- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες- 4η φορά μέσα σε δύο χρόνια
Στα εκλογικά τμήματα περίπου 6,6 εκατ. πολίτες
Εκλογές στο Ισραήλ: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον νικητή - Μέσα σε δύο χρόνια είναι η τέταρτη φορά που στήνονται κάλπες.
Στις κάλπες θα βρεθούν σήμερα περίπου 6,6 εκατομμύρια πολίτες στο Ισραήλ, καθώς για τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, καλούνται στα περίπου 13.700 εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές.
Οι εκλογές γίνονται με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, την ώρα που στη χώρα ο μισός πληθυσμός έχει πλέον λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του ιού.
Το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προβλέπεται ότι θα αναδειχθεί ξανά ισχυρότερη δύναμη στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να ηγηθεί ενός συνασπισμού της δεξιάς με 61 έδρες. Πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, η συμμετοχή είχε φθάσει το 71,3%.
Ισραήλ: Έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού
Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο 50% του πληθυσμού του των 9,3 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε στις 26 Φεβρουάριου, ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν. Το Ισραήλ συνυπολογίζει στον πληθυσμό του τους Παλαιστινίους της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τους οποίους έχει περιλάβει στην εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου.
Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν περιλαμβάνονται στην ισραηλινή εμβολιαστική εκστρατεία.
Ο Έντελσταϊν δήλωσε πως το 35% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer Inc. και θα μπορέσει να πάρει ένα αποκαλούμενο «Πράσινο Πάσο», με το οποίο αυτοί που έχουν εμβολιασθεί θα έχουν πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας τους οποίους η χώρα ανοίγει και πάλι σταδιακά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.