Βιβλιο

To λογοτεχνικό βραβείο «Francesco Alziator» στη Σώτη Τριανταφύλλου

 Για το βιβλίο «Κινέζικα κουτιά»

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28860-65465.jpg

Η δική μας Σώτη Τριανταφύλλου απέσπασε το λογοτεχνικό βραβείο «Francesco Alziator» για το βιβλίο της «Κινέζικα κουτιά» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

Το εν λόγω λογοτεχνικό βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα συγγραφέα μιας μεσογειακής χώρας στη μνήμη του Alziator Francesco, διανοούμενου, δοκιμιογράφου και συγγραφέα, ο οποίος πέθανε στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας το 1977.

image

Τα «Κινέζικα κουτιά» της Σώτης Τριανταφύλλου εκδόθηκαν φέτος στην Ιταλία από τις εκδόσεις «Voland» ενώ έχουν μεταφραστεί και στα γερμανικά από τις εκδόσεις «Suhrkamp Verlag» το 2009.

Περισσότερες πληροφορίες για το Il Premio Letterario Francesco Alziator μπορείτε να μάθετε εδώ.

Από τις εκδόσεις ATHENSVOICE BOOKS κυκλοφορεί το τελευταίο της βιβλίο, «Η φοβερή τροπή των πραγμάτων», καθώς και τα βιβλία «Ιστορίες του Σώματος» και «Ιστορίες απόγνωσης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο αδελφός της, Αντώνης, αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τη ζωή της

Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της

Λίνε
Κυριάκος Μούρτζης: «Κι αν η σωστή γραμμή δεν είναι πάντα ίσια;»

Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY