- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Απόβαση» βιβλίων στη Ξάνθη από τους Bookmakers και τον Γρηγόρη Δημητριάδη
Τα βιβλία προσφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
Οι Bookmakers, η πρωτοβουλία για τη φιλαναγνωσία του Γρηγόρη Δημητριάδη, έκαναν «απόβαση» στην Ξάνθη και συνέχισαν τη δράση τους με νέες δωρεές βιβλίων
Η πρωτοβουλία φιλαναγνωσίας Bookmakers, την οποία εμπνεύστηκε και συντονίζει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, βρέθηκε στην Ξάνθη και συνέχισε τη δράση της προσφέροντας βιβλία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Βιβλία δόθηκαν αυτή τη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το 1ο Γενικό Λύκειο της Ξάνθης. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης παρέδωσε αυτοπροσώπως τις δωρεές στους δύο πρώτους φορείς. Η κίνηση έγινε δεκτή με θερμή υποδοχή, ενώ εκπρόσωποι και των τριών οργανισμών εξέφρασαν την εκτίμησή τους και ευχαρίστησαν τον ίδιο και τους Bookmarkers για την προσφορά.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι Bookmarkers ιδρύθηκαν με σκοπό να προσφέρουν ουσιαστικά, χωρίς προβολή, και να καλλιεργήσουν την αγάπη για το βιβλίο, καθώς η ανάγνωση ωφελεί την κοινωνία συνολικά. Επισήμανε ακόμη πως η δράση του οργανισμού καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους.
Η παράδοση των βιβλίων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έγινε παρουσία της διοικήτριας Ζωής Κοσμίδου και εργαζομένων. Όπως σημείωσε, κατά τη νοσηλεία ένα καλό βιβλίο μπορεί να προσφέρει παρηγοριά και συντροφιά στους ασθενείς. Παράλληλα, ευχήθηκε να αξιοποιήσει τα βιβλία και το προσωπικό του νοσοκομείου και ανέφερε ότι οι Bookmarkers προτίθενται να συνεισφέρουν και στην περαιτέρω ενίσχυση της βιβλιοθήκης. Η κα Κοσμίδου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δημητριάδη και τους Bookmarkers για την πρωτοβουλία.
Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και παρέδωσε τα βιβλία παρουσία του δημάρχου, Στράτου Κοντού, καθώς και εργαζομένων. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για τη δωρεά και τόνισε τη σημασία της για έναν χώρο-ορόσημο της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης επανέλαβε από την πλευρά του ότι οι Bookmarkers θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και να εμπλουτίζουν τη συλλογή της.
Στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης έγινε επίσης δωρεά βιβλίων. Την παρέλαβε ο διευθυντής, Χρήστος Ιωαννίδης, με την παρουσία εκπαιδευτικών. Ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τους Bookmarkers για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που οι Bookmarkers επισκέπτονται την Ξάνθη, συνεχίζοντας την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Οι δωρεές αυτές αποτελούν ακόμη μία έκφραση της δραστηριότητας των Bookmarkers, που επιδιώκουν να διευρύνουν την πρόσβαση στο βιβλίο μέσα από συνεργασίες με φορείς της κοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
paint/inks | Περιπλανήσεις στο σύμπαν των εικόνων και των λέξεων: Η νέα στήλη του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη στην Athens Voice
Τα βιβλία προσφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
Οι κρυφές ιστορίες πίσω από τα ονόματα των δρόμων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Ένα εβδομαδιαίο podcast για το βιβλίο, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Από τη θεατρική σκηνή στη διδασκαλία, από την Ελλάδα σε πανεπιστήμια και θεατρικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου του «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη».
Ένα βιβλίο για όσα αισθανόμαστε αλλά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε
Στο έργο του Ακριθάκη, ιστορίες που ξεκινούν από τις σελίδες των τετραδίων, σημειωματάριων και ημερολογίων του μεταφέρονται στο χαρτί, τον καμβά, τον «μικρό τύπο» και το βιβλίο.
Από τα ιπποτικά ρομάντζα με νεράιδες, δράκους και σεξ, στο σήμερα (αλλά πάλι με νεράιδες, δράκους και σεξ)
Ένα ανέκδοτο ακόμη ποίημα από τη νέα συλλογή που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη
Βιβλία για βιβλία, συγγραφείς, βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες για κάθε αναγνωστικό γούστο
Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει την εξαιρετική περιγραφική δύναμη της συγγραφέως και την ικανότητά της να μετατρέπει έναν συγκεκριμένο τόπο —εδώ, τη Χάβρη— σε ολοκληρωμένη λογοτεχνική εμπειρία
Κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο από τις Εκδόσεις Πατάκη
Χωράνε στην τσάντα, μέχρι και στην τσέπη, και διαβάζονται ωραία, το καθένα με το δικό του τρόπο
Στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 60 χρόνων προσφοράς του ΜΙΕΤ στα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό
Από τη Θήβα και τα πρώτα χρόνια της ζωής της μέχρι τις μεγάλες συναυλίες
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
«Το γράμμα μιας άγνωστης», «Αμόκ ή ο τρελός της Μαλαισίας» και «Το φεγγαρόλουστο δρομάκι»: τρεις συναρπαστικές νουβέλες του Τσβάιχ σε μία έκδοση από τις εκδόσεις Γκοβόστη
Η δεύτερη έκδοση ενός ογκώδους και πολύτιμου λεξικού με τη σφραγίδα της Ακαδημίας Αθηνών
Ρεπορτάζ και μαρτυρίες ογδόντα χρόνια μετά την καταδίκη των Ναζί ηγετών
Από τις «Παγανιστικές δοξασίες της θεσσαλικής επαρχίας» μέχρι τους «Βρίκελους», 10 βιβλία που φέρνουν τον τρόμο και τη λαογραφία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.