- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Last of the American Girls: Το βιβλίο που έγραψαν οι Green Day
Ένας φόρος τιμής στη γυναίκα - επαναστάτρια που αρνείται να συνθηκολογήσει
Tα μέλη του συγκροτήματος Green Day έγραψαν συλλογικά βιβλίο με τίτλο «Last of the American Girls».
Το βιβλίο που εικονογράφησε ο σκιτσογράφος Φρανκ Καρούζο, θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου από την Dey Street.
Με τίτλο το τραγούδι «Last of the American Girls» από το άλμπουμ «21st Century Breakdown» το βιβλίο περιγράφεται ως «εμπνευσμένος φόρος τιμής και εγχειρίδιο για την κάθε γυναίκα επαναστάτρια που αρνείται να συνθηκολογήσει» σύμφωνα με δήλωση του εκδότη. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά το βιβλίο διαφημίζεται ως εγκώμιο στα «κορίτσια αληθινές επαναστάτριες» μία άλλη αναφορά σε τραγούδι, συγκεκριμένα στο «She’s a Rebel» από το άλμπουμ «American Idiot».
Ο αρχηγός και τραγουδιστής της ροκ μπάντας, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ δήλωσε στο Blunt ότι το τραγούδι «Last of the American Girls» γράφτηκε αρχικά για τη σύζυγό του. «Τότε άρχισα να μπαίνω περισσότερο στις δικές μου πεποιθήσεις – σε οτιδήποτε από ένα μικρό βιβλίο συνωμοσίας ή να παίζω δίσκους βινυλίου ή κάτι τέτοιο», εξήγησε. «Είναι σαν ένα ενδυναμωτικό είδος υπόγειου τρόπου ζωής, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια νέα εποχή που έρχεται με τον τρόπο που όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε». Το τραγούδι ήταν ένα από τα κομμάτια του «21st Century Breakdown» που προστέθηκαν στη μεταφορά του «American Idiot» στο Μπρόντγουεϊ σε μιούζικαλ.
Ο Φρανκ Καρούζο έχει συνεργαστεί με άλλους μουσικούς στο παρελθόν, εικονογράφησε το βιβλίο του Μπρους Σπρίνγκστιν «Outlaw Pete» και ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού βίντεο «Dawned on Me» των Wilco.
Το βιβλίο θα είναι το πρώτο πρότζεκτ των Green Day από το άλμπουμ «Revolution Radio» του 2016.
Το 2017 κυκλοφόρησαν τη δεύτερη συλλογή τους με τίτλο «The God's Favorite Band», στην οποία συμπεριέλαβαν το νέο τραγούδι «Back in the USA» μαζί με μία καινούρια εκδοχή του «Ordinary World» από το άλμπουμ «Revolution Radio» που ερμηνεύουν μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι, Μιράντα Λάμπερτ.
Μέσω του Instagram Live τον Δεκέμβριο, ο Άρμστρονγκ επιβεβαίωσε ότι γράφει νέα τραγούδια για τους Green Day αν και η μπάντα δεν έχει αποκαλύψει ακόμα άμεσα σχέδια για το μέλλον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.