Θεατρο - Οπερα

Play it again, Sam: Γούντι Άλεν στη σκηνή του Faust

Η διάσημη κωμωδία του Γούντι Άλεν από τον Γιώργο Ζαχαράκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 903
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Play it again, Sam»
«Play it again, Sam» «Play it again, Sam»

«Play it again, Sam» στο Faust σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Γιώργου Ζαχαράκη.

Πρωτανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ, με πρωταγωνιστές τον Γούντι Άλεν και την Νταϊάν Κίτον, και μετά από 453 παραστάσεις και 3 βραβεία Tόνυ ο νευρωτικός ήρωαςτης ιστορίας παρέλασε και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία που στην Ελλάδα γνωρίσαμε με τον τίτλο «Ωραίος και σέξι».

Τώρα, το δεύτερο θεατρικό έργο του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη ζωντανεύει και στην Αθήνα. Μέσα από τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση του Γιώργου Ζαχαράκη, η παράσταση στο Faust έρχεται να μας θυμίσει τις κωμικές περιπέτειες του παράξενου και αδέξιου κριτικού κινηματογράφου Άλλαν Φέλιξ ο οποίος, προσπαθώντας να ξεπεράσει το διαζύγιό του, φαντάζεται τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να ζωντανεύει μέσα από τα πόστερ της ταινίας «Καζαμπλάνκα» και να τον συμβουλεύει. Ο Ντικ και η Λίντα, ένα φιλικό του ζευγάρι, τον βοηθούν κανονίζοντάς του ραντεβού με διάφορες γυναίκες. Μετά από απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες όμως, φτάνει να φαντασιώνεται ερωτικά σενάρια, ακόμα και με τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου!

«Play it again, Sam»: ο θίασος με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζαχαράκη
«Play it again, Sam»: ο θίασος με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζαχαράκη © Γιάννης Μπαριτάκης

«Όταν πρωτοδιάβασα το έργο, 12 χρόνια πριν, ταυτίστηκα με τον πρωταγωνιστή. Όπως εγώ –τότε στα 30 μου– έτσι κι ο Άλαν, προσπαθώντας να διαχειριστεί την ανασφάλεια και τη μοναξιά του, φαντάζεται διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να “σκηνοθετήσει” την ερωτική του ζωή, επηρεασμένος από τις αγαπημένες του κλασικές ταινίες. Ο ψυχαναλυτικός αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρος τρόπος του Γούντι Άλεν να διεισδύει στον ψυχισμό των ηρώων και να ασχολείται με βασικά θέματα ανθρώπινων σχέσεων, σε συνδυασμό με το ευφυές χιούμορ του, είναι κάτι που με γοητεύει μέχρι σήμερα» δηλώνει ο Γιώργος Ζαχαράκης.

Στόχος του σ’ αυτή την παράσταση είναι οι ερμηνείες να βασίζονται στην αμεσότητα, τον ρεαλισμό και την ειλικρίνεια, να διατηρηθεί ο γρήγορος ρυθμός του κειμένου, το ύφος της εποχής (1969) και να αποδοθεί έτσι ώστε να παραμένει έντονα κωμικό για το ελληνικό κοινό.

Παίζουν: Νικόλας Βασιλειάδης, Θάνος Δεσποτόπουλος, Νόνη Ζαννή, Λίνα Καλπαζίδου, Σοφία Κικιλίντζια, Παναγιώτης Λέκκας. Φιλική συμμετοχή: Άρης Δημοκίδης.

Info
Faust BarTheatreArts, Καλαμιώτου 11 &Αθηναϊδος 12, 210 3234095
Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 20:00
Προπώληση εισιτηρίων
more.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ