- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Αγγέλα Σωτηρίου μας προσκαλεί να ζήσουμε ένα 24ωρο μαζί της
«Ας γίνουν όλα όπως πριν και... δεν θα ξαναγκρινιάξω ποτέ πια!»
#menoumespiti με την Athens Voice: Η Publishing Director των εκδ. Ψυχογιός, Αγγέλα Σωτηρίου, περιγράφει μία μέρα στο σπίτι, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού
Μια ταινία τρόμου. Την οποία όμως δεν παρακολουθώ ξαπλωμένη στον καναπέ μου τρώγοντας ποπ κορν, αλλά μια ταινία όπου παίζω κι εγώ. Και τα παιδιά μου, ο άντρας μου, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί μου, και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Και συνειδητοποιώ πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή μου έτσι αναπάντεχα... Όχι ότι π.Κ. (προ κορωνοϊού) έκανα κάτι πάααααρα πολύ διαφορετικό. Γραφείο-σπίτι-δραστηριότητες. Το ίδιο κάνω και τώρα, απλώς όλα γίνονται στο σπίτι, με τον φόβο και την αβεβαιότητα για το αύριο να έχουν επισκιάσει όλα τα άλλα συναισθήματα.
Κοντεύω σχεδόν 20 μέρες περιορισμένη στο σπίτι μου και το καθημερινό πρόγραμμα παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο με μαθηματική ακρίβεια. Σηκώνομαι κατά τις 8:00, κάνω βόλτες από δωμάτιο σε δωμάτιο ψιλοσυγυρίζοντας και κατά τις 8:30 ανοίγω τα laptop, ένα της δουλειάς και ένα για το e-class και την επικοινωνία με το σχολείο. Τηλέφωνο, κινητά, skype, viber κλήσεις, messenger κλήσεις, zoom συναντήσεις. Ανοιγοκλείνω το ψυγείο με τρομερή συχνότητα, τρώω και πίνω με εξίσου τρομερή συχνότητα και κλείνω τα laptop γύρω στις 18:00 για να δω τον μέχρι τώρα άγνωστο κύριο Τσιόδρα. Δεν τον ακούω, δεν μπορώ πλέον να τον ακούσω, αλλά βλέπω το ήρεμο πρόσωπό του και νιώθω μια κάποια ασφάλεια. Κάνουμε με τα παιδιά τα μαθήματά τους και κατά τις 21:00 καθόμαστε και οι τέσσερις στο «μεγάλο κρεβάτι» και διαβάζουμε, παίζουμε επιτραπέζια και χαζεύουμε καμιά ταινία.
Τελικά τα πάντα κάνω: και δουλεύω και ψωνίζω online και πληρώνω και με ένα σωρό κόσμο μιλάω και ανταλλάσσω μηνύματα, από αυτά τα χαζά που σ’ τα προκαλεί ο φόβος. Μέχρι και προπόνηση μπάσκετ κάνει η κόρη μου με την τρελή την coach της και τις συμπαίκτριές της μέσω zoom.
Να, όμως, που μου λείπει η αγκαλιά, το φιλί, το σφίξιμο του χεριού... Μου λείπει η βαρετή ρουτίνα μου π.Κ. Και σαν μικρό παιδί πιάνω τον εαυτό μου να προσεύχεται: ας γίνουν όλα όπως πριν και... δεν θα ξαναγκρινιάξω ποτέ πια!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.