Αθλητισμος

Μαραντόνα: Το γκολ κόντρα στην Εθνική Ελλάδος και ο πανηγυρισμός

Η απίστευτη έκφραση στο πρόσωπό του που έμεινε στην ιστορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Ο έξαλλος πανηγυρισμός του μετά το γκολ κόντρα στην Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ του 1994
Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Ο έξαλλος πανηγυρισμός του μετά το γκολ κόντρα στην Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ του 1994 © YouTube

Στο Μουντιάλ του 1994, στις ΗΠΑ, ο Μαραντόνα πέτυχε γκολ κόντρα στην Εθνική Ελλάδος, με τον πανηγυρισμό του να μένει στην ιστορία.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Έζησε μια ζωή γεμάτη δόξα, χρήμα, εξαρτήσεις, καταρτήσεις και αποθέωση.

Λατρεύτηκε σαν Θεός, πετυχαίνοντας ορισμένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ. Ο πανηγυρισμός του μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Εθνική Ελλάδος μνημονεύεται μέχρι σήμερα.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρέθηκε αντιμέτωπος με την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, το 1994. Το ημερολόγιο έγραφε Τρίτη 21 Ιουνίου του 1994. Η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Αργεντινή στη Βοστώνη. Ο Αλκέτας Παναγούλιας κατεβάζει ενδεκάδα με Μήνου, Αποστολάκη, Κολιτσιδάκη, Μανωλά, Καλιτζάκη, Τσαλουχίδη, Νιόπλια, Σαραβάκο, Κωφίδη, Τσιαντάκη (46' Μαραγκός), Μαχλάς (59' Μητρόπουλος).

Η Αργεντινή ανοίγει το σκορ με τον Μπατιστούτα μόλις στο 2', με το τελικό σκορ να σταματά στο 4-0. Ο Μπατιστούτα σημείωσε χατ-τρικ. Στο 60' ο Μαραντόνα κάνει το 3-0 με το αριστερό. Αυτό που ακολούθησε, έμεινε στην ιστορία ως μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία των Μουντιάλ. Ο Μαραντόνα «ξεσπά» και πανηγυρίζει έξαλλα.

Diego MARADONA | FIFA Classic Player
 

Incredible Argentina action and goal by Diego Maradona vs Greece (World Cup 1994)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ