- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Θωμάς Νάκας μιλάει για το μέλλον της εκδοτικής αγοράς
Μιλήσαμε με τον άνθρωπο πίσω από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη
Ο Θωμάς Νάκας από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη μιλάει για το μέλλον της εκδοτικής αγοράς και την εκδοτική πολιτική του οίκου.
Ο Covid-19 «στηρίζει» το βιβλίο; Πώς βλέπετε το μέλλον της εκδοτικής αγοράς με δεδομένη την πανδημία αλλά και την οικονομική κρίση που τη συνοδεύει;
Είναι γεγονός πως η ελληνική αγορά υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται μια έντονη κρίση λόγω Covid-19, σε διάφορους τομείς. Ο τομέας του βιβλίου, όμως, απέδειξε για άλλη μια φορά πως καλά κρατεί, δεδομένων των συνθηκών και των καταστάσεων. Το βιβλίο αποτελεί προϊόν που παρέχει μοναδική συντροφιά στο αναγνωστικό κοινό, ειδικά εν καιρώ πανδημίας, που ο κόσμος διαθέτει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για διάβασμα. Σαφέστατα, όπως όλοι οι τομείς, κλονίστηκε εν συγκρίσει με άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Οι πρώτες όμως εκτιμήσεις τόσο της εγχώριας, όσο και της παγκόσμιας αγοράς, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, ειδικά όσον αφορά τα παιδικά βιβλία.
Υπάρχει ιδανική στρατηγική για περιόδους σαν και αυτή; Εσείς πώς προσαρμόσατε την εκδοτική πολιτική σας;
Το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει ένας εκδότης, όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι να διαχειριστεί τα πράγματα με ευελιξία και διάθεση για αλλαγές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και να προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας ανάλογα με αυτές. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στα μυθιστορήματα και στα βιβλία για παιδιά, τα οποία, πέρα από ψυχαγωγία, τους προσφέρουν και δημιουργική απασχόληση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.