- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προδημοσίευση: «Ο τραπεζίτης του Διαβόλου» του Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ
Το νέο βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη
Ο Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ είχε τα πάντα, ως σύμβουλος παροχής προσωπικών τραπεζικών υπηρεσιών για τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου, τη UBS, όπου οι πλουσιότεροι των πλουσίων έκρυβαν τα εκατομμύριά τους από τα μάτια των φορολογικών αρχών σε ένα μυστικό, πολύπλοκο δίκτυο ανώνυμων λογαριασμών και υπεράκτιων (off-shore) εταιρειών. Όταν ανακάλυψε ότι η UBS σκόπευε να ρίξει σε εκείνον την ευθύνη για τις απερισκεψίες των πελατών της, ο Μπέρκενφελντ αποκάλυψε το σχέδιο στις αμερικανικές αρχές.
Πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια (μέχρι στιγμής) έχουν ανακτηθεί με βάση την άνευ προηγουμένου πληροφόρηση που παρέσχε ο Μπέρκενφελντ, αλλά μολονότι ο Μπράντλεϋ πήρε πάνω του την ευθύνη να φέρει στο φως τη μεγαλύτερη πλεκτάνη φορολογικής απάτης στην ιστορία και συνέτριψε την παράδοση μυστικότητας του ελβετικού τραπεζικού συστήματος με τις αποκαλύψεις του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε να τον μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο και να τον φιμώσει. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε εγκληματικές ενέργειες, συνελήφθη και εξέτισε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών.
Αλλά ο Μπραντ έχει βγει νικητής. Μετά την αποφυλάκισή του, δικαιώθηκε, όταν η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων (IRS) του χορήγησε αμοιβή 104 εκατομμυρίων δολαρίων για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του, τη μεγαλύτερη τέτοια αμοιβή που έχει δοθεί ποτέ. Τώρα, με το βιβλίο «Ο τραπεζίτης του Διαβόλου», ο Μπέρκενφελντ διηγείται για πρώτη φορά την εκπληκτική ιστορία του.
ISBN: 978-960-16-7982-2
Τιμή: 18,80
Σελίδες: 432
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το σπίτι μέχρι το νησί και την παραλία, αυτές είναι οι βιβλιο-επιλογές μας
«Στον δρόμο μάς φωνάζουν αλλιώς»: Μια ιστορία για το πώς είναι να ζεις ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το σπίτι, και για όσα κληροδοτεί αυτή η αυτολογοκρισία στα παιδιά
Αυξήθηκαν οι δανεισμοί, πόσο «παλιά» είναι τα βιβλία που δανείζονται
Τα βιβλία «Ο ήλιος πάγωσε» και «Υπόθεση Πολέτη» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Φυσιογνωμία του ελευθεριακού κινήματος και σφοδρός επικριτής της καταναλωτικής κοινωνίας
Μια μεγάλη, χορταστική και αποκαλυπτική συνέντευξη με την Οφηλία, τη συγγραφέα-φαινόμενο των Εκδόσεων Silk
Ισχυρότερη από ποτέ η δίψα του παγκόσμιου κοινού για τις φονικές ίντριγκες της «βασίλισσας του εγκλήματος»
Οι σταυροφορίες και η επίδρασή τους στη διαμόρφωση του μεσαιωνικού κόσμου
Θεματική, αφηγηματική δομή, χαρακτήρες και ιδεολογικός προβληματισμός
Μια συζήτηση για τα βιβλία του «Καθαρμός» και «Το παράθυρο της Νεφέλης», καθώς και για τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία
Η Αισθητική της Οδύνης και ο μύθος του Καταραμένου Δημιουργού: Ένα longread
Ο γνωστός συγγραφέας κάνει μια μεγάλη «βουτιά» στα πρώτα δεκατρία χρόνια της ζωής του, από το 1966 μέχρι το 1979
Μια συζήτηση για τις ιστορίες που γεννιούνται από την εμπειρία, αλλά αποκτούν τη δική τους, αυτόνομη ζωή μέσα στη λογοτεχνία
15 συγγραφείς και 12 εικαστικοί από επτά χώρες θα πλημμυρίσουν το νησί
Ποιες είναι οι παράμετροι σ’ αυτό το εξωφρενικό πείραμα που ονομάζουμε συνείδηση του εαυτού;
Ο σπουδαίος συγγραφέας της νουάρ λογοτεχνίας γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1888
Ένα βιβλίο για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής αλλά και για τη φιλία και την ανθρωπιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.