Visual Browsing
Ο Pierre Marcolini

Ο Pierre Marcolini είναι ο καλύτερος pastry chef του κόσμου

Πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο του “Best Pastry Chef in the World” από το WPS
Pierre Marcolini/ Φωτογραφία: Pierre Marcolini/ Facebook
O Βέλγος Pierre Marcolini ψηφίστηκε ως ο καλύτερος pastry chef του κόσμου για το 2020 από το WPS

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πάει στις Βρυξέλλες και να μην σε έχουν συμβουλέψει να επισκεφθείς κάποια από τις υπέρκομψες boutique σοκολάτας του Pierre Marcolini. Όχι μόνο για να αγοράσεις τα υπέροχα σοκολατάκια του, αλλά και για να θαυμάσεις τις υπέροχες αυτές boutique, που άνετα θα μπορούσαν να είναι και κοσμηματοπωλεία!

Ο Pierre Marcolini γεννήθηκε στο Charleroi το 1964, σπούδασε στο Centre d'enseignement et de recherches des industries alimentaires et chimiques και το 1995 κέρδισε τον τίτλο του “World Champion Pastry Chef” στη Λιόν. Λίγο μετά ανοίγει το πρώτο του κατάστημα με premium σοκολάτες. Από εκεί αρχίζει και η ανοδική του πορεία που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο (από το Βέλγιο και τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και την Κίνα), συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, ταξίδια ανά την υφήλιο και πολλά βραβεία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇫🇷Je vous parle beaucoup de mon travail du chocolat et peu de mon métier de pâtissier, ma passion depuis plus de 25 ans. ​Champion du monde de pâtisserie à Lyon en 1995, je reçois ce jour le titre de Meilleur Pâtissier du Monde remis par le jury du World Pastry Stars. Merci à tous les gourmands du monde pour votre soutien. ​🇺🇸 I share a lot with you about my work with chocolate and less about my job as a pastry chef, my passion for more than 25 years. World Pastry Champion in Lyon in 1995, I was awarded today the title of Best Pastry Chef in the World by the World Pastry Stars jury. Thank you to all the gourmets worldwide for your support. ​#PierreMarcolini #Worldpastrystars #Pastry #Chocolate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierre Marcolini (@pierremarcolini) στις 26 Οκτ, 2020 στις 11:35 πμ PDT

Σχετικα
PS: Luncheon – Το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά
PS: Luncheon – Το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά

Σε αυτή την τεράστια συλλογή βραβείων έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένα. Πριν από λίγες μέρες ο Pierre Marcolini κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Pastry Chef στον κόσμο» στην εικονική (λόγω των συνθηκών) σκηνή του “World Pastry Stars 2020” (WPS). Αυτό το βραβείο, έρχεται ως επιστέγασμα στην 25χρονη καριέρα του Pierre Marcolini, ένας φόρος τιμής στον βιρτουόζο της σοκολατοποιίας.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο Pierre Marcolini είναι ένας από τους λίγους σοκολατοποιούς που καβουρδίζει ο ίδιος τους κόκκους σοκολάτας που χρησιμοποιεί. Όχι μόνο όμως… Ξέρει καλά ότι τον πρώτο λόγο σε μια άψογη σοκολάτα έχει η εκλεκτή πρώτη ύλη. Προκειμένου, λοιπόν,  να βρει τους καλύτερους κόκκους ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και αγοράζει κόκκους κατευθείαν από τους αγρότες που τους παράγουν. Επιπλέον, εποπτεύει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇫🇷Chaque jour, je rejoins l'atelier avec bonheur pour imaginer ce qui pourrait vous faire plaisir demain...des tablettes, des biscuits... mille et un délices pour vos tables de Noël ? Promis, cette fin d'année sera savoureuse! ​🇺🇸 I'm going to the workshop everyday with new ideas to make you happy tomorrow... new bars, biscuits, delights for your Christmas table... One thing for sure : the end of this year will be delicious! ​#PierreMarcolini #BeantoBar #Chocolate #Gifts

Σχετικα
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierre Marcolini (@pierremarcolini) στις 21 Οκτ, 2020 στις 2:16 πμ PDT

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η κριτική επιτροπή του WPS περιλάμβανε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, οι οποίοι, ανώνυμα, εξέλεξαν τον Pierre Marcolini ως το νικητή για το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι το WPS είναι από τις σημαντικότερες διοργανώσεις ζαχαροπλαστικής.

Τη βράβευσή του o Pierre Marcolini την ανακοίνωσε στο Twitter σχολιάζοντας: «Η δουλειά μου ως pastry chef είναι το πάθος μου για περισσότερα από 25 χρόνια. Παγκόσμιος πρωταθλητής ζαχαροπλαστικής το 1995, μου απονεμήθηκε σήμερα ο τίτλος του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο από την κριτική επιτροπή του WPS. Σας ευχαριστώ όλους εσάς τους λάτρεις της γαστρονομίας παγκοσμίως για την υποστήριξή σας».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5