- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκλειστικό: Η Σοφία Παυλίδου σε παράσταση για τη βία κατά των γυναικών
Το έργο «Τίμιες Πόρνες» της Λένας Τερκεσίδου ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο της Ημέρας
Οι «Τίμιες πόρνες» της Λένας Τερσεκίδου ανεβαίνουν στο Θέατρο της Ημέρας με τη Σοφία Παυλίδου και την Κρυσταλλία Κεφαλούδη
Η Σοφία Παυλίδου θα πρωταγωνιστεί τη σεζόν 2025-26 στη θεατρική παράσταση «Τίμιες πόρνες» σε κείμενο της Λένας Τερσεκίδου και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή. Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως, που μελετά το ζήτημα της έμφυλης βίας μέσα από αληθινές μαρτυρίες γυναικών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Η Σοφία Παυλίδου και η Κρυσταλλία Κεφαλούδη συναντώνται στις «Τίμιες Πόρνες», ένα έργο-μαρτυρία για τη βία ενάντια των γυναικών
Δυο γυναίκες, η Σοφία Παυλίδου και η Κρυσταλλία Κεφαλούδη, διηγούνται τις ιστορίες τους και μοιράζονται μεταξύ τους αλλά και με τον θεατή τα κοινά τους βιώματα. Είναι καθημερινές γυναίκες -που ζουν ανάμεσά μας- αλλά έχουν υποστεί βία και περιστατικά επιβολής εξουσίας. Το έργο θίγει με ιδίαίτερη ευαισθησία το επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών, που απασχολεί διαρκώς την επικαιρότητα, την κοινή γνώμη αλλά και το αστυνομικό δελτίο.
Η παράσταση «Τίμιες πόρνες», σε κείμενο της Λένας Τερσεκίδου, έχει την αφετηρία της σε ιστορίες που έχουν συμβεί στην πραγματικότητα, σε διηγήσεις και μαρτυρίες γυναικών που έχουν βιώσει περιστατικά βίας. Η συγγραφέας αντιμετωπίζει τις ηρωΐδες της με συμπάθεια και κατανόηση, επιχειρώντας να διεισδύσει στον ψυχισμό της κάθε μιας, να τις απενοχοποιήσει. Παράλληλα, στην ιστορία εισάγει διαφορετικά πρόσωπα που στάθηκαν καταλυτικά για την κοινή τους μοίρα, είτε προκαλώντας τους τις πληγές είτε επουλώνοντάς τες. Πρόκειται για ένα έργο που λειτουργεί τόσο ως μαρτυρία όσο και ως καταγγελία σε ένα τόσο λεπτό, τόσο σημαντικό και δυστυχώς τόσο επίκαιρο θέμα.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Θέατρο της Ημέρας, σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή, με τη Σοφία Παυλίδου και την Κρυσταλλία Κεφαλούδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην παράσταση θα υπάρχει ζωνταντή πρωτότυπη μουσική που έχει συνθέσει ο Γιάννης Ζουγανέλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολλές θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους την Κυριακή των Βαΐων
Πώς οι θεραπευόμενοι βλέπουμε τους θεραπευτές μας, τι είναι αυτή η περίεργη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις πολυθρόνες και τι ιδιόμορφος χρόνος που είναι ο Αόριστος.
«Astoria»: Μια υπερπαραγωγή με την οποία το Παλλάς μπαίνει εντυπωσιακά στην ανοιξιάτικη περίοδο
«Η Συμφωνία του Αθλητή» του Αλέξανδρου Μούζα ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της χώρας
Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η γέννηση ενός φασίστα- Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» στον Μικρό Κεραμεικό
Στο «Μεγάλο µας τσίρκο» ο αγαπημένος καλλιτέχνης συνυπάρχει και ταυτίζεται με τον Κολοκοτρώνη και τον Καραγκιόζη
Σκηνοθέτης ο Γιάβορ Γκάρντεφ, Ελλήνες και Βούλγαροι ηθοποιοί στο καστ της διεθνούς συμπαραγωγής
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή τον ρόλο του στην παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο θέατρο Ακροπόλ
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη ευτύχησε στη θεατρική του απόδοση από την Ελένη Ευθυμίου
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει το εμβληματικό έργο του Ντονιτσέττι σε μια σύγχρονη, δυναμική ανάγνωση
Η παράσταση έχει πρεμιέρα σήμερα, 20 Μαρτίου, στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο
Η Ειρήνη Δάμπαση και ο Ηλίας Σγουραλής μάς μιλούν για την εμπειρία τους στο θεατρικό έργο του Γκιγιόμ Πουά, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Θεοδωρίδης
Ο ηθοποιός Γιώργος Αντωνόπουλος και ο σκηνοθέτης Θωμάς Θάνος μιλούν για τον πάντα επίκαιρο «Έμπορο της Βενετίας»
Ο ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του στην παράσταση «Ο (μικρός) Έγιολφ», που σκηνοθετεί ο Ντίνος Ψυχογιός στο ΠΛΥΦΑ
Το «Εγώ θα σας τα πω!» είναι μια νέα μεγάλη παραγωγή, με πρωτότυπα κείμενα του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και του Δημήτρη Χαλιώτη, μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου
Η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετατρέπει την όπερα του Ντονιτσέτι σε μια σύγχρονη σκηνική εμπειρία
Η σεζόν για πολλές θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα
Ένας ροκενρολάς της υποκριτικής
Το εμβληματικό έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου
Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Ευταξόπουλος και Γιολάντα Μπαλαούρα πρωταγωνιστούν στο έργο-σταθμό του Αντόν Τσέχωφ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.