- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ηλιόλουστες Κυριακές στην Αθήνα είναι για να ξυπνάμε αργά, να βλέπουμε τους γονείς μας και να αντιστεκόμαστε στα blues της Δευτέρας που έρχεται με βόλτες και εξερευνήσεις σε καινούρια μέρη. Κάπως έτσι βρέθηκα στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος την προηγούμενη εβδομάδα, μπροστά σε μία λευκή πόρτα, να χτυπάω το κουδούνι και να βγάζω τα παπούτσια μου στην είσοδο σαν να πήγαινα για επίσκεψη.
Ο οικοδεσπότης μου δεν με περίμενε με καφέ και κέικ, δεν ήταν καν άνθρωπος, όμως αμέσως ένιωσα «σαν στο σπίτι μου», περπατώντας πάνω σε ένα χνουδωτό ατέλειωτο σύννεφο που είχε στρώσει και χαζεύοντας τα βιβλία στην ψαγμένη βιβλιοθήκη του.
Στο ATOPOS CVC λοιπόν μένει ο Fluffy, ένα τεράστιο υβρίδιο τέρατος-αρκούδας-λούτρινου και μαζί με την δημιουργό-μαμά του Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου έχουν δημιουργήσει μία πρωτότυπη και χουχουλιάρικη βιβλιοθήκη με ροζ τοίχους και βιβλία για μωρά-φεμινιστές.
Το πρώτο μου σχόλιο κάνοντας μία βόλτα στους χώρους της διαδραστικής έκθεσης ήταν «αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε μέσα στο μυαλό μου αυτήν την στιγμή» και αφού είδαμε την ουρά γοργόνας και τον πορτοκαλορόζ μονόκερο, η κολλητή μου συμπλήρωσε «σίγουρα βρισκόμαστε στο μυαλό σου, το μόνο που λείπει είναι μερικά cupcakes και ο Harry Styles».
Όσο άραζα σε μία παστέλ γωνία μαζί με ένα φωτογραφικό άλμπουμ για τα φετίχ στη μόδα, η δημιουργός του όλου εγχειρήματος Αντιγόνη με πλησίασε, θαύμασε την φούστα μου (που ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχα διαλέξει επίτηδες για να ταιριάζει με τον χώρο) και ξάπλωσε δίπλα μου μαζί με το Feminist Baby, βιβλίο που αγόρασε από την Νέα Υόρκη μαζί με όλες τις υπόλοιπες «παιδικοqueer» εκδόσεις της βιβλιοθήκης.
Την συμπάθησα αμέσως, όχι μόνο εξαιτίας της φιλικής της προσωπικότητας και της δημιουργικής της ευφυΐας αλλά κυρίως γιατί μέσω του έργου της απενεχοποιεί αυτό το στάδιο μεταξύ παιδικότητας και ενηλικίωσης που περνάμε όλοι (κυρίως οι άνω των 25 αλλά πριν τα 30) και του δίνει ένα σπίτι, όλο βαμμένο σε millennial pink.
To Fluffy Library συνεχώς εξελίσσεται και αντλεί έμπνευση από παιδικές ιστορίες, μνήμες, φανταστικούς κόσμους, φεμινιστική κουλτούρα και queer διάθεση. Στεγάζει καλλιτέχνες, συγγραφείς και παραμυθάδες, γούνινα κοστούμια, ατέλειωτες φωτογραφίες (είναι ότι πιο instagrammable υπάρχει στην Αθήνα) και ταυτόχρονα είναι εργαστήριο παραγωγής μιας ιστορίας, η θα διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Fluffy έχει καλεσμένες δύο φίλες του για ένα πάρτι γεμάτο μουσική και girl power. Η μία φίλη του είναι η S O a N N E F a I R μια παραίσθηση εγκλωβισμένη μέσα σε ένα ροζ χρονο-πλέγμα και η άλλη είναι η Papithedog TV (Papi Skikoumpikios), ένας σκύλος καλλιτέχνης που ζει στην Αθήνα.
Σαλαμίνος 72, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
210 εκδότες, 200+ εκδηλώσεις και το βιβλίο ως «αρχιτέκτονας» ενός κόσμου που αλλάζει
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Έκθεσης βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Από τα σημερινά επίσημα εγκαίνια μέχρι συζητήσεις για τη φαντασία, τα manga, τις βιβλιοθήκες και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία – το πρόγραμμα από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Πατάκη
Η προσπάθεια για να γίνει το βιβλίο ξανά καθημερινή συνήθεια
Από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο ραντεβού του βιβλίου επιστρέφει στην Αθήνα, με 285 περίπτερα, παρουσιάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Με την έκδοση των δύο συλλογικών τόμων «Εκατό και είκοσι φωνές» και το προσεχές φεστιβάλ, το δίκτυο «Η Φωνή της» επιδιώκει να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην έμφυλη βία
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
210 εκδοτικοί οίκοι αναμένουν το αναγνωστικό κοινό με πλούσιες εκδηλώσεις
Tο έργο του διερεύνησε τα τραύματα του 20ού αιώνα και χαιρετίστηκε για τον πειραματικό και τολμηρό χαρακτήρα του
Ένα λυρικό και την ίδια στιγμή ένα σκληρά ρεαλιστικό μυθιστόρημα για τη Θεσσαλονίκη που την κατάπιαν οι φλόγες
Ο Κωνσταντίνος Τσικλέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τους ξεχασμένους ήρωες της μουσικής και τις ιδιαίτερες ιστορίες τους
Η συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη συλλογή διηγημάτων «Τους χαιρετισμούς μου στην Ιθάκη»
Ξαναδιαβάζοντας την Ιλιάδα, σε μετάφραση Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, από τις Εκδόσεις Κάκτος
Η ταινία φέρνει ξανά στο προσκήνιο την Αρχαία Ελλάδα
Ο δημιουργός του Αστερίξ, του Ιζνογκούντ και του Μικρού Νικόλα και βασικός σεναριογράφος του Λούκυ Λουκ
Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις Τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.