Cosmic Telegram

Τοξότη...328

Τοξότη, η επιλογή αυτών που απείλησαν να σε στείλουν στο ψυχιατρείο έγινε με ναρκισσιστικές και ανισόρροπες προδιαγραφές, οπότε μην έχεις ψευδαισθήσεις για τη δική σου λογική

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 328
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10876-24711.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με Πλούτωνα/Άρη/ανάδρομο Ερμή και Βόρειο Δεσμό στον Αιγόκερω, καμιά σχέση, καμιά συμφωνία, καμιά πράξη δεν είναι αυτονόητη. Ούτε ασφαλώς υπάρχει επαγγελματική ασφάλεια και φυσικά δεν είναι καιρός για επαγγελματικές αντιζηλίες ή ανταγωνισμούς. Χρειάζεσαι τη δεξιοτεχνία μιας αλεπούς που περπατάει σε λεπτό στρώμα πάγου ενώ από κάτω τρέχει ένα βαθύ ποτάμι. Με τεράστια ένταση στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου (και κυρίως αν έχεις Κριό ωροσκόπο) στον τομέα που περιέχει τη φήμη, την κοινωνική καταξίωση και το στάτους σου, δεν είναι απίθανο να αποκτήσεις τη μεγαλύτερη εξουσία/επίδραση που είχες ποτέ επαγγελματικά, όπως είναι εξίσου πιθανό να σπάσεις τα μούτρα σου ή να κάνεις μια τεράστια αλλαγή πορείας. Θυμήσου: οι αποφάσεις σου επηρεάζουν τη ζωή σου για πολλά χρόνια.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Παρόλο που η επαγγελματική καταξίωση είναι σημαντικότατη και η αφοσίωσή σου σε αυτήν ολοκληρωτική και εξουθενωτική, εντούτοις τελευταία είσαι παράξενα ήρεμος. Ίσως γιατί με ενεργοποιημένο τον 9ο ηλιακό σου οίκο της υψηλής συνειδητότητας έχεις την ευφυΐα να συντονίζεσαι με το σύμπαν, αφήνοντας τα γεγονότα να κυλήσουν χωρίς συνεχώς να παρεμβαίνεις. Ίσως γιατί με την Αφροδίτη στον Σκορπιό έχεις την υποστήριξη που θέλεις από τους δύο-τρεις ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Από την άλλη, ίσως η νευρικότητά σου να μειώνεται γιατί διευρύνοντας το μυαλό σου συνειδητοποιείς ότι κάθε καριέρα/ή σχέση στην καλύτερη περίπτωση έχει αβέβαιη έκβαση και στη χειρότερη την πατάς πανηγυρικά. Υ.Γ. Ραντεβού, ταξίδια, μετακομίσεις, συμφωνίες καλύτερα είναι να αναβληθούν μέχρι να λήξει ο συναγερμός (30/12) που έχει σημάνει ο ανάδρομος Ερμής.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Αν ρίξεις μια ματιά στο ηλιακό σου μεσουράνημα, υπάρχει ακόμα ο Δίας, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και με ανάδρομο τον κυβερνήτη σου στον Αιγόκερω δεν σταματάνε να έρχονται κάποιες ευκαιρίες, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλο που η διάθεση εσωστρέφειας είναι ισχυρή, η κοινωνική σου παρουσία είναι έντονη. Η σταδιοδρομία σου παραμένει η αιχμή του δόρατος. Ακόμα κι αν έχεις παράπονα ή έχεις βαρεθεί τα παιχνίδια που παίζονται, τώρα μπορείς να δεις και τις καλές πλευρές της επαγγελματικής ζωής. Ωστόσο η εσωτερική δυσφορία μπορεί να είναι ώρες ώρες έντονη εξαιτίας κάποιου πολύ κοντινού σου ανθρώπου, είτε γιατί η σχέση είναι σε κομβικό σημείο είτε, αν είναι συνεργάτης ή συνεταίρος, γιατί υπάρχει χρηματικό ζήτημα. Warning: εννοείται ότι δεν πρέπει να δανειστείς εκτός αν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και ότι δεν ξεκινάς τίποτα που να σχετίζεται με χρήμα και συμφωνίες.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Κωδικός: αλλαγή. Πρωταγωνιστούν: Πλούτωνας και Κρόνος. Guest stars: Άρης, ανάδρομος, Ερμής και Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω. Special guest: έκλειψη Σελήνης στις 21/12. Τομείς αιχμής: διαπροσωπικές σχέσεις – αισθηματικές και επαγγελματικές. Λέξεις-κλειδιά: μεταμόρφωση, κρίση, ένταση, εξουσία, ζήλεια, πάθος, απληστία, αυτάρκεια, ελευθερία, σκοτάδι, καταστροφή, θάνατος και αναγέννηση. Δηλαδή; 1) Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα ΞΕΡΕΙΣ τι πρόκειται να συμβεί, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, όχι από μαντικές ικανότητες αλλά γιατί έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει άνεση, αλλά έξτρα άγχος, φόβο, ανησυχία, που βεβαίως είναι απολύτως φυσιολογικά όταν πρόκειται να αλλάξει η ζωή σου. 2) Με τον Άρη μην κάνεις παρορμητικά κάτι που θα μετανιώσεις. 3) Ο ανάδρομος Ερμής σού δίνει μια ευκαιρία για να ΑΝΑ-θεωρήσεις, ΕΠΑΝΑ-διαπραγματευτείς, ΕΠΑΝΑ-προσεγγίσεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δύο σε ένα: τη στιγμή που κυνηγάς τον έρωτα, χτυπάει το τηλέφωνο και σε θέλουν από το γραφείο. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής έκστασης παρεισφρύουν αναπάντεχα εργασιακά άγχη. Να είσαι ευχαριστημένος πάντως που έχεις αρκετή ενέργεια για να σηκώσεις το βαρύ επαγγελματικό φορτίο. Μιλώντας για εργασία, τώρα είναι η στιγμή για να αρπάξεις την ευκαιρία χωρίς να αναστενάζεις. Είσαι γενναιόδωρος όταν δεν αφήνεις το θυμό να σε πλημμυρίζει και αξιαγάπητος όταν σκύβεις στα προβλήματα των άλλων δίνοντάς τους ηθική και υλική υποστήριξη ή συμβουλεύοντάς τους. Αν προσπαθήσεις δε να επιλύσεις και τις περιστασιακές εντάσεις με το/η σύντροφό σου συζητώντας χωρίς να λογομαχήσετε, ε τότε θα προτείνω να κρατήσεις τα εξαπτέρυγα στην Ανάσταση.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όλα θα ήταν υπέροχα αν ήσουν νοσοκόμα ή δεσμοφύλακας. Αλλά αν είσαι ένα κανονικός άνθρωπος που θέλει ισορροπημένες σχέσεις θα πρέπει να επιτρέπεις στους ανθρώπους να έχουν τις μονομανίες τους, τις αδυναμίες τους, τις κακές τους συνήθειες χωρίς να τις συμμερίζεσαι και χωρίς στην προσπάθειά σου να βοηθήσεις να γίνεσαι σαν αυτούς. Με την Ήλιο σου ή τον ωροσκόπο σου σε θετικές γωνίες με τους πλανήτες στον Αιγόκερω και τον Δία στην Παρθένο, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργική/ερωτική πλευρά του εαυτού σου. Εάν παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίσεις αυτή την περίοδο με με κριτική διάθεση, κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει για ατολμία, αφού η ανάδρομη πορεία του Ερμή σε κάνει διστακτικό στην περιπέτεια και σκεπτικό στον έρωτα. Να στο πω κι αλλιώς: έχεις βαρεθεί του θανατά να κάνεις το χαλάκι. Κι αν σου έλεγα ότι ο Άλλος θα βάλει τα δυνατά του για να σου αρέσει;

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Νιώθεις την πίεση να τελειώνεις με ανθρώπους και δουλειές για να αρχίσεις ξανά με νέους ανθρώπους και νέες δουλειές, ή είσαι σε φάση που τα εργασιακά και προσωπικά crash τεστ σού δημιουργούν την πεποίθηση ότι μπορείς να χτίσεις κι άλλον όροφο στην ήδη υπάρχουσα σχέση ή δουλειά; Ό,τι κι αν συμβαίνει, η ένταση δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα, κι έτσι θα πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε να μην αναμειχθείς σε συγκρούσεις που δεν εννοείς. Ακόμα, αφού είσαι έτοιμος να ξεμπερδεύεις με διαπροσωπικές ή επαγγελματικές εκκρεμότητες ή να κόψεις τους γόρδιους δεσμούς με πρόσωπα που συνδέεσαι είτε συναισθηματικά είτε εργασιακά, ισως θα ήταν καλύτερα να αναβάλεις τις οριστικές αποφάσεις για την καινούργια χρονιά. Να σου θυμίσω ότι με ανάδρομο τον Ερμή οι υπερβολές, οι παρανοήσεις και το λάθος timing είναι ορατοί κίνδυνοι.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι αλήθεια οι φήμες που λένε ότι επιθυμείς μια ήσυχη ζωή μακριά από την πόλη; Σε ένα κτήμα που στην πίσω αυλή θα διοργανώνεις μπάρμπεκιου; Ή ότι ονειρεύεσαι μια ζωή που θα πηγαίνεις οικογενειακώς για πικνίκ στην παραλία ή που θα φεύγεις κάθε τόσο σε μακρινά ταξίδια για να βρεις την ψυχή σου; Είναι αλήθεια λοιπόν ότι λαχταράς μια ζωή ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ; Μάλιστα. Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, τον Δία στους Ιχθύες και έντονη κινητικότητα στον ηλιακό σου 3ο οίκο, μην ξεχνάς ότι έχεις και άλλου είδους ανάγκες να καλύψεις. Κάποιες βασικές συναισθηματικές, δημιουργικές ανάγκες που δεν υποκαθίστανται αναποδογυρίζοντας μπιφτέκια στη σχάρα, ούτε λέγοντας ανέκδοτα με τον κολλητό, ούτε βάζοντας λάδι σε μια ηλιόλουστη παραλία. Σε απλά ελληνικά: θέλεις να συναναστραφείς σοβαρά, να αισθανθείς βαθιά, να ακουμπήσεις τον ουρανό.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν δεν αισθάνεσαι παγιδευμένος σε δεσμεύσεις και έρωτες που σε αποδιοργανώνουν με το ρεαλισμό τους, όταν δεν ζορίζεσαι επαγγελματικά ή δεν απογοητεύεσαι από άσχημες συμπεριφορές, η Ζωή σού φαίνεται ένα υπέροχο μέρος. Οι εφηβικές φαντασιώσεις επιστρέφουν, ο ενθουσιασμός επανέρχεται, ο χαριτωμένος κυνισμός απογειώνεται. Καθετί που κάνεις φαίνεται πιο άνετο και καθετί που σκέφτεσαι μοιάζει πιο πραγματοποιήσιμο. Αν ρωτάς πού οφείλεται αυτή η θετική αλλαγή της διάθεσής σου, η απάντηση βρίσκεται στην Αφροδίτη στο 12ο και τον Άρη στο 2ο: υπάρχουν ένας-δύο άνθρωποι που μπορούν να σου προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες χωρίς καν να το ζητήσεις, ενώ η διάθεσή σου να αρπάξεις ένα κομμάτι από την τούρτα του κόσμου είναι έντονη – ακόμα και αν χρωστάς ακόμα το προηγούμενο.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Λάβε υπόψη σου ότι στο ζώδιό σου διελαύνουν ένας ανάδρομος Ερμής, ο Άρης, που εδώ βρίσκεται στα καλύτερά του, ο Πλούτωνας βεβαίως και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης. Επίσης ο Κρόνος συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου χάρτη, ενώ η ολική έκλειψη Σελήνης (στις 21/12) επηρεάζει από σπόντα τους γεννημένους τις δύο πρώτες μέρες. Χλαπαταγή; Ηφαίστειο; Ζόρια; Σπάσιμο; Άνοδος; Μεγάλες στιγμές; Αν μη τι άλλο θα πρέπει να αισθάνεσαι ενέργεια και ζωντάνια, αν και ο Ερμής παίζει με τα νεύρα και την ψυχραιμία σου. Το σίγουρο είναι ότι έχεις τεράστιες αντοχές και δύναμη. Η ενεργοποίηση του Ήλιου σου από αλλεπάλληλες διελεύσεις σε αφυπνίζει στο γεγονός ότι η ζωή έχει δημιουργηθεί για να μας εκπλήσσει. Ζήσε. Όπως θέλεις. Με όποιους θέλεις. Όπου θέλεις. Με ό,τι θελεις.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν κοιμάσαι, το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου ονειρεύεται τον παράδεισο και το δεξιό τα καζάνια που κοχλάζουν στην κόλαση. Με ενεργοποιημένο ακόμα περισσότερο το 12ο οίκο σου, είσαι 100 φορές πιο δεκτικός και στον παράδεισο και στην κόλαση. Δηλαδή; Αντί να εμμένεις σε κολλήματα ή να τρελαίνεις αυτούς που αγαπάς ή να επιμένεις για το δίκιο σου, γιατί δεν παραδίδεσαι με την ίδια έλλειψη αυτοσυγκράτησης σε ένα δημιουργικό σχέδιο που θα σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση; Α, με την Αφροδίτη στον Σκορπιό φαίνεται ότι δεν υπάρχει έλλειψη από θαυμαστές. Η ειρωνεία της υπόθεσης δεν είναι πόσοι πολλοί γοητευτικοί άνθρωποι θα σου πουν ότι είσαι γοητευτικός, αλλά ότι εσύ αισθάνεσαι σαν άλιεν ανάμεσα στους ανθρώπους – αλλιώς αγαπάς, αλλιώς πιστεύεις, αλλιώς σκέφτεσαι, αλλιώς δεσμεύεσαι.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι κερδίζεις τα πάντα με τρομερή προσπάθεια, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ενισχύεις το κλισέ του πονεμένου Ιχθύ. Ακόμα κι έτσι, με Δία και Ουρανό στο ζώδιό σου, την Αφροδίτη στον Σκορπιό και μια πληθώρα σημαντικών διελεύσεων στον 11ό σου οίκο, σου προσφέρεται ένα υπέροχο κύμα ενέργειας και ζωντάνιας. Ξαφνικά άνθρωποι, γεγονότα και καταστάσεις που φαίνονταν τελείως παγερά, άχαρα και μάταια είναι ζωντανά και γεμάτα δυνατότητες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο παράδεισος μπορεί να έχει τη μορφή Mall όπου μπορείς να ικανοποιήσεις όλες τις επιθυμίες σου, το σίγουρο είναι ότι αυτό που σε ενδιαφέρει –ή θα ’πρεπε να σε ενδιαφέρει– περισσότερο είναι η πνευματική και αισθηματική σου εξέλιξη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. ΟΛΑ. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ