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Πρίγκιπα Κάρολου προς την Ελλάδα. «Η επίσκεψη των ΑΒΥ Πρίγκιπα της Ουαλίας και Δούκισσας της Κορνουάλης στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε. Θερμές ευχαριστίες σε όλους για τη θερμή φιλοξενία», ανέφερε το μήνυμα το οποίο επαναλήφθηκε και στα ελληνικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.