Βιβλιο

Η δισέγγονη του Άγγελου Σικελιανού παρουσιάζει στο Ναύπλιο «Το βιβλίο του Τζον» (εικόνες)

Μια περιπατητική ανάγνωση με τη διάσημη συγγραφέα και τους φοιτητές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4412333.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η δισέγγονη του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, Ελένη, βρίσκεται στο Ναύπλιο με επίκεντρο «Το Βιβλίο του Τζον».

4412432.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Η διακεκριμένη Αμερικανίδα συγγραφέας Ελένη Σικελιανός μαζί με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργάνωσαν εργαστήρια και εκδηλώσεις στο Ναύπλιο από 19 έως 23 Μαρτίου. Μια διεθνής συνεργασία με την συγγραφέα, δισέγγονη του μεγάλου ποιητή Άγγελου Σικελιανού, καθώς και με το αγγλικό Τμήμα Υποκριτικής του Πανεπιστημίου St. Mark και St. John, του Πλίμουθ.

4412436.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Το Βιβλίο του Τζον είναι μια συγκλονιστική ποιητική βιογραφία του πατέρα της Ελένης, ο οποίος πέθανε από ναρκωτικά. «Είναι η κλασική ιστορία,» γράφει η Ελένη, «στην οποία ο ήρωας ξεκινάει ένα ταξίδι, όπως εκείνα στον Όμηρο … και στον δρόμο ανακαλύπτει κάτι για τον εαυτό του, μόνο που τούτη τη φορά δεν έχει απομείνει τίποτα για να ανακαλύψει.»

4412399.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Οι δύο κύριες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, είναι οι εξής: 1. Συνάντηση με την Ελένη Σικελιανός · Συζήτηση με την συγγραφέα για το έργο της , Πέμπτη 22 Μαρτίου 6-7 μ.μ. · Το Βιβλίο των Νεκρών. Μια περιπατητική ανάγνωση από το Βιβλίο του Τζον, φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σημείο εκκίνησης, Αρβανιτιά, Πέμπτη 22 Μαρτίου 11 π.μ.-2 μ.μ. (φωτογραφία) 2. Τα παιδιά των Πουλιών Παράσταση των φοιτητών του αγγλικού Πανεπιστημίου St. Mark και St. John του Πλύμουθ, βασισμένη στο Βιβλίο του Τζον. Τριανόν, Παρασκευή 23 Μαρτίου, 3.00 μ.μ.

4412400.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων και τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ.

4412385.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

4412325.jpg
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Άμα είναι να καεί» του Κρίστοφερ Κινγκ, εκδόσεις Δώμα
Άμα είναι να καεί: Η φωκνεριανή νουβέλα του Κρίστοφερ Κινγκ κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Δώμα

«Η μυθοπλασία αξιοποιεί μια διαφορετική αφηγηματική τεχνική από τη μη-μυθοπλασία, όμως, στην τελική, κάθε είδους γραφή αποτελεί μια αφήγηση», δήλωσε ο Κινγκ στην Athens Voice

«Γαλανόσκυλος» του Απόστολου Δοξιάδη, εκδόσεις Ψυχογιός
Γαλανόσκυλος: μια σαρκαστική, σύνθετη κι αλληγορική παρωδία του Απόστολου Δοξιάδη

Ο Δοξιάδης χρησιμοποιεί ένα σύνθετο αφηγηματικό οικοδόμημα για να μιλήσει για τη λογοτεχνία, την ιστορική μνήμη, τον μύθο και την πραγματικότητα, την ιδεολογική χειραγώγηση και τη διαφθορά της πνευματικής ελίτ.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY