- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μία παράσταση με πρωταγωνιστές τους επιβάτες του «550» στο Faust
Αν βλέπαμε πίσω από τις συμπεριφορές των συνεπιβατών μας στα λεωφορεία
Ο Σταμάτης Πακάκης υπογράφει το κείμενο και την σκηνοθεσία της θεατρικής παράστασης «550» στο Θέατρο Faust
Ενδοοικογενειακή βία, εθισμοί, ομοφοβία, ρατσισμός, σεξισμός, χονδροφοβία, σχολικός εκφοβισμός. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα πράγματα που διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να κουβαλάνε από το σπίτι τους, το παρελθόν τους και τη ζωή τους γενικότερα.
Ποιο είναι, λοιπόν, ένα μέρος που όλοι αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι με τα διαφορετικά τους φορτία μπορεί να βρεθούν μαζί συγκεντρωμένοι; Το πιο σύνηθες είναι σίγουρα ένα λεωφορείο, ένα λεωφορείο όπως το 550, που ακολουθεί τη διαδρομή Παλαιό Φάληρο – Κηφισιά και που κάθε μέρα «βλέπει» τις πιο κωμικές καταστάσεις – αποτέλεσμα του μωσαϊκού της κοινωνίας μας και γι’ αυτό αποτελεί και τον πρωταγωνιστή της ομώνυμής του παράστασης, που θα βρεθεί στο Θέατρο Faust.
Γιατί, όμως, συγκεκριμένα το 550 και όχι κάποιο άλλο λεωφορείο; Πολύ απλά γιατί αυτό είναι το λεωφορείο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης, Σταμάτης Πακάκης, και του οποίου τους επιβάτες έχει ζήσει.
Η κοινωνική αυτή κωμωδία, που ακολουθεί την περσινή επιτυχία του δημιουργού «ΜΑΝΑ», θα έρθει στις 9 Οκτωβρίου ώστε να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν αρχίζαμε να παρατηρούμε και να αποκωδικοποιούμε τα ερεθίσματα που μας περιβάλλουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν βλέπαμε πίσω από τις συμπεριφορές των διπλανών μας και αν προσπαθούσαμε να μπούμε στη θέση τους έστω και ελάχιστα.
Ο ίδιος ο Σταμάτης Πακάκης αναφέρει για το έργο του: «Το «550» είναι μια κοινωνική κωμωδία που προέκυψε ως ανάγκη παρουσίασης της πραγματικότητας που βιώνω ως επιβάτης του συγκεκριμένου λεωφορείου. Αρχή ήταν τα δημοσιεύματά μου στα social media, σχολιάζοντας με αιχμηρό χιούμορ, τα όσα έβλεπα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως στο 550 το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά.
Το «550» είναι ένα θεατρικό έργο με χορογραφίες και τραγούδια. Επιβάτες του, κυρίως οκτώ ήρωες που ο καθένας μέσα από κωμικά γεγονότα μας παρουσιάζει τον δικό του σκοτεινό κόσμο. Παρουσιάζονται αστεία περιστατικά, που έχουμε όλοι μας συναντήσει, μέχρι τραγικά ξεσπάσματα κρυφών φοβιών.
Σημαντική παρουσία στην παράσταση έχει ο Αόρατος Ροζ Μονόκερος και ό, τι αυτός συμβολίζει. Επιβάτες του «550» είναι: ο αφηγητής, η αναρχική φοιτήτρια, η οροθετική σκιτσογράφος, ο παρενδυτικός, ο εθνικιστής ψυκτικός, η θεούσα, η πληθωρική ηθοποιός και ο «μαϊντανός». Ο καθένας ζει ένα προσωπικό δράμα, εξάλλου το πρόβλημα μας είναι το σημαντικότερο για τον μικρόκοσμό μας.
Στόχος του έργου: Να έρθουμε αντιμέτωποι με κωμικοτραγικά γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας και συνήθως τα προσπερνάμε…».
Στη σκηνή βλέπουμε την Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου, τη Φαίη Βέβη, τον Αλέξανδρο Ζουριδάκη, την Ειρήνη Μελά, τον Σταμάτη Πακάκη, τη Φανή Παλιούρα, τον Βλάση Πασιούδη και τον Βασίλη Φακανά.
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης
Περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη ευτύχησε στη θεατρική του απόδοση από την Ελένη Ευθυμίου
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει το εμβληματικό έργο του Ντονιτσέττι σε μια σύγχρονη, δυναμική ανάγνωση
Η παράσταση έχει πρεμιέρα σήμερα, 20 Μαρτίου, στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο
Η Ειρήνη Δάμπαση και ο Ηλίας Σγουραλής μάς μιλούν για την εμπειρία τους στο θεατρικό έργο του Γκιγιόμ Πουά, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Θεοδωρίδης
Ο ηθοποιός Γιώργος Αντωνόπουλος και ο σκηνοθέτης Θωμάς Θάνος μιλούν για τον πάντα επίκαιρο «Έμπορο της Βενετίας»
Ο ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του στην παράσταση «Ο (μικρός) Έγιολφ», που σκηνοθετεί ο Ντίνος Ψυχογιός στο ΠΛΥΦΑ
Το «Εγώ θα σας τα πω!» είναι μια νέα μεγάλη παραγωγή, με πρωτότυπα κείμενα του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και του Δημήτρη Χαλιώτη, μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου
Η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετατρέπει την όπερα του Ντονιτσέτι σε μια σύγχρονη σκηνική εμπειρία
Στο «Μεγάλο µας τσίρκο» ο αγαπημένος καλλιτέχνης συνυπάρχει και ταυτίζεται με τον Κολοκοτρώνη και τον Καραγκιόζη
Η σεζόν για πολλές θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα
Ένας ροκενρολάς της υποκριτικής
Το εμβληματικό έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου
Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Ευταξόπουλος και Γιολάντα Μπαλαούρα πρωταγωνιστούν στο έργο-σταθμό του Αντόν Τσέχωφ
Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη ανανεώνεται σε μια μεγάλη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με τη σκηνοθετική υπογραφή του διεθνούς φήμης Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Ο Θανάσης Ζερίτης σκηνοθετεί την Έλλη Τρίγγου στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη
«Δεν έφυγαν για να γίνουν πλούσιοι. Έφυγαν για να επιβιώσουν.»
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα για καλλιτέχνες και ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν
Ο έρωτας, η Ιστορία και η ανθρώπινη μοίρα μπλέκονται σε μια μοναδική, πολυδιάστατη, θεατρική εμπειρία.
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για τον εμβληματικό ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη που ανεβάζει στο ΚΘΒΕ, με τον Πασχάλη Τσαρούχα στον πρωταγωνιστικό ρόλο
Το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη μεταφέρεται στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.