Βιβλιο

Βιβλία για την Άνοιξη: 7 βιβλία ψυχολογίας - προσωπικής ανάπτυξης

Η ATHENS VOICE βλέπει τις ανοιξιάτικες βιτρίνες των βιβλιοπωλείων

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 818
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοιχτό βιβλίο σε τραπεζάκι με φλιτζάνι καφέ δίπλα
© Unsplash/ Alexandra Fuller

7 βιβλία ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης για να διαβάσετε αυτή την Άνοιξη.

Της αγκαλιάς βιβλίο Ματ Χέιγκ, μτφ.: Άννα Παπασταύρου, Ψυχογιός
Της αγκαλιάς βιβλίο
Ματ Χέιγκ, μτφ.: Άννα Παπασταύρου, Ψυχογιός
Το «Της αγκαλιάς βιβλίο» είναι ένας ακόμα τίτλος που θα δούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έρχεται από τον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων Ματ Χέιγκ. Στο νέο του βιβλίο αυτοβελτίωσης συνδυάζει το απομνημόνευμα με τον φιλοσοφικό στοχασμό, αντλώντας έμπνευση από σπουδαίες προσωπικότητες όλων των εποχών, από τον Μάρκο Αυρήλιο και τη Νέλι Μπλάι ως την Έμιλι Ντίκινσον και τον Τζέιμς Μπόλντουιν. Ένα βιβλίο που θέλει να δώσει στον αναγνώστη το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια μικρή ελπίδα που δεν το βάζει κάτω. Συγκεντρώνει παρηγορητικά λόγια και ιστορίες για να προσφέρουν έναν νέο τρόπο να δούμε τον εαυτό μας. Κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου.


To Παζλ Έφη Ανδρεουλάκου, Key Books
To Παζλ
Έφη Ανδρεουλάκου, Key Books
Ένα βιβλίο ψυχολογίας που μιλάει με απλούς, καθημερινούς όρους για τα προβλήματα της καθημερινότητας και προτείνει τρόπους επίλυσής τους, με τη συγγραφέα να διαθέτει 25ετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας, με ειδίκευση σε οικογενειακά περιστατικά. «Το Παζλ» δεν είναι οδηγός προσωπικής ανάπτυξης που ζητά από τον αναγνώστη να τον ακολουθεί πιστά. Είναι ένας καθρέπτης που μας δείχνει όχι το ποιοι είμαστε, αλλά το ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Και, ως καθρέπτης, λέει την αλήθεια. 


Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ. Jenni Schaefer & Thom Rutledge, μτφ.: Χριστόδουλος Λιθαρής, Κλειδάριθμος
Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ.
Jenni Schaefer & Thom Rutledge, μτφ.: Χριστόδουλος Λιθαρής, Κλειδάριθμος 
Δ.Δ. είναι η διατροφική διαταραχή, και αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας, της Τζένι, η οποία κατάφερε να απελευθερωθεί από αυτή. Η Τζένι ήταν για πολύ καιρό σε μια καταπιεστική σχέση με τον Εντ (ED), που σημαίνει eating disorder, δηλαδή διατροφική διαταραχή (Δ.Δ.). Ο Εντ ήλεγχε τη ζωή της, παραμόρφωνε τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό της και προσπαθούσε να της κάνει σωματικό κακό σε όλη τη μακρόχρονη σχέση τους. Ύστερα, κατά τη θεραπεία, η Τζένι έμαθε να αντιμετωπίζει τη διατροφική διαταραχή της σαν σχέση, αλλά και σαν πάθηση. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες για γυναίκες και άνδρες με διατροφικές διαταραχές, τον κύκλο υποστήριξης και τους επαγγελματίες του κλάδου υγείας. Σε επιστημονική επιμέλεια της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Ειρήνης Θ. Παταργιά. 


Μέντορες Russell Brand, μτφ.: Χαρά Παντελιού, Key Books
Μέντορες
Russell Brand, μτφ.: Χαρά Παντελιού, Key Books
Ο συγγραφέας, γνωστός ηθοποιός και από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στον χώρο της εναλλακτικής προσωπικής ανάπτυξης, περιγράφει τα οφέλη της αναζήτησης και της προσφοράς βοήθειας, και μοιράζεται μαζί μας όσα έμαθε από την καθοδήγηση των δικών του, καθημερινών ηρώων. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθένας μας, όπως και όλος ο πλανήτης, είναι ένα έργο σε εξέλιξη, και μόνο μέσα από μια αλυσίδα αμοιβαίας καθοδήγησης μπορούμε να βελτιωθούμε ατομικά και παγκόσμια ως ένα. Οι «Μέντορες» θα σας ενθαρρύνουν να βρείτε τους δικούς σας δασκάλους στα πιο απροσδόκητα μέρη και θα σας διδάξουν πώς να αξιοποιήσετε όσους είναι ήδη τμήμα της καθημερινότητάς σας.


FISH! Stephen C. Lundin, PhD, Harry Paul, John Christensen, μτφ.: Χαρά Παντελιού, Key Books
FISH!

Stephen C. Lundin, PhD, Harry Paul, John Christensen, μτφ.: Χαρά Παντελιού, Key Books
Γεμάτο έμπνευση και διαχρονική σοφία, το «FISH!» είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές αλληγορίες όλων των εποχών. Κολοσσοί όπως η Google και η Zappos τη χρησιμοποίησαν ως έμπνευση στην οικοδόμηση της κουλτούρας τους για να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα και την ηγεσία. Το «FISH!»  θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την εκπληκτική δύναμη που υπάρχει ήδη μέσα σας και να κάνετε τη διαφορά – σε όποια φάση της καριέρας σας κι αν βρίσκεστε. Με περισσότερες από 6 εκατ. πωλήσεις αντιτύπων σε όλο τον κόσμο. 


Δέκα μαθήματα για την εποχή μετά την πανδημία Fareed Zakaria, μτφ.: Γιώτα Κουρμεντάλα, Επίκεντρο
Δέκα μαθήματα για την εποχή μετά την πανδημία
Fareed Zakaria, μτφ.: Γιώτα Κουρμεντάλα, Επίκεντρο
Ο οικοδεσπότης της εμβληματικής εκπομπής του CNN «Fareed Zakaria GPS» δεν αφορά την πανδημία αλλά τον κόσμο που θα δημιουργηθεί μετά την πανδημία. Όχι επειδή ο κορωνοϊός ανήκει στο παρελθόν, αλλά επειδή έχουμε περάσει ένα κρίσιμο όριο. Η σημερινή πανδημία μπορεί να εξουδετερωθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλες επιδημίες. Και καθώς ο κίνδυνος της οπισθοδρόμησης είναι ορατός, μελέτες όπως αυτή του Zakaria είναι απαραίτητες για την υπεράσπιση της λογικής, της επιστήμης και του ουμανισμού. 


Τοκ, τοκ… είμαι η ευτυχία Εύα Έλαντ, μτφ.: Μάγδα Τσολάκου, Μίνωας
Τοκ, τοκ… είμαι η ευτυχία
Εύα Έλαντ, μτφ.: Μάγδα Τσολάκου, Μίνωας 
Τοκ, τοκ... Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι ότι η ευτυχία είναι πολύ μακριά. Δεν χρειάζεται να την αναζητάς. Υπάρχει ένα μέρος όπου εκείνη βρίσκεται πάντοτε... ανακάλυψέ το! Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τη διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών, που επιμένει ότι η ευτυχία βρίσκεται παντού! Για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ