Βιβλιο

Προδημοσίευση: «Ο τραπεζίτης του Διαβόλου» του Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ

Το νέο βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο τραπεζίτης του Διαβόλου» του Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ, εκδόσεις Πατάκη

Ο Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ είχε τα πάντα, ως σύμβουλος παροχής προσωπικών τραπεζικών υπηρεσιών για τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου, τη UBS, όπου οι πλουσιότεροι των πλουσίων έκρυβαν τα εκατομμύριά τους από τα μάτια των φορολογικών αρχών σε ένα μυστικό, πολύπλοκο δίκτυο ανώνυμων λογαριασμών και υπεράκτιων (off-shore) εταιρειών. Όταν ανακάλυψε ότι η UBS σκόπευε να ρίξει σε εκείνον την ευθύνη για τις απερισκεψίες των πελατών της, ο Μπέρκενφελντ αποκάλυψε το σχέδιο στις αμερικανικές αρχές.

«Ο τραπεζίτης του Διαβόλου» του Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ, εκδόσεις Πατάκη

Πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια (μέχρι στιγμής) έχουν ανακτηθεί με βάση την άνευ προηγουμένου πληροφόρηση που παρέσχε ο Μπέρκενφελντ, αλλά μολονότι ο Μπράντλεϋ πήρε πάνω του την ευθύνη να φέρει στο φως τη μεγαλύτερη πλεκτάνη φορολογικής απάτης στην ιστορία και συνέτριψε την παράδοση μυστικότητας του ελβετικού τραπεζικού συστήματος με τις αποκαλύψεις του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε να τον μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο και να τον φιμώσει. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε εγκληματικές ενέργειες, συνελήφθη και εξέτισε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών.

Αλλά ο Μπραντ έχει βγει νικητής. Μετά την αποφυλάκισή του, δικαιώθηκε, όταν η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων (IRS) του χορήγησε αμοιβή 104 εκατομμυρίων δολαρίων για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του, τη μεγαλύτερη τέτοια αμοιβή που έχει δοθεί ποτέ. Τώρα, με το βιβλίο «Ο τραπεζίτης του Διαβόλου», ο Μπέρκενφελντ διηγείται για πρώτη φορά την εκπληκτική ιστορία του.


ISBN: 978-960-16-7982-2
Τιμή: 18,80
Σελίδες: 432

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ