Θεατρο - Οπερα

Ρωσία: Βραβείο στον Θεόδωρο Τερζόπουλο για την παράσταση Μάουζερ

Θεατές από 80 χώρες την ψήφισαν σαν την «Καλύτερη Παράσταση Ξένου Σκηνοθέτη στη Ρωσία».

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος
Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος © Johanna Weber

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος τιμήθηκε με το ρωσικό βραβείο κοινού «Zvezda Teatrala» («Αστέρι του Θεάτρου») για τη θεατρική παράσταση «Μάουζερ».

Στο τέλος Μαρτίου του 2020 και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλές χώρες του κόσμου, η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αλεξαντρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ετοιμαζόταν να παρουσιάσει την πρεμιέρα της παράστασης «Μάουζερ» (Χάινερ Μύλλερ) σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Δυστυχώς, μετά από εντολή που ήρθε στους συντελεστές από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, λόγω των μέτρων προς αποφυγή μετάδοσης του ιού, το έργο μεταδόθηκε σε live streaming.

«Звезда Театрала»-2020: вся церемония

Ο Έλληνας σκηνοθέτης τιμήθηκε τώρα με το βραβείο κοινού «Zvezda Teatrala» («Αστέρι του Θεάτρου»), στην κατηγορία «Καλύτερη Παράσταση Ξένου Σκηνοθέτη στη Ρωσία», για το «Μάουζερ» που προβλήθηκε στην έναρξη της περσινής Ρωσικής θεατρικής σεζόν.

Ο θεσμός «Zvezda Teatrala» θεσπίστηκε το 2008 από το περιοδικό με θέματα για το θέατρο, «Teatral». Πρόκειται για τα μοναδικά ανεξάρτητα Ρωσικά θεατρικά βραβεία που βασίζονται αποκλειστικά στην ψηφοφορία του κοινού. Στη φετινή, 13η διοργάνωση, ψήφισαν θεατές από 80 χώρες. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Θέατρο Βαχτάνγκοφ στη Μόσχα και μεταδόθηκε διαδικτυακά. Το βραβείο είναι μια φιγούρα πιερότου με ένα χρυσό αστέρι στα χέρια (μια δημιουργία του Ιταλού σχεδιαστή Fabrizio Smania) και ένα χρυσό αστέρι-καρφίτσα όπου είναι σκαλισμένο το όνομα του βραβευμένου.

Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Μάουζερ» σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου
Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Μάουζερ» σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου © Johanna Weber

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δεν παρευρέθηκε στην τελετή λόγω της πανδημίας, αλλά ευχαρίστησε το κοινό μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος. 

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος
Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος © Johanna Weber

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άννα Πιρότσι στην Επίδαυρο - Ανασύνθεση της ιστορικής παράστασης «Μήδεια» του 1961
Άννα Πιρότσι: Η Ιταλίδα υψίφωνος μιλάει για τη Μήδεια λίγο πριν τη δούμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».

Ίων, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ο ΘΟΚ επιστρέφει στην Επίδαυρο με τον Ίωνα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY