Βιβλιο

Δείτε live: Μένουμε σπίτι με τον συγγραφέα Στάθη Βαλούκο

Ο Γιάννης Σολδάτος και ο Βασίλης Κεσίσογλου συνομιλούν με τον συγγραφέα-σεναριογράφο για το μυθιστόρημά του «Χλομή μητέρα»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στάθης Βαλούκος μιλάει για το «Χλομή μητέρα» στην εκπομπή του #BookiaTV, με την υποστήριξη της Athens Voice.

Μένουμε σπίτι με τους συγγραφείς μας: Δείτε live την εκπομπή του #BookiaTV με την υποστήριξη της Athens Voice. Ο Στάθης Βαλούκος μιλάει για το «Χλομή μητέρα»

Η καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή του #BookiaTV με την υποστήριξη της Athens Voice, μας συστήνει συγγραφείς που μιλούν από το σπίτι τους για τη δουλειά τους. Σκοπός της εκπομπής είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της επικοινωνίας των ανθρώπων του βιβλίου με τους αναγνώστες με έναν τρόπο πολύ κοντά στη φυσική επαφή και επιπλέον να ενισχύσει το μήνυμα «#ΜένουμεΣπίτι» όχι ως εντολή αλλά ως συμπέρασμα.

Κάθε απόγευμα στις 18.30 «Μένουμε σπίτι με τους συγγραφείς μας» και οι καλεσμένοι συμμετέχουν από το σπίτι τους συνδεόμενοι σε ειδική πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Streamia, επιμελούμενη την τελική εικόνα με τον ήχο και μεταδίδοντάς τη ζωντανά με #LiveStreaming.

Σε αυτή την εκπομπή, ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος και ο συγγραφέας-σεναριογράφος Βασίλης Κεσίσογλου, συνομιλούν με τον συγγραφέα-σεναριογράφο Στάθη Βαλούκο, για το μυθιστόρημά του «Χλομή μητέρα».

 

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Χλομή μητέρα» του Στάθη Βαλούκου (εκδ. Αιγόκερως)

«Χλομή μητέρα» του Στάθη Βαλούκου (εκδ. Αιγόκερως)
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την Κατοχή και εν μέσω της δικτατορίας των συνταγματαρχών επανεμφανίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο εξαφανισμένος Λάσκαρης, συνεργάτης της Γκεστάπο και μέγας διώκτης της εβραϊκής κοινότητας. Η επανεμφάνιση του φυγόδικου δολοφόνου οδηγεί τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου στο μέγα δίλημμα. Αυτοδικία ή Δικαιοσύνη; Να τον σκοτώσει ή να τον οδηγήσει στον νόμο προκειμένου να πληρώσει τα εγκλήματά του;
Η «Χλομή Μητέρα» είναι το συναρπαστικό αφήγημα ενός έρωτα και μιας εκδίκησης με φόντο τη ζωή και τις διώξεις των Σεφαρδιτών Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, από τα χρόνια της πυρπόλησης του συνοικισμού Κάμπελ (1931) ως τη γερμανική Κατοχή και τον τελικό αφανισμό της κοινότητας στο Άουσβιτς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ