Θεατρο - Οπερα

Ο Tim Crouch και ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης

Η επιστροφή του σπουδαίου καλλιτέχνη στο Bios

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64493-129763.jpg

«Ξέρεις, αν έμελλε να πεθάνω ακριβώς αυτή τη στιγμή σε μια πύρινη έκρηξη εξαιτίας της απροσεξίας κάποιου φίλου, ε, λοιπόν, θα ήταν μια χαρά». H ατάκα από τον «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» είναι το moto ζωής για τον σπουδαίο Βρετανό, συγγραφέα, σκηνοθέτη και performer Tim Crouch, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη που έδωσε παλιότερα στην ATHENS VOICE. Μια ατάκα που δείχνει την αξία που παίζει η φιλία για τον ίδιο – ίσως ταιριαστή, και για τη νέα δουλειά του («What Happens to the hope at the end of the evening»), με την οποία έρχεται στο Bios.

Σε συνεργασία με τον Andy Smith (και σε σκηνοθεσία του Karl James) ανέβασαν μια παράσταση που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Almeida στο Λονδίνο και στο Forest Fringe του Εδιμβούργου το 2013, λαμβάνοντας εξαιρετικά θερμές κριτικές, με θέμα τη φιλία και τώρα τη φέρνουν στην Αθήνα.

Ο φίλος σου άργησε. Το φαγητό κρύωσε. Μια σκιά έπεσε.

Η ιστορία ενός απογεύματος, αυτού του απογεύματος και κάθε απογεύματος. Δύο φίλοι συναντιούνται ξανά μετά από πολύ καιρό. Η ιστορία μιας επανασύνδεσης, μιας επανάληψης και μίας προδοσίας. Ένα ταξίδι στην απόσταση που χωρίζει τις αντικρουόμενες απόψεις, την δράση και την αδράνεια, τις διαφορετικές μορφές, τους φίλους.

n

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στην παράσταση αυτή συμβαίνει η περίεργη συνάντηση μεταξύ παλιών φίλων, μπερδεύεται η πραγματικότητα με το θέατρο με πολύ χιούμορ και απαράμιλλη σοβαρότητα την ίδια στιγμή. Ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής του ανήσυχου Tim Crouch και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς το θέατρο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.


Info: BIOS Main, Πειριαώς 84, 210 3425335

11 –13/4, 21.00. €15, 12(Φ). Δ.: 70΄.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ