- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κωνσταντίνος Χρυσούλης, τον ξέρεις ως Con, είναι από τις παλιές καραβάνες της ελληνικής κόμικ σκηνής έχοντας περάσει απ΄ όλες τις πίστες της. Από τον «Σκοτεινό Νίντζα» που ήταν το πρώτο σκίτσο σε ηλικία 8 ετών το 1986 μέχρι τους κλασικούς (και μάλλον προφητικούς) «Giant – Size Fascists» στα ‘00s. Πέρασε από τις σελίδες του «9», εικονογράφησε σελίδες περιοδικών, ενώ παράλληλα πάντα ασχολιόταν με τη μουσική συμμετέχοντας σε μπάντες.

Πια δε ζει στην Ελλάδα. Εδώ και 1.5 χρόνο έχει μετακομίσει στο υπέροχο Brighton, ψάχνοντας κάτι καλύτερο στα επαγγελματικά του που δεν σχετίζονται με τα κόμικ. Και παράλληλα, όπως λέει ο ίδιος, χρειάστηκε να επανεφεύρει τον εαυτό του ως δημιουργός. Έβαλε λοιπόν εμπρός το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ τςη πορείας του. Να διηγηθεί με τα καρέ του την ιστορία των πολυαγαπημένων Smiths. Χωρίς να σταθεί στα χρόνια της δόξας, 1982-1987, όταν και κυκλοφόρησαν το καθοριστικό υλικό που ένα τέταρτο του αιώνα μετά ακόμα παρατείνει την εφηβεία μας. Το ‘Tales Of The Smiths’ βιογραφεί με έναν σπάνιο, και σίγουρα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, τρόπο τα indie pop posterboys από το Μάντσεστερ καταφέρνοντας μια σπουδαία ισορροπία. Χάρις στην επαρκή έρευνα (και το μουσικό background) του Con στέκεται απόλυτα στο ύψος του όσον αφορά την εγκυρότητα της πληροφορίας, χωρίς όμως να το παρακάνει με εγκυκλοπαιδικά στοιχεία στερώντας από την ιστορία την σπιρτάδα του σκίτσου.

Το πρώτο επεισόδιο ‘Tales Οf The Smiths΄ δημοσιεύθηκε εντός του κόμικ του ΄Dryland’ (το οποίο σύντομα κυκλοφορεί σε graphic novel) και βέβαια συνελήφθη από τις κεραίες της παγκόσμιας Smiths κοινότητας. Για την ώρα μπορείς να το διαβάσεις σε συνέχειες στο So Comic (μαζί με πρωτότυπους διαγωνισμούς όπως «Ποιο πιάτο της ελληνικής κουζίνας πιστεύετε θα ταίριαζε στη δίαιτα του Moz;») κι ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει και κάποια έκδοση. Γιατί όχι στα ελληνικά;

Ε, και λίγοι Smiths για τη φθινοπωρίλα…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αρχέτυπο του αστυνομικού μυθιστορήματος γεννήθηκε από την πένα του κορυφαίου Αμερικανού λογοτέχνη
«Ποιος στην Ελλάδα λέει πάρτε 90.000 βιβλία;» - Η έκκληση του Λεωνίδα Κουρσούμη για το Πικέρμι και το μουσείο ελληνικής λογοτεχνίας
Η αυτοβιογραφία της καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων της ζωής της με τον ίδιο ωμό, ευθύ, χιουμοριστικό και συχνά σοκαριστικό τρόπο.
«Playlist»: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Η άφθαρτη ιεροτελεστία του χειρόγραφου
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα
Ντιπ τίποτα δεν μου έμαθαν οι έρωτες, εμένα προσωπικά – αλλά στη Δήμητρα Ζάφειρα έμαθαν διάφορα πράγματα, τα οποία μοιράζεται μαζί μας με το χρήσιμο, τελικά, βιβλίο της.
Η Μάγκυ Κριθαρέλλη έγραψε ένα βιβλίο για τον καπνό, την ιστορία του, και την σύνδεσή του με την Ιστορία της Καβάλας
Burnout: Τι είναι, ποιους χτυπάει, και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό
Το βιβλίο «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης – Ιστορίες από το παράθυρο» είναι μικρό αλλά με μεγάλη ψυχή
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Βιβλία για κάθε διάθεση: από επιστημονική φαντασία μέχρι βαθιά ανθρώπινες ιστορίες
Η woke ιστορία του Μεσαίωνα από δύο Αμερικανούς ιστορικούς
Τελετουργικές δολοφονίες με αναφορές στα παραμύθια του Άντερσεν συγκλονίζουν την Ευρώπη στο πρώτο μέρος της Τριλογίας των Δολοφόνων
Με το μυθιστόρημα «Η Βιβλιοθήκη των Ανήσυχων Κόσμων» συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέρει άφθονο υλικό για σκέψη
Ένα βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις και την εξουσία που μπήκε στα best seller από τον πρώτο κιόλας μήνα
Λίγα λόγια για ένα μυθιστόρημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου, 320 σελίδες, Εκδόσεις Δώμα)
Mοιράζεται σκέψεις της με αφορμή την έκδοση του «Goatsong»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.