Cosmic Telegram

Αιγόκερως

Αιγόκερε, επειδή η μαμά ή ο μπαμπάς δεν σου έδωσαν την ασφάλεια που ήθελες, δεν σημαίνει ότι θα κάνεις τη Μαμά ή τον Μπαμπά σε όποιον αγαπάς, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σιχαθείς τις σχέσεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2011
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11130-25459.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας, αλλά και τη σκληρή επερχόμενη έκλειψη Ηλίου (4/1), αντιμετωπίζεις όλη την γκάμα των χαρακτηριστικών του Άρη σε ένα νευραλγικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου: δηλαδή ανταγωνισμό (προς εσένα και από σένα), ακόρεστη δίψα για επιτυχία, φιλοδοξία για διάκριση, απίστευτη ζωτικότητα και ενέργεια μεγατόνων όταν πρόκειται για την υπεράσπιση και διεκπεραίωση των στόχων που έχεις αναλάβει να υλοποιήσεις. Ουσιαστικά το θέμα είναι αν μπορείς να αντιμετωπίσεις επιπλέον ευθύνες που είναι πιθανόν να σου ανατεθούν ή αν μπορείς να μείνεις ψύχραιμος στην ασφυκτική πίεση και τους περιορισμούς. Το κόκκινο πανί αυτή την περίοδο λέγεται «Αφεντικό» κάθε είδους – είτε ονομάζεται πατέρας, συνάδελφος ή διευθυντής. Όποιος κουνάει το χέρι του μπροστά στη μύτη σου ή προσπαθεί να σου επιβληθεί να έχει κατά νου ότι μπορεί να εισπράξει έναν Κριό σε έκρηξη.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με εκλείψεις και διελεύσεις να σε επηρεάζουν έμμεσα, έχεις περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης στα γεγονότα. Φυσικά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου πει τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνεις, αλλά καλό είναι να μη θυμώνεις με τους γύρω σου όταν εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Αν ανήκεις στους εξελιγμένους Ταύρους, προτίμησε να σωπάσεις ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου στον τομέα που σ’ ενδιαφέρει. Με έντονη δραστηριότητα στον 9ο οίκο σου, η φιλοδοξία αυξάνεται, νέοι στόχοι μπαίνουν σε εφαρμογή, σχέδια αρχίζουν να υλοποιούνται, ενώ με τη σύνοδο Δία/Ουρανού στους Ιχθύες στην αρχή του χρόνου ξαφνικές ευκαιρίες και ξαφνικές συγκρούσεις δημιουργούν νέα δεδομένα. Κι η αγάπη; Έρχεται τις πιο αναπάντεχες στιγμές, εξαφανίζεται στις πιο δύσκολες ώρες. Όπως και το χρήμα. Υ.Γ. Μπορείς να είσαι δημοφιλής, να αρέσεις, να σε ερωτεύονται και να είσαι επακριβώς αυτό που κάποιοι ζηλεύουν.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι ευφυείς Δίδυμοι είναι εξαιρετικά ευέλικτοι κάθε φορά που τους παρουσιάζονται οι ευκαιρίες: αλλάζουν διεύθυνση, εγκαταλείπουν δουλειές που δεν τους λένε τίποτα, ερωτεύονται ξαφνικά και χωρίζουν ακόμα πιο ξαφνικά, γεμίζουν το μυαλό τους με δημιουργικές ιδέες και νιώθουν έντονη τη φαγούρα να αναζητήσουν την προσωπική τους Ατλαντίδα. Οι ευφυείς δηλαδή αρπάζουν τις δυνατότητες που τους δίνει η σύνοδος Δία/Ουρανού στις αρχές του Ιανουαρίου, προσέχοντας ωστόσο τις υπερβολές και την υπεραισιοδοξία. Οι υπόλοιποι φοβούνται τη σεληνιακή έκλειψη (21/12), αναστενάζουν με τις χονδροειδείς φάρσες του ανάδρομου Ερμή (μέχρι τις 30 κάθε συζήτηση για σχέσεις, χρήμα και συνεργασίες πέφτει στο κενό, οπότε μη χαλάς λόγια και αίσθημα), αναθεματίζουν τον Κρόνο στον 5ο γιατί ο έρωτας έχει αβάσταχτες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και αναρωτιούνται πόσο βαθιά θα στρίψει η ηλιακή έκλειψη (4/11) το μαχαίρι στην πληγή. Προσοχή: συναισθηματικά είσαι τρωτός/ή (μερικοί μάλιστα φτάνουν στο σημείο να σε πουν απελπισμένο).

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Στη σεληνιακή έκλειψη (21/12) στους Διδύμους υπάρχουν φωνές μέσα στο κεφάλι σου που σε γεμίζουν με θυμό, ενοχές και τύψεις. Σταμάτησέ τις πριν δυναμώσουν και σε αποδιοργανώσουν – ό,τι έγινε, έγινε. Κι ύστερα η έκλειψη Ηλίου (4/1): προς τα πού θα πας; Με ποιον ταιριάζεις; Είσαι μαζί με κάποιον/α που θέλεις ή αρκεί να είναι εκεί κι ας μην τον θέλεις; Βαριέσαι τη δουλειά και ο εργοδότης είναι ο φανερός εχθρός σου; Οι ερωτικοί σύντροφοι είναι πιο απαιτητικοί από ό,τι μπορείς να αντέξεις; Σαν τον Κιάνου Ριβς στο «Μάτριξ» παλεύεις με σκόνη, σφαίρες και κτίρια που καταρρέουν και πρέπει να μείνεις ατάραχος. Τίποτα δεν είναι σίγουρο πια. Τίποτα δεν ισχύει. Και έπειτα στις αρχές της νέας χρονιάς, με τη σύνοδο Ουρανού/Δία, σαν ξαφνική επιφοίτηση όλα τα κομμάτια του παζλ φανερώνουν τη μεγάλη εικόνα: αξίζεις περισσότερα από όσα αφήνεις τον εαυτό σου να έχει.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δώσε σε ένα Λιοντάρι μια καθημερινότητα χωρίς φιλοδοξίες και θα έχεις ένα λυπημένο άνθρωπο που έχει χάσει τη χαρά της ζωής. Όμως με τις διελεύσεις στον 6ο ηλιακό σου οίκο –και με αιχμή την έκλειψη Ηλίου (4/1)– πρέπει να μάθεις να είσαι υπομονετικός στη δουλειά σου, σταθερός στις υποχρεώσεις σου και να μένεις σε ό,τι αναλαμβάνεις μέχρι το τέλος. Αργότερα κοιτάζοντας πίσω θα αισθανθείς περηφάνια που έμαθες να τελειώνεις ό,τι άρχισες και ταυτόχρονα έκπληξη που το να ολοκληρώνεις κάτι δεν σε έστειλε στον άλλο κόσμο. Κι ύστερα, με τη σύνοδο Ουρανού/Δία, εκτός από τη μετάγγιση μιας σταγόνας χολιγουντιανού film noir στην ερωτική σου ζωή, το μάθημα ονομάζεται Αγάπη Χωρίς Εγωισμό. Ακόμα πιο βαθιά έχει σημασία η πρωταρχική σχέση με τον μπαμπά ή τη μαμά που στοιχειώνουν όλες τις μετέπειτα ερωτικές μας επιλογές. Οι στενές σχέσεις σου, είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές, υποφέρουν από άγχος που συνοψίζεται στο «αφήστε με ήσυχο». Ευτυχώς δεν θα σε αφήσουν ήσυχο.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με την έκλειψη Σελήνης (21/12) στο 10ο οίκο της καριέρας αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει στην επαγγελματική σου ζωή. Ή μήπως κάποιος σε εμποδίζει να προχωρήσεις; Ή μήπως ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα; Με την έκλειψη Ηλίου (4/1) από την άλλη, κάτι λείπει στην ερωτική ζωή: «Είμαστε μαζί ροκανίζοντας τις ζωές μας και περνώντας μια κοινή ζωή που θρέφεται με το αίμα μας; Ή μήπως μερικές φορές χρειάζονται εκρηκτικές σκηνές για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ακόμα φωτιά; Ή... επιτέλους γιατί δεν αναδεικνύω τη δημιουργικότητά μου; Από την άλλη πλευρά αν είσαι μόνος/η τότε η επιθυμία για συντροφικότητα γίνεται πιεστική και οι πιθανότητες είναι ανοικτές. Όπως και η δημιουργικότητα μπορεί να εκραγεί σε υπέροχα έργα και σχέδια. Και πάνω από όλα υπάρχει η σύνοδος Δία/Ουρανού (στις αρχές της νέας χρονιάς) που δημιουργεί μια ακατάσχετη θέληση να αρχίσεις μια καινούργια ζωή με ενδιαφέροντες Άλλους, με νέους όρκους και στόχους. Πώς αντιμετωπίζεις μια ζωή με εκπλήξεις, ανατροπές και ρίσκο όταν είσαι ρονταρισμένος στην πρακτική, γειωμένη πλευρά της; Υ.Γ. Μέχρι τις 30 προσοχή στην επικοινωνία.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν είναι ήδη ενεργοποιημένος ο ηλιακός σου 4ος οίκος, μια επιπλέον ηλιακή έκλειψη (4/1) σημαίνει ότι δεν μπορείς να καθυστερήσεις άλλο στο σταυροδρόμι που βρίσκεσαι, αλλά ότι αναγκάζεσαι να επιλέξεις δρόμο. Ίσως τώρα συνειδητοποιήσεις ότι η μόνη Τέλεια Οικογένεια που υπήρξε ποτέ ήταν οι Φον Τραπ στη «Μελωδία της ευτυχίας» κι ότι από τότε η οικογένεια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Υπάρχουν διαφορές με τους ανθρώπους που αγαπάς, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικό timing. Άλλα θέλεις και άλλα σού δίνουν, ή δεν σου δίνουν. Κι επειδή ο 4ος οίκος συνδέεται με την καριέρα, χρειάζεται να κάνεις προσπάθεια για να μην μπερδέψεις την απογοήτευση στα προσωπικά σου με την επαγγελματική σου πορεία ή το αντίθετο. Είναι η έλλειψη της οικογένειας που δημιουργεί κάποτε την ανάγκη της επιτυχίας ώστε ο κόσμος να γίνει η οικογένειά σου – λυπηρό αλλά αληθινό. Υ.Γ. Η σύνοδος Ουρανού/Δία σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις στην εργασία και ξαφνική επιθυμία/έκρηξη να αλλάξεις τα πάντα στην καθημερινότητά σου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι ρηχοί αστρολόγοι λένε ότι η Αφροδίτη στο ζώδιό μας φέρνει θαυμαστές και ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ανάμεσά τους τον Μοναδικό/ή. Δηλαδή άκυρη η Αφροδίτη; ΟΧΙ. Η ανάγκη σου να σχετιστείς επιτείνεται. Ενδιαφέρεσαι να εντυπωσιάσεις, θέλεις να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα, θέλεις να κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις το είδωλο που επιθυμείς, να αρέσεις. Κι αν η Αφροδίτη δεν φτάνει, η σύνοδος Δία/Ουρανού (στον τομέα Έρωτας/Παιχνίδι/Δημιουργικότητα/Παιδιά/Χαρά της ζωής) ενεργοποιεί την Καρδιά. Ξέχνα τα κλισέ για το χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες που θα συμβεί. Μπορεί να συμβεί παντού με τον οποιονδήποτε σε κάθε ώρα. Εάν είσαι έτοιμος να μπεις σε μια περιπέτεια με κάτι γαργαλιστικό, η παράσταση αρχίζει. Αν ο έρωτας δεν σε ενδιαφέρει, Δημιούργησε. Ή κάνε παιδιά. Ή διασκέδασε. Υ.Γ. Και η καθημερινότητα; Είναι σκληρή. Σιγά το νέο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η έκλειψη Σελήνη (21/12) γίνεται απέναντί σου στους Διδύμους κι αυτό λέει κάτι σημαντικό για τις σχέσεις σου (επαγγελματικές ή προσωπικές): δέσμευση όχι παρορμητικότητα. Εύκολα το λες, δύσκολα γίνεται όταν η σύνοδος Ουρανού/Δία στις αρχές Ιανουαρίου ρίχνει βόμβες σε ό,τι σε καταπιέζει ή σε ζορίζει χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είναι από τις φορές που ωθείσαι να τινάξεις στον αέρα το βάλτο. Απότομες αλλαγές στην οικογένεια. Ξαφνικές επαγγελματικές αποφάσεις. Αλλαγή πορείας. Καινούργια σχέδια και στόχοι αναδύονται σαν φουσκάλες σαμπάνιας στο μυαλό σου. Ένας τομέας που δεν σε ικανοποιεί ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει ριζικά για να αναπνεύσεις. Όχι άλλες αναβολές, καθυστερήσεις, δικαιολογίες. Άρπαξε την ευκαιρία για να πάρει ξανά μπρος η ζωή σου. Υ.Γ. Η ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω (4/1) φέρνει στην επιφάνεια θέματα οικονομικής ασφάλειας. Μην μπλέκεις φίλους με χρήμα. Μη δανείζεσαι. Δύο είναι καλύτερα από έναν – παντού.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πρόκειται για μια ΠΟΛΥ σημαντική περίοδο, αφού η έκλειψη Ηλίου στις 4/1 γίνεται στο ζώδιό σου. Προσωπική και επαγγελματική ζωή επί σκηνής. Μετά από μήνες εσωτερικευμένης οργής το καπάκι τώρα μπορεί να τιναχτεί από την κατσαρόλα που βράζει. Ανέχθηκες ήττες και αντιμετώπισες την απογοήτευση με αξιοθαύμαστη αντοχή. Μόνο ένας καλοπροαίρετος ηλίθιος ή ένας κακός ψυχαναλυτής μπορούν να σου προτείνουν να υποχωρήσεις όταν αυτό που θέλεις είναι ΔΡΑΣΗ. Ωστόσο μεταξύ παρορμητικότητας και παθητικότητας υπάρχουν διαβαθμίσεις. Συγκεκριμένα: δοκιμάζονται οι επαγγελματικές σου επιλογές, ή αντιμετωπίζεις κρίσιμα επαγγελματικά διλήμματα. Φυσικά υπάρχει και η δυναμική για ανάληψη ευθυνών (υπό πίεση) – ή αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες για νέες διεξόδους. Επίσης στο μέτωπο των προσωπικών σχέσεων τα ψέματα τελειώνουν: ή μαζί μου ή εναντίον μου. Όποιος σ’ αγαπάει να ανέβει στο τρένο μαζί σου για τον επόμενο σταθμό.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Έκλειψη Σελήνης (21/12); Όταν όλα σχεδόν τα άλλα ζώδια αισθάνονται την ανατριχίλα της πανσελήνου, εσύ σκέφτεσαι πότε επιτέλους θα αρχίσει ο εποικισμός της. Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη μια τέτοια αντίδραση από σένα, ωστόσο ακόμα κι αν δεχθείς άδικη κριτική από ανθρώπους δώσε σημασία στην ουσία των λεγομένων τους. Όσο για τις ερωτικές σχέσεις, ίσως περάσεις δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά σου να αποφασίσεις αν πρέπει να παραδώσεις την καρδιά σου ή αν πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου έξω από μία σχέση που σε κάνει να χασμουριέσαι. Όσο για την υπερενέργεια στο 12ο οίκο και την έκλειψη Ηλίου (4/1) φαίνεται ότι κάτι τελειώνει – ή μπορεί να σημαίνει ότι κάτι που ήταν στην κατάψυξη για καιρό (σχέδιο, όνειρο, δουλειά ή κάτι που φαινόταν απίθανο να γίνει πράξη) παίρνει το δρόμο της εκπλήρωσης. Κι ένα κύμα ζωντάνιας σε κατακλύζει στις αρχές της χρονιάς με τη σύνοδο Ουρανού/Δία. (Μαζί με το κύμα μήπως έρθει και οικονομική βελτίωση; Είθε!)

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ένας Ιχθύς είναι καρμικά επιρρεπής στις κρίσεις ως δυνατότητα εξέλιξης. Με τη σεληνιακή έκλειψη (21/12) πιέζεται ο 4ος οίκος σου: οικογένεια, σπίτι, κοντινοί άνθρωποι, ψυχολογική κατάσταση. Η οικογένεια παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή σου θέλεις δεν θέλεις, γι’ αυτό χρειάζεται να λύσεις τα προβλήματα με την καρδιά σου κι όχι με σιωπή. Όταν κάποιος σε έχει ανάγκη δεν θέλει καλές προθέσεις, αλλά όλη την προσοχή σου. Κι ύστερα υπάρχει η Έκλειψη Ηλίου (4/1): είναι αγχωτικό να ζεις χωρίς χάρτη και πυξίδα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το σύμπαν σε σπρώχνει προς τη σωστή επαγγελματική κατεύθυνση και προς τους κατάλληλους ανθρώπους. Και φυσικά υπάρχει στις αρχές του νέου έτους η σύνοδος Ουρανού/Δία: αν θέλεις να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι ξέχνα την ασφάλεια των γονιών. Δημιούργησε το δικό σου «σπίτι», με τους δικούς σου κανόνες και τις προσωπικές σου αξίες. Όσο για τα επαγγελματικά, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις χωρίς δεκανίκια. Υ.Γ. Διαχειρίσου με ψυχραιμία το ενεργειακό ηφαίστειο χωρίς να καείς και να κάψεις.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ