Cosmic Telegram

Σκορπιέ 327

Μην ξεχνάς ποτέ: «Ξεχνώ, Συγχωρώ, Προχωρώ» 

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 327
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10749-24387.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Κι αυτή την εποχή (από 8/12) η καριέρα απαιτεί όλη την προσοχή, όλη τη συγκέντρωση και όλη την αυτοπειθαρχία σου. Είτε προσπαθείς να αποδείξεις ότι επαγγελματικά είσαι σε φόρμα, είτε κάνεις ένα βήμα μπροστά, είτε αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες, είτε αισθάνεσαι εγκλωβισμένος, είτε σε πιέζουν, είτε τα βροντάς για κάπου αλλού, το σίγουρο είναι ότι οι συναισθηματικές σου σχέσεις μπαίνουν σε κατάσταση αναμονής. Κι όμως, από συμπαντική ειρωνεία αν ασχολιόσουν τώρα με τις συντροφικές  σχέσεις θα μπορούσαν να σου δώσουν την ευχαρίστηση και τη συμπαράσταση που τόσο έχεις ανάγκη, ή αν είσαι μόνη σου να πέσεις πάνω σε κάποιον που θα κολακεύσει το ναρκισσισμό σου. Αλλά είπαμε, η καριέρα προέχει. Έτσι δεν είναι; Υ.Γ. Με ανάδρομο τον Ερμή, επαγγελματικά προβλήματα, εκκρεμότητες, διαφωνίες, deadlines σκάνε μύτη για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά. Ψυχραιμία.

 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σε μια φωτεινή βραδιά χωρίς σύννεφα μακριά από τα φώτα, μερικοί άνθρωποι μπορούν να «δούνε» τα πάντα – κι αυτά που βρίσκονται πίσω από το γαλάζιο του ουρανού. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Άρη στον 9ο σου οίκο: διαθέτεις την κατανόηση, τη διαίσθηση και την ψυχρή λογική που χρειάζονται για να αποκρυπτογραφήσεις αυτό που υπάρχει πίσω από λέξεις, συζητήσεις, χειρονομίες, γκριμάτσες, πράξεις, συμπεριφορές. Θα υπάρξουν στιγμές μέσα στις επόμενες εβδομάδες που ξαφνικά το μυαλό σου θα τινάζεται: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί…», «Τώρα ξέρω…», «Α, μα βέβαια, αυτό είναι… πόσο ηλίθιος ήμουν τόσο καιρό και δεν το έβλεπα». Η Άρια διέλευση έρχεται στο σωστό timing, αφού με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, στον τομέα δηλαδή των ερωτικών σχέσεων, χρειάζεσαι μια δόση αποστασιοποίησης για να δεις αν εξελίσσονται, έχουν βαλτώσει, ή ετοιμάζονται τίτλοι τέλους. 

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η προσπάθεια να ισορροπήσεις την προσωπική σου ηθική με την κοινωνική, παρακμιακή ηθική δεν είναι απλώς ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, αλλά μια πολύ σημαντική υπόθεση για σένα. Το να ιδρώνεις καθημερινά ζώντας σουρεαλιστικές εργασιακές καταστάσεις και για οικονομικές απολαβές που μοιάζουν με καρδιογράφημα ανθρώπου σε κώμα, ενώ ταυτόχρονα τα «αφεντικά» σε στήνουν σε έναν τοίχο φτιάχνοντας το περίγραμμά σου με μαχαίρια όπως στο τσίρκο, είναι τρομακτικό. Κι όμως οι αξίες σου δεν επιτρέπουν ηθικό σκόντο. Με τον Άρη στον 8ο οίκο σου πάντως (και Πλούτωνα) μπορείς σαν πολιτικός σε περιοδεία να ανακοινώσεις τα σχέδιά σου, να δεις πού πηγαίνει ο άνεμος, να κινητοποιήσεις υποστηρικτές που θα σε βοηθήσουν, να προωθηθείς. Κι αν επιμένεις ότι το χρήμα είναι η μοναδική κινητήρια δύναμη ενώ από μέσα σου ουρλιάζεις για αγάπη και προσοχή, τότε τρέξε για τα χρήματα τώρα και παρακάλα για αγάπη αργότερα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με Άρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω, δηλαδή στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, δεν έχεις πρόβλημα να εκφράσεις παθιασμένα αισθήματα αγάπης αλλά και θυμό, αγανάκτηση, επιθετικότητα. Να υπενθυμίσω ότι την ίδια συναισθηματική γκάμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι προς εσένα. Το παράξενο είναι ότι ενώ γοητεύεις και κατακτάς τους ανθρώπους που θέλεις κι ενώ μπορείς να αντέξεις μέχρι τελικής πτώσεως σε μια σχέση που ξέρεις ότι κατά βάθος έχει τελειώσει, εντούτοις υπάρχουν στιγμές που φεύγεις τόσο ξαφνικά και οριστικά που οι άλλοι αισθάνονται σαν τους χτύπησε νταλίκα σε έρημο δρόμο. Υπάρχουν όμως και φορές που επιστρέφεις στον τόπο του εγκλήματος, συναντιέσαι με τον Άλλον και περασμένα ξεχασμένα. Αυτό το σενάριο ίσως γίνει πραγματικότητα με ανάδρομο τον Ερμή, αν και ο τρελαμένος Ερμής μπορεί να υπονοεί και εκκρεμότητες σε επαγγελματικές συνεργασίες ή εργασιακή δυστοκία.      

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αισιοδοξία και φόβος, ενώ ο εργασιακός αγώνας συνεχίζεται. Τώρα ίσως νιώσεις αρνητικότητα για την καθημερινότητα της δουλειάς σου. Είτε βαρέθηκες, είτε αισθάνεσαι περιορισμένος, είτε δουλεύεις παραπάνω χωρίς αντίκρισμα, ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις την αγωνία ότι θα μεταμορφωθείς σε ρομπότ βρίσκεται στην αναθέρμανση του ενθουσιασμού σου για τη δουλειά που κάνεις και στην προσπάθεια να εξελιχθείς, αλλιώς η εσωτερική δυσαρέσκεια θα γίνει εξωτερική κόλαση. Μην ξεχνάς επίσης ότι για να συνεχίσεις να συμπορεύεσαι με την εποχή σου πρέπει να εκσυγχρονιστείς. Τώρα, στο θέμα των σχέσεων: δεν είναι μειονέκτημα να μιλάς για τις επιθυμίες σου. Στο κάτω κάτω  όταν ρωτάς περιμένεις και μία απάντηση. Κι όταν την πάρεις ξέρεις αν χρειάζεται να περιμένεις ή αν θα πας παρακάτω. Με δύο λόγια: όταν η καρδιά φωνάζει για αγάπη οι άλλοι έχουν δύο επιλογές – να ακούσουν ή να κλείσουν τα αυτιά τους.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ακόμα και μερικοί παραπλανημένοι Παρθένοι που σκέφθηκαν ότι μπορεί να προορίζονται για την εργένικη ζωή και τη μοναξιά, όσο περνάνε οι μέρες αυτού του μήνα θα ακούνε όλο και πιο έντονα τη μουσική που έρχεται απ’ έξω και ψιθυρίζει «παραδώσου». Όταν η ψυχή και το σώμα αφυπνίζονται, τότε το μόνο που χρειάζεται να πεις είναι ένα μεγάλο Ναι και να πάρεις το ρίσκο μιας σχέσης που θα σε μεταμορφώσει. “What good is sitting alone in your room? Come hear the music play. Life is a Cabaret, old chum” τραγούδαγε η Λάιζα Μινέλι κι είχε δίκιο, αν και κάποιος θα μπορούσε να της αντιτείνει ότι αφού η ζωή είναι καμπαρέ γιατί μπαινόβγαινες σε κλινικές απεξάρτησης κάθε τρεις και λίγο. Όμως το ερώτημα παραμένει: γιατί να κάθεσαι μόνος/η στο σπίτι όταν έξω ο κόσμος σε περιμένει;

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Δεν είναι τίποτα. Ένα τσιμπιματάκι και τέλος. Έτσι μπορεί να λέει η νοσοκόμα όταν παίρνει αίμα, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες το τσιμπιματάκι είναι διαρκείας και ονομάζεται «Άρης/Πλούτωνας +ανάδρομος Ερμής στον ηλιακό σου 4ο οίκο». Θα νιώσεις να ασφυκτιάς στο οικογενειακό περιβάλλον (ή στο εργασιακό ή στις σχέσεις) και ο θυμός θα αναδύεται από τα βάθη της ψυχής  σου σαν ποτάμι. Είναι καλό να θυμάσαι ότι δεν παίρνεις τόσο εύκολα διαζύγιο με το παρελθόν και τα τραύματά του, που ανοίγουν κάθε φορά σαν καινούργια. Θυμήσου ότι ο ανεξέλεγκτος θυμός που δεν ονομάζει την αιτία του και ξεσπάει επί δικαίων και αδίκων δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αναβάλλει τον πόνο, και ο πόνος τη λύτρωση. Πρόκειται για άλλο ένα τεστ που ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις για να προχωρήσεις. Υ.Γ. Ακόμα και το σπίτι μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα, οπότε έσο έτοιμος και νηφάλιος.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πίσω από την τεχνητή ομοιομορφία που τείνει να κυριαρχήσει ξέρεις πολύ καλά ότι συνεχίζουν –ευτυχώς– να υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ζωής, διαφορετικα πιστεύω, αντίθετες απόψεις για τη ζωή, ηθικές προκαταλήψεις, ψυχολογικές διαφορές, απρόσμενες αντιδράσεις. Σαν συνέπεια ο Άλλος μοιάζει πάντα με  άλλον πλανήτη με όλη τη γοητεία και την περιέργεια που σου προσφέρει και ταυτόχρονα ένα Πρόβλημα που δημιουργεί αναστάτωση στη σχέση. Τις επόμενες εβδομάδες πρόσεξε να μη βαθύνεις τις τυχόν ρωγμές που υπάρχουν ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε καθημερινή επαφή. Τουλάχιστον μην το κάνεις μέχρι του σημείου να γκρεμίσεις τις γέφυρες που σε ενώνουν με τους άλλους, γιατί ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι που είναι έτοιμοι να σε στηρίξουν τις δύσκολες στιγμές.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Φυσικά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου πει τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνεις στη ζωή σου (όχι ότι θα ακολουθούσες κάποια συμβουλή ούτως ή άλλως με Άρη/Πλούτωνα στο 2ό σου οίκο, αλλά θα ήταν συνετό να μη θυμώνεις τουλάχιστον με τους γύρω σου, ή να μην απαιτείς την προσοχή τους όταν δεν είσαι διατεθειμένος να υποχωρήσεις ούτε πόντο στα θέλω τους και τις επιθυμίες τους. Αν ανήκεις στους εξελιγμένους Τοξότες, μάθε την τέχνη του συμβιβασμού, προσπάθησε να μη δαγκώνεις το χέρι που σε τρέφει και επέκτεινε τις γνώσεις σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ψάξου και προς άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις. Δημιούργησε plan b. Υ.Γ. Η τσέπη σου αδειάζει αλλά είναι και πολύ πιθανό να βρεις καινούργια πηγή εισοδήματος.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη (8/12) στο ζώδιό σου, πλέον εκεί που αισθανόσουν αόρατος, μπερδεμένος και απογοητευμένος με δεκάδες φόβους να σε κάνουν ανήσυχο, τώρα ξαναπαίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου. Αν έχεις επιβιώσει εργασιακά –και μάλλον τα έχεις καταφέρει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων να σε παγιδέψουν– μπορείς να είσαι έως και αισιόδοξος για τα επόμενα βήματά σου. Ο Άρης σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα είναι ένα πυρηνικό εργοστάσιο που μπορεί να κινήσει και βουνά αν βάλεις Στόχο. Όπως και η κακή χρήση της ενέργειάς του μπορεί να δημιουργήσει το σύνδρομο της Κίνας. Φυσικά κι έχεις το δικαίωμα να σκεφθείς ότι όσοι δεν είναι τώρα πλάι σου τελικά δεν υπήρξαν ποτέ. Μην αφήσεις σχέσεις να μαραζώνουν, δουλειές να σε καθηλώνουν, φιλίες να λιμνάζουν. Η απάντηση είναι στεγνό καθάρισμα. Υ.Γ. Με ανάδρομο τον Ερμή, αναβολές και καθυστερήσεις είναι στο παιχνίδι.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Άρη στο 12ο οίκο σου υπάρχει πιθανότητα να αποσυντονιστείς με σκέψεις όπως οι εξής: Ποιος είμαι; Πού πάω; Τι έκανα με τα όνειρά μου; Πού με πάει η δουλειά μου; Χώρισα ή δεσμεύτηκα – επέλεξα σωστά; Αν οι ερωτήσεις λειτουργούν σαν reality check είναι ευπρόσδεκτες μια στο τόσο, αλλά αν λειτουργούν ως τύψεις, φόβοι, ανασφάλεια είναι χαμένος χρόνος. Πάντως οι αφορμές για αρνητικότητα και δυσαρέσκεια πιθανόν να παιχτούν στην εργασία ή σε μια σχέση που μετεωρίζεται ανάμεσα στο ναι και το όχι. Ωστόσο ο Δίας σε προσγειώνει μαλακά, ενώ η Αφροδίτη κινητοποιεί μερικούς ευγενικούς  φίλους που προσπαθούν να σε πείσουν να σταματήσεις να κάνεις τις ενοχές να φαίνονται τόσο απολαυστικές και να βγεις εκεί έξω τώρα που υπάρχουν πολλοί διατεθιμένοι να σου πουν πόσο ενδιαφέρον είσαι με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι μερικές φορές που όταν τα πράγματα κυλάνε καλά στη δουλειά θα ’θελες να είχες λίγο  χρόνο για τον εαυτό σου. Να κάνεις γνωστό στους γύρω σου ότι δεν είσαι ένα μερμήγκι που έχει καρμικό χρέος να κουβαλάει σε όλη του τη ζωή ψίχουλα. Να αφήσεις να διαρρεύσει ότι ΝΑΙ, έχεις κι εσύ ανάγκη από ενθάρρυνση και αγάπη. Σωστά. Όμως είναι άλλο πράγμα να έχεις ευσεβείς πόθους και να γκρινιάζεις μέσα από τα δόντια σου κι εντελώς διαφορετικό να μιλάς ειλικρινά σε όσους σε ενδιαφέρουν χωρίς να τους βάζεις το γνωστό τεστ: να μαντέψουν, να διαισθανθούν, να σε στηρίξουν ή να σε αγαπήσουν χωρίς εσύ να έχεις πει λέξη. Αυτά τα κόλπα είναι δικά σου. Οι άλλοι χρειάζονται λέξεις. ΛΕΞΕΙΣ.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ