Θεατρο - Οπερα

Λόλα στο Παλλάς: Μια βραδιά για καλό σκοπό

Μέρος των εσόδων από την παράσταση στις 25 Φεβρουαρίου θα διατεθούν στο Μαζί για το Παιδί

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Λόλα», Παλλάς
© Ελίνα Γιουνανλή

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Λυκόφως, που έχει αναλάβει την παραγωγή της «Λόλας» στο Παλλάς, γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας του στον χώρο, στηρίζοντας τα παιδιά

Η παράσταση «Λόλα», μια παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυκόφως, έχει ξεκινήσει δυναμικά στο θέατρο Παλλάς. Πρόκειται για την πρώτη θεατρική μεταφορά της εμβληματικής ταινίας «Λόλα», της δεκαετίας του 1970, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Σούγαρη.

«Λόλα» στο Παλλάς: Μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυκόφως στην Ελλάδα, οργανώνεται μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά. Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου μέρος των εσόδων της παράστασης «Λόλα» στο Παλλάς, θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου του, στηρίζοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί με στόχο τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Λόλα», Παλλάς
© Ελίνα Γιουνανλή

Λίγα λόγια για την παράσταση «Λόλα» στο Παλλάς

Η «Λόλα», βασισμένη στο έργο του Ηλία Λυμπερόπουλου και σε διασκευή–σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, προσεγγίζει με σεβασμό το πρωτότυπο υλικό, προτείνοντας ταυτόχρονα μια σύγχρονη και δυναμική νουάρ ανάγνωση. Μέσα από ευρηματικές σκηνικές λύσεις και τη χρήση ζωντανής κινηματογράφησης επί σκηνής, η παράσταση διαμορφώνει μια ανανεωμένη θεατρική εμπειρία που γεφυρώνει το κλασικό με το σύγχρονο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Έλλη Τρίγγου, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Γάλλος, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο: Μαρίζα Τσάρη, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Δημήτρης Μπίτος, Τάσος Σωτηράκης, Κώστας Ξυκομηνός, Κλεοπάτρα Μάρκου, Στέφανος Μουαγκιέ, Πανάγος Ιωακείμ, Έλενα Βακάλη, Χάρης Γεωργιάδης, Πάνος Κούγιας, Νεφέλη Παπαναστασοπούλου, Ιωάννης Τζεδάκης, Δημήτρης Δημάκης, Γιάννης Ίτσιος, Έλσα Λουμπαρδιά, Νεφέλη Φραντσέσκα Βλαχούλη, Νάστια Ντεντιάεβα και Χρόνης Στρίκος, ενώ ο Νίκος Αρβανίτης εμφανίζεται στον ρόλο του Δεσμοφύλακα.

«Λόλα», Παλλάς
© Ελίνα Γιουνανλή

Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Σουγάρης, ο οποίος έχει και τη σκηνοθεσία της ζωντανής κινηματογράφησης και τον video σχεδιασμό. Τα σκηνικά είναι της Τίνας Τζόκα, τα κοστούμια της Εύας Γουλάκου, ενώ τη σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής υπογράφει ο Τζεφ Βάγγερ. Την κίνηση επιμελείται ο Άντι Τζούμα, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Αλέκος Αναστασίου και τον σχεδιασμό ήχου ο Χρήστος Λαμπρόπουλος. Τις σκηνές πάλης έχει αναλάβει ο Χάρης Γεωργιάδης, ενώ την τεχνική υποστήριξη του σχεδιασμού βίντεο παρέχουν οι Ιγνάτιος Σκανδάλης και Δημήτρης Κλουβάτος. Εικονολήπτες είναι η Γεωργία Αδάμη και ο Χρήστος Κεκές. Η παραγωγή φέρει την υπογραφή του Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρήνη, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ειρήνη στην Επίδαυρο: Τα μέλη του Χορού μιλούν στην AΤHENS VOICE λίγο πριν την πρεμιέρα

Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Άλκης Μπακογιάννης, ο Γιάννης Σαμψαλάκης, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, ο Γιλμάζ Χουσμέν, ο Αντώνης Χρήστου και ο Σπύρος Μπόσγας μάς εκφράζουν τι είναι για εκείνους η Ειρήνη

Λυσιστράτη από το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο
Λυσιστράτη στην Επίδαυρο: Η έξοδος από την εντροπία περνά από το γέλιο

Το ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο με μια εκρηκτική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μια «dream team» δημιουργών, αναζητώντας την έξοδο από την κοινωνική εντροπία μέσα από το γέλιο και τη συλλογική διεκδίκηση

Μαριάννα Κάλμπαρη
Μαριάννα Κάλμπαρη: «Με ενδιαφέρουν οι "Πηνελοπιάδες" όλων αυτών των γυναικών που είναι στη σκιά του έπους»

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θέατρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» μας μίλησε για την παράσταση «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες - The Loom» που ανεβάζει στη ΣΤΟΑ Culture του Μεγάρου Αρσάκη

Insenso, Έναστρος Ουρανός, Πειραιώς 260
Το «Insenso» του Μιχαήλ Μαρμαρινού 14 χρόνια μετά στον «Έναστρο Ουρανό»

Στο πλαίσιο των 20 ετών από τη λειτουργία της Πειραιώς, ο «Έναστρος Ουρανός» προσφέρει στο κοινό μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY