Βιβλιο

Ο Θωμάς Νάκας μιλάει για το μέλλον της εκδοτικής αγοράς

Μιλήσαμε με τον άνθρωπο πίσω από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

4835-79724.jpg
Αγγελική Μπιρμπίλη
ΤΕΥΧΟΣ 757
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θωμάς Νάκας από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ο Θωμάς Νάκας από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη μιλάει για το μέλλον της εκδοτικής αγοράς και την εκδοτική πολιτική του οίκου.

Ο Covid-19 «στηρίζει» το βιβλίο; Πώς βλέπετε το μέλλον της εκδοτικής αγοράς με δεδομένη την πανδημία αλλά και την οικονομική κρίση που τη συνοδεύει;
Είναι γεγονός πως η ελληνική αγορά υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται μια έντονη κρίση λόγω Covid-19, σε διάφορους τομείς. Ο τομέας του βιβλίου, όμως, απέδειξε για άλλη μια φορά πως καλά κρατεί, δεδομένων των συνθηκών και των καταστάσεων. Το βιβλίο αποτελεί προϊόν που παρέχει μοναδική συντροφιά στο αναγνωστικό κοινό, ειδικά εν καιρώ πανδημίας, που ο κόσμος διαθέτει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για διάβασμα. Σαφέστατα, όπως όλοι οι τομείς, κλονίστηκε εν συγκρίσει με άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Οι πρώτες όμως εκτιμήσεις τόσο της εγχώριας, όσο και της παγκόσμιας αγοράς, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, ειδικά όσον αφορά τα παιδικά βιβλία. 

Υπάρχει ιδανική στρατηγική για περιόδους σαν και αυτή; Εσείς πώς προσαρμόσατε την εκδοτική πολιτική σας;
Το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει ένας εκδότης, όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι να διαχειριστεί τα πράγματα με ευελιξία και διάθεση για αλλαγές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και να προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας ανάλογα με αυτές. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στα μυθιστορήματα και στα βιβλία για παιδιά, τα οποία, πέρα από ψυχαγωγία, τους προσφέρουν και δημιουργική απασχόληση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ