- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζέιμς Πάτερσον γράφει βιβλίο για τον Λουίτζι Μαντζιόνε και τη δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική
Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικών και η Βίκι Γουόρντ ετοιμάζουν βιβλίο για την πολύκροτη υπόθεση
Ο συγγραφέας μπεστ σέλερ Τζέιμς Πάτερσον γράφει βιβλίο για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare, με ήρωα τον Λουίτζι Μαντζιόνε
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Τζέιμς Πάτερσον και η ερευνητική δημοσιογράφος Βίκι Γουόρντ συνεργάζονται για ένα νέο βιβλίο βασισμένο στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του CEO της UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμπσον, με βασικό πρόσωπο τον κατηγορούμενο Λουίτζι Μαντζιόνε.
«Αυτή είναι μια ιστορία για το Αμερικανικό Όνειρο που εκτροχιάστηκε», δήλωσε ο Τζέιμς Πάτερσον. «Ένας νέος απόφοιτος της Ivy League γίνεται διαβόητος δολοφόνος και πολιτικό σύμβολο».
Ο 27χρονος Λουίτζι Μαντζιόνε κατηγορείται για δολοφονία με σιγαστήρα, διπλή καταδίωξη και παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων περί όπλων. Ο Μπράιαν Τόμπσον βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο Μανχάταν στις 4 Δεκεμβρίου 2024, ενώ η ομοσπονδιακή εισαγγελέας Παμ Μπόντι έχει ήδη δηλώσει πως θα ζητήσει την ποινή θανάτου.
Η υπόθεση τράβηξε παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω της πενθήμερης καταδίωξης που κατέληξε σε σύλληψη του Μαντζιόνε σε ένα McDonald's στην Πενσυλβάνια. Παράλληλα, ο ηθοποιός Ντέιβ Φράνκο εξέφρασε ενδιαφέρον να τον υποδυθεί σε πιθανή βιογραφική ταινία.
Η Βίκι Γουόρντ τόνισε πως η υπόθεση ξεγυμνώνει τα κοινωνικά και πολιτικά ρήγματα των ΗΠΑ, ενώ εστιάζει και στη σκοτεινή πλευρά της ασφαλιστικής βιομηχανίας: «Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε αυτό το "μαύρο κουτί"».
Παράλληλα, η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media, με την απήχηση του Μαντζιόνε να προκαλεί ανησυχία για την εξιδανίκευση ενός πιθανού εγκληματία.
«Αν ο ύποπτος δεν ήταν λευκός, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά», έγραψε ο δημοσιογράφος Μπεν Μακούτς στον Guardian.
Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Little, Brown, που είχαν εκδώσει και το πρόσφατο έργο του Πάτερσον και της Γουόρντ για την υπόθεση των τεσσάρων φοιτητών του Άινταχο.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής μιλά για το νέο του βιβλίο «Αντί καληνύχτας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books
H σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα
Το γελοίο συναντά το τραγικό και η παραφροσύνη παίρνει ανθρώπινη µορφή
Ο γνωστός συγκοινωνιολόγος και συγγραφέας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Κυκλοφοριακό: Υπάρχει λύση; 100 προβλήματα + 100 προτάσεις»
Από το «Λουρί της τρέλας» μέχρι τη «Σκονισμένη πόλη», ο συγγραφέας εξηγεί στην ATHENS VOICE πώς γεννιούνται οι ιστορίες τρόμου
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Η Έιμπρα, όσα τη χαρακτηρίζουν και ο «πραγματικός» κόσμος
Από τον Ίαν ΜακΓιούαν στις φυλακές της Κολομβίας, και από μια ακόμη τρομερή δυστοπία στον ρόλο του γυναικείου σώματος στην ανθρώπινη εξέλιξη
«Η μυθοπλασία αξιοποιεί μια διαφορετική αφηγηματική τεχνική από τη μη-μυθοπλασία, όμως, στην τελική, κάθε είδους γραφή αποτελεί μια αφήγηση», δήλωσε ο Κινγκ στην Athens Voice
Η ποίηση, οι λέξεις, ο Νίκος Καρούζος και η Έξοδος του Μεσολογγίου
Η ζωή της «βασίλισσας των ρομάντζων» και η διαχρονική γοητεία του ροζ μυθιστορήματος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου
Δύο πρώην νικητές και τρεις νέες υποψηφιότητες διεκδικούν το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο
Το πολύτιμο αντίτυπο του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» πέρασε πλέον στη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Η Μαρία Μπούρη, επιμελήτρια της έκδοσης, μιλάει για την ανθρωπιστική διάσταση της ιατρικής, τη σχέση γιατρού-ασθενούς και τον ρόλο της παιδείας στην άσκηση της ιατρικής.
Ο Δρ. Zaldy Tan μιλά για την απώλεια μνήμης, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.