- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αποκλειστικό: Η Σοφία Παυλίδου σε παράσταση για τη βία κατά των γυναικών
Το έργο «Τίμιες Πόρνες» της Λένας Τερκεσίδου ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο της Ημέρας
Οι «Τίμιες πόρνες» της Λένας Τερσεκίδου ανεβαίνουν στο Θέατρο της Ημέρας με τη Σοφία Παυλίδου και την Κρυσταλλία Κεφαλούδη
Η Σοφία Παυλίδου θα πρωταγωνιστεί τη σεζόν 2025-26 στη θεατρική παράσταση «Τίμιες πόρνες» σε κείμενο της Λένας Τερσεκίδου και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή. Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως, που μελετά το ζήτημα της έμφυλης βίας μέσα από αληθινές μαρτυρίες γυναικών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.
Η Σοφία Παυλίδου και η Κρυσταλλία Κεφαλούδη συναντώνται στις «Τίμιες Πόρνες», ένα έργο-μαρτυρία για τη βία ενάντια των γυναικών
Δυο γυναίκες, η Σοφία Παυλίδου και η Κρυσταλλία Κεφαλούδη, διηγούνται τις ιστορίες τους και μοιράζονται μεταξύ τους αλλά και με τον θεατή τα κοινά τους βιώματα. Είναι καθημερινές γυναίκες -που ζουν ανάμεσά μας- αλλά έχουν υποστεί βία και περιστατικά επιβολής εξουσίας. Το έργο θίγει με ιδίαίτερη ευαισθησία το επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών, που απασχολεί διαρκώς την επικαιρότητα, την κοινή γνώμη αλλά και το αστυνομικό δελτίο.
Η παράσταση «Τίμιες πόρνες», σε κείμενο της Λένας Τερσεκίδου, έχει την αφετηρία της σε ιστορίες που έχουν συμβεί στην πραγματικότητα, σε διηγήσεις και μαρτυρίες γυναικών που έχουν βιώσει περιστατικά βίας. Η συγγραφέας αντιμετωπίζει τις ηρωΐδες της με συμπάθεια και κατανόηση, επιχειρώντας να διεισδύσει στον ψυχισμό της κάθε μιας, να τις απενοχοποιήσει. Παράλληλα, στην ιστορία εισάγει διαφορετικά πρόσωπα που στάθηκαν καταλυτικά για την κοινή τους μοίρα, είτε προκαλώντας τους τις πληγές είτε επουλώνοντάς τες. Πρόκειται για ένα έργο που λειτουργεί τόσο ως μαρτυρία όσο και ως καταγγελία σε ένα τόσο λεπτό, τόσο σημαντικό και δυστυχώς τόσο επίκαιρο θέμα.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Θέατρο της Ημέρας, σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή, με τη Σοφία Παυλίδου και την Κρυσταλλία Κεφαλούδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην παράσταση θα υπάρχει ζωνταντή πρωτότυπη μουσική που έχει συνθέσει ο Γιάννης Ζουγανέλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου μπορούμε απλώς να είμαστε μαζί»
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Special guest στην πρεμιέρα η Κατερίνα Στανίση
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι παραστάσεις της νέας σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Η Σούλα Παρασίδη μιλά στην ATHENS VOICE για την Κάλλας, τη Living Opera και όσα καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αναπαράγει στη ζωντανή σκηνή
Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα
Σπουδαίοι δημιουργοί, μεγάλα κείμενα και επιστροφές σε παλιότερες παραγωγές από νέες σκηνοθετικές ματιές
Προνομιακά πακέτα εισιτηρίων για τις παραστάσεις στα θέατρα Χορν, Άνεσις και Νέος Ακάδημος
Με αφορμή τον απολογισμό της «Λυσιστράτης», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξηγεί πώς η Θεσσαλονίκη σπάει τα σύνορα και ο πολιτισμός γίνεται το πιο ισχυρό διαβατήριο
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.