Trending Now

Δείτε τον απίστευτο Max Stöckl να σπάει ρεκόρ ταχύτητας με mountain bike (εικόνες, video)

Κατεβαίνοντας το βουνό με 167 χλμ. την ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Max Stöckl Sets WORLD RECORD  Fastest MTB Downhill Speed: 167KPH!

Ο Stöckl σπάει ρεκόρ από το 1999 όμως αυτή τη φορά έπιασε την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, χρησιμοποιώντας ένα ποδήλατο, το οποίο - υπό συνθήκες- μπορεί να αγοράσει το καθένας μας.

 Red Bull Max Stöckl Στη σέλα ενός Mondraker Summum έπιασε από τα 0. τα 167.6 χλμ./ώρα, μόλις σε 11 δευτερόλεπτα, κατεβαίνοντας στην πλαγιά ενός ηφαιστείου και φορώντας ειδική στολή.  

 Red Bull Max Stöckl Η πλαγιά γεμάτη χαλίκι είχε κλίση 45 μοιρών, ιδανική για να πιάσει μεγάλη ταχύτητα ο 43χρονος, του οποίου η καρδιά κατά το εγχείρημα χτυπούσε με 170 παλμούς το λεπτό.

 Red Bull Max Stöckl Σύμφωνα με τον Stockl, η σχεδίαση της προσπάθειας κράτησε δύο χρόνια. Τόσο χρειάστηκαν να βρουν ένα βουνό που να βολεύει λόγω κλίσης και το περιβάλλον γύρω του να επιτρέπει ένα πιθανό λάθος. Χρειάστηκε να κάνει την κατάβαση 8 φορές μέχρι να βρει την ιδανική γραμμή. 

 Red Bull Max Stöckl

Πάντως δεν είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί με ποδήλατο. Ο ίδιος ο Stockl έχει κάνει ρεκόρ κατεβαίνοντας χιονισμένη πλαγιά με ένα Intense M6 (ταχ. 210 χλμ./ώρα) ενώ ο Eric Barone με ειδικό ποδήλατο έχει φτάσει τα 223 χλμ./ώρα. 

Δείτε την φανταστική προσπάθεια στην έρημο Ατακάμα της Χιλής και από την κάμερα στο κράνος του Stockl. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ