- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κερδίστε προσκλήσεις για τη «Λυσιστράτη» στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Διαγωνισμός Athens Voice: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη «Λυσιστράτη» στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00
Μετά την αποθέωση που γνώρισε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το οποίο κατέκλυσαν 17.000 θεατές, η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Μπούρα και σε σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία & απόδοση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη, έρχεται στην Αττική. Η παράσταση που σημείωσε διαδοχικά sold out σε Θεσσαλονίκη, Ρώμη και Κύπρο, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.
Το αριστοφανικό χιούμορ, η ζωντάνια των ερμηνειών και η σύγχρονη σκηνική γλώσσα δημιουργούν μια παράσταση με έντονο ρυθμό, ενέργεια και συνεχή επικοινωνία με τους θεατές. Η σκωπτική και ανατρεπτική ματιά του Αριστοφάνη συναντάται με μια σύγχρονη θεατρική προσέγγιση, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του έργου και τη δύναμή του να συνομιλεί με το παρόν.
Η «Λυσιστράτη» πλαισιώνεται από ένα επιτελείο διακεκριμένων συντελεστών: ο καταξιωμένος Γιώργος Ανδρέου υπογράφει τη μουσική σύνθεση, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Κωνσταντίνος Ρήγος τη χορογραφία, προσδίδοντας δυναμισμό και σύγχρονη σκηνική γλώσσα, η Φρόσω Λύτρα δημιουργεί ένα σκηνικό περιβάλλον με έντονη εικαστική ταυτότητα, ο Νίκος Χαρλαύτης σχεδιάζει τα κουστούμια ενώ ο Στέλιος Τζολόπουλος υπογράφει τους φωτισμούς.
Στον ομώνυμο ρόλο πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Μαζί της οι: Κατερίνα Παπουτσάκη, Κρατερός Κατσούλης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Παναγιώτης Πετράκης, Νίκος Γεωργάκης, Κώστας Σαντάς, Γιάννης Χαρίσης, Σοφία Καλεμκερίδου, καθώς και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών από το δυναμικό του ΚΘΒΕ.
Η «Λυσιστράτη» παραμένει ένα διαχρονικά επίκαιρο έργο, που συνομιλεί δυναμικά με σύγχρονα ζητήματα ανθρώπινων σχέσεων και συγκρούσεων σε κάθε τους μορφή. Μέσα από το ευφυές εύρημα των γυναικών, αναδεικνύεται η δύναμη της συλλογικότητας και της διεκδίκησης, προβάλλοντας μια γυναικεία φωνή ενεργή και παρεμβατική, που αποδομεί στερεότυπα και προτείνει τη μετάβαση από την αντιπαράθεση στον ουσιαστικό διάλογο, την ισότητα και τη συνύπαρξη.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Κιμούλης και Δημήτρης Γκοτσόπουλος παρουσιάζουν το έργο του Τζον Λόγκαν
«Παρακαλούμε αντί στεφάνων, παρακολουθήστε μια θεατρική παράσταση ή διαβάστε ένα θεατρικό έργο, όπως θα ζητούσε και ο ίδιος», αναφέρει η οικογένειά του
Ο σπουδαίος κριτικός θεάτρου έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια
Μια πολύχρωμη, απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου από τον μετρ του είδους, Αλέξανδρο Ρήγα, που ξεκινά με έναν φόνο και καταλήγει να χωρέσει μέσα της σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών.
Μία ιστορία έλξης και κυριαρχίας, όπου η επιθυμία γίνεται πεδίο μάχης
Μιλήσαμε με την ηθοποιό, με αφορμή τον ρόλο της στην παράσταση «Χρυσός Δίσκος» στο ΠΛΥΦΑ
Μια δεύτερη πράξη για το «ηλιόλουστο ρέκβιεμ» του Νίκου Καραθάνου
Ένα εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα του Γερμανού αρχιτέκτονα Eρνέστου Τσίλλερ
Πώς ο Γιάννης Οικονομίδης επηρέασε τους νεότερους θεατρικούς συγγραφείς για ένα γνήσια ελληνικό In-yer-face θεάτρο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Ευτυχισμένες μέρες» μιλάει στην ATHENS VOICE
Το μυθιστόρημα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς διασκευάζεται και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Μια τίμια, καλοκουρδισμένη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, σαρκασμό και απρόβλεπτες ανατροπές
Η Αρετή Μακρολειβαδίτη μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί, μια θεατρική αναζήτηση για όλα όσα μας κάνουν αληθινούς
Μέσα από τις έννοιες του σεξ, της βίας, της εξουσίας, της πίστης και της αγάπης, η παράσταση ξετυλίγει ένα πολυφωνικό μωσαϊκό σύγχρονων ιστοριών
Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για τον Αντόνιο, τον Σαίξπηρ και τη σκοτεινή γοητεία του «Εμπόρου της Βενετίας»
Δύο μονόπρακτα, δύο ρόλοι με το ίδιο όνομα
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.