Βιβλιο

Το νέο βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση για την οικονομία

H ελληνική κοινωνία πρέπει να ξεπεράσει το σύνδρομο του να παραμένει δούλη νεκρών ιδεών.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 757
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giannitshs.jpg

«Ασφαλιστικό, ανάπτυξη, Μακροοικονομία - Οι κρίσιμες διασυνδέσεις», το νέο βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο τίτλος του νέου βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση «Ασφαλιστικό, ανάπτυξη, Μακροοικονομία - Οι κρίσιμες διασυνδέσεις», που θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Πατάκη, θα μπορούσε να είναι «Πολιτική τραγωδία σε πέντε πράξεις». Ένα βιβλίο που με ηρεμία, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, μέσα σε πέντε κεφάλαια και μια εισαγωγή περνάει τον αναγνώστη από δύσκολες και προβληματικές πραγματικότητες που διαμορφώθηκαν στα είκοσι τελευταία χρόνια στη χώρα, και, πιθανότατα, θα συνεχίσουν σε αυξημένο βαθμό να επηρεάζουν σημαντικά την πορεία της για άλλα είκοσι-τριάντα χρόνια. Οι νέοι είναι, αφανώς, στο επίκεντρο της όλης προβληματικής. Χωρίς δραματοποιήσεις, με τις λέξεις προσεγμένες μία-μία. Με υλικό που τεκμηριώνει τις διαπιστώσεις και τις προοπτικές. Με έμφαση στις συλλογικές, μακροσκοπικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις ενός προβλήματος για το οποίο έχουν συμπράξει όλοι, μα όλοι.
Ο Τάσος Γιαννίτσης τελειώνει το βιβλίο του παίρνοντας αφορμή μια ρήση του Κέiνς –«μια τέτοια κοινωνία είναι δούλη των ιδεών κάποιου πεθαμένου οικονομολόγου»– και επισημαίνει το μεγάλο ζητούμενο, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά συνολικά για τη μετεξέλιξη της χώρας: «H ελληνική κοινωνία πρέπει να ξεπεράσει το σύνδρομο του να παραμένει δούλη νεκρών ιδεών ζωντανών οικονομολόγων, πολιτικών, και πολλών άλλων, που επηρεάζουν την πορεία της προς το μέλλον».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ